INDEXANTHI.GR
Πολιτική

Για το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στη Σταυρούπολη

Το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στη Σταυρούπολη αποτυπώνει με χαρακτηριστικό τρόπο την κατάσταση γενικής υποβάθμισης της περιοχής, συνέπεια και αποτέλεσμα των πολιτικών που ακολουθήθηκαν με τα μνημόνια, που ακριβώς οδηγούν στον μαρασμό, τη φτωχοποίηση και την ερήμωση, οδηγούν τους νέους στη φυγή και την εγκατάλειψη και έχουν ως επόμενο αποτέλεσμα τη μείωση της κερδοφορίας της τράπεζας και επομένως την απώλεια του ενδιαφέροντός της για την περιοχή.

Συνέπεια αυτής της απόφασης, που η λογική της είναι η κερδοφορία της τράπεζας και όχι οι κοινωνικές ανάγκες, θα είναι η ταλαιπωρία μιας ολόκληρης περιοχής η οποία χρόνια τώρα υποβαθμίζεται από τις εφαρμοζόμενες πολιτικές και τις αντιλαϊκές μεταρρυθμίσεις του “Καλλικράτη” και του “Κλεισθένη”. Ο συχνός αποκλεισμός οικισμών λόγω παγετού τον χειμώνα αλλά και η απουσία τακτικής συγκοινωνίας με την Ξάνθη, είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα. Η αντίδραση και η διαμαρτυρία των κατοίκων της περιοχής είναι δικαιολογημένη και δίκαιη. Είναι ένα ακόμα μάθημα της ζωής το γεγονός ότι οι τράπεζες θυμούνται την κοινωνία μόνο όταν πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθούν. Όταν σταθούν στα πόδια τους φέρονται σαν στυγνοί επιχειρηματίες, βγάζουν σε πλειστηριασμούς τα σπίτια και τις περιουσίες του λαού και δίνουν προκλητικά παχυλά αφορολόγητα μερίσματα στους μετόχους τους.

Οι “κραυγές αγωνίας” από διάφορους τοπικούς πολιτικούς παράγοντες είναι υποκριτικές, διότι έχουν βάλει και οι ίδιοι το χέρι τους για να εφαρμοστεί η πολιτική των μνημονίων που συνεχίζεται και στην τοπική διοίκηση, με ολέθριες συνέπειες για τον λαό που ζει και εργάζεται στην περιοχή. Όλοι οι παραπάνω υποστηρίζουν μια πολιτική των κυβερνήσεων, των τραπεζών και συνολικότερα της Ε.Ε., που έχει στόχο τη μείωση του εργατικού δυναμικού, τις δήθεν εθελούσιες εξόδους, τις μετακινήσεις, το κλείσιμο καταστημάτων των τραπεζών κλπ. Όλα αυτά πλήττουν το δικαίωμα των εργαζομένων στην εργασία, καθώς και των συναλλασσομένων με τις τράπεζες. Επίσης, μιλούν για κανονικότητα, ομαλότητα, ανταγωνιστικότητα, για υγιές περιβάλλον για επενδύσεις, για μια ανάπτυξη εν τέλει για “όλους”. Οι εξελίξεις αυτές -και όχι μόνο- αποδεικνύουν ότι το αφήγημα της “ανάπτυξης για όλους” είναι ψεύτικο.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τον εργαζόμενο λαό της περιοχής της Σταυρούπολης να οργανώσει την πάλη του ενάντια στην πολιτική που τον ξεκληρίζει. Θα συνεχίσουμε τη μάχη και στο δημοτικό συμβούλιο για την ανάδειξη των ζητημάτων που αφορούν στην περιοχή της Σταυρούπολης.

 

0 Reviews

Write a Review

Σχετικά άρθρα

Το Κ.Κ.Ε.(μ-λ) για την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία

Super User

Για τη σημερινή συνέλευση του Διδασκαλικού Συλλόγου Ξάνθης

Super User

“Για τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της G.M.C.”

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies