INDEXANTHI.GR
Πολιτική

Φεστιβάλ Κ.Ν.Ε.-“Οδηγητή” στη Γενισέα

Προβολή video για την οκτωβριανή επανάσταση και τα επιτεύγματα του σοσιαλισμού, ομιλία από το μέλος της Τομεακής Επιτροπής Ξάνθης του Κ.Κ.Ε. Δανάη Μουρούτη, καθώς και ποντιακό και λαϊκό γλέντι με τον Στέφανο Πετρίδη και το σχήμα του, περιλαμβάνει το 43ο Φεστιβάλ Κ.Ν.Ε.-“Οδηγητή” που διοργανώνεται το βράδυ (21.00) της Παρασκευής 21 Ιουλίου μπροστά από το δημαρχείο στη Γενισέα.

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνονται τα εξής:

Φέτος το 43ο Φεστιβάλ Κ.Ν.Ε.-“Οδηγητή” είναι αφιερωμένο στα εκατό χρόνια από τη μεγάλη οκτωβριανή επανάσταση. Τιμάμε την επέτειο της οκτωβριανής σοσιαλιστικής επανάστασης διδασκόμενοι από το παρελθόν, με το βλέμμα όμως στραμμένο στο μέλλον. Γνωρίζουμε την αναγκαιότητα της πάλης ενάντια στο βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα του καπιταλισμού, της πάλης για την οικοδόμηση της νέας κοινωνίας, του σοσιαλισμού-κομμουνισμού.

Χιλιάδες παλλινοστούντες από τη Σοβιετική Ένωση και στην περιοχή μας, γνωρίζουν καλά πως παρ’ όλες τις αδυναμίες και τα λάθη υπήρξε μια ζωή χωρίς το άγχος της ανεργίας, μια ζωή με εξασφαλισμένη δουλειά, υγεία, παιδεία, με στέγη, ρεύμα, νερό με ελάχιστο αντίτιμο, με όλες τις προϋποθέσεις ένας νέος να κάνει οικογένεια όταν το επιλέξει. Σήμερα όμως στην Ελλάδα και τις άλλες καπιταλιστικές χώρες οι νέοι ζούμε μέσα στη διαρκή αβεβαιότητα. Ενώ η τεχνολογία έχει κάνει άλματα, ζούμε σε συνθήκες χειρότερες από αυτές των προηγούμενων γενιών, γιατί αυτό επιβάλλει το κυνήγι του κέρδους των επιχειρηματικών ομίλων. Ταυτόχρονα οι αντιθέσεις των μονοπωλίων οδηγούν σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους που μετατρέπουν τους εργαζόμενους σε κρέας για τα κανόνια τους. Και στην περιοχή μας οι εξελίξεις μυρίζουν μπαρούτι…

Στην Ξάνθη γνωρίζουμε πολύ καλά πως η «ανάπτυξη» για την οποία όλα τα κόμματα των επιχειρηματικών ομίλων μιλούν (από ΣυΡιζΑ/Ν.Δ. μέχρι τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή) είναι ανάπτυξη για την κερδοφορία των μονοπωλίων. Η μεγάλη κερδοφορία επιχειρήσεων όπως τα “Πλαστικά Θράκης”, η “Sunlight”, η “e-value” κ.α. που εργάζονται εκατοντάδες νέοι του νομού μας, μήπως σημαίνει δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα; Αντίθετα η κερδοφορία τους στηρίζεται στο ξεζούμισμα κυριολεκτικά των εργαζομένων.

Μπορούμε να το πάρουμε αλλιώς! Η νίκη της οκτωβριανής σοσιαλιστικής επανάστασης στη Ρωσία έναν αιώνα πίσω, δείχνει το δρόμο. Μαθαίνοντας από τα λάθη του παρελθόντος, γνωρίζοντας πια καλά τι κακοτοπιές να αποφύγουμε, χωρίς αναβολή πρέπει να οργανώσουμε τον αγώνα για τη ζωή που μας αξίζει τον 21ο αιώνα. Από την οργάνωση της πάλης σε κάθε εργασιακό χώρο ενάντια στον πραγματικό εχθρό, τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, την αντιπαράθεση με τις ιδέες των αφεντικών που μας θέλουν να σκεφτόμαστε σα δούλοι ώστε απερίσπαστοι να μας εκμεταλλεύονται, τη συμπόρευσή μας με το Κ.Κ.Ε., να μην αφήσουμε στιγμή να πάει χαμένη. Να πάρουμε από τώρα τα μέτρα μας!

 

0 Reviews

Write a Review

Σχετικά άρθρα

Κάλεσμα του Κ.Κ.Ε.(μ-λ) Ξάνθης σε συγκέντρωση την πρωτομαγιά

Super User

Μήνυμα του Κ.Κ.Ε. για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

Super User

Μήνυμα και βιογραφικό σημείωμα του Οδυσσέα Βουρβουκέλη

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies