INDEXANTHI.GR
Πολιτική

Αντιπολεμική εκδήλωση της Λαϊκής Αντίστασης – Α.Α.Σ. Ξάνθης

Πολιτική εκδήλωση με θέμα «Οι επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή μας και η ανάγκη αντιπολεμικού-αντιιμπεριαλιστικού κινήματος» διοργανώνεται το απόγευμα (19.00) του Σαββάτου 28 Απριλίου στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ξάνθης από τη Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία.

Η πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσαν οι Η.Π.Α. μαζί με Αγγλία και Γαλλία το περασμένο Σάββατο εναντίον της Συρίας, καταδεικνύει ότι βρισκόμαστε σε μια φάση ακόμα μεγαλύτερης όξυνσης της αντιπαράθεσης μεταξύ των ιμπεριαλιστών. Οι συσχετισμοί που πάνε να διαμορφωθούν στην περιοχή σε όφελος της Ρωσίας, φαίνεται ότι ανησυχούν σοβαρά τη Δύση κι αυτό προκαλεί τη λυσσασμένη αντίδρασή της. Με επίμαχο τον γεωστρατηγικό έλεγχο της περιοχής και τη ληστρική εκμετάλλευση των λαών και των πλουτοπαραγωγικών πηγών της, οι Η.Π.Α. επιχειρούν να ανατρέψουν αυτούς τους συσχετισμούς, ανοίγοντας ένα νέο κύκλο αίματος και καταστροφών.

Το τόξο της αντιπαράθεσης επεκτείνεται και στην περιοχή των Βαλκανίων μέσα από την επιδίωξη των Η.Π.Α. για απώθηση-απομόνωση της Ρωσίας από αυτά. Παράλληλα το ρευστό και επικίνδυνο τοπίο που δημιουργεί αυτή η ένταση, αποτελεί και το έδαφος πάνω στο οποίο εξελίσσεται σήμερα η αντιπαράθεση της τουρκικής και ελληνικής αστικής τάξης. Ο μόνιμος ανταγωνισμός τους για τη διεκδίκηση αναβαθμισμένου ρόλου στην περιοχή, έχει φτάσει μέσα από προκλήσεις, διεκδικήσεις και λεονταρισμούς, σε εκείνο το σημείο όπου ο κίνδυνος ενός «θερμού» επεισοδίου είναι πλέον υπαρκτός.

Μέσα σ’ αυτό το σκηνικό η κυβέρνηση ΣυΡιζΑ-ΑνΕλ και όλο το πολιτικό προσωπικό του συστήματος της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης, προσφέρουν γη και ύδωρ στους αμερικανοΝΑΤΟικούς φονιάδες. Αναβαθμίζουν τη βάση της Σούδας και τις άλλες βάσεις, παραδίδουν το Αιγαίο στους στόλους τους, εμπλέκουν τη χώρα και το λαό στα νέα πολεμικά σχέδια τους. Την ίδια στιγμή, η ένταση των πολεμικών κινδύνων χρησιμοποιείται για την υποταγή του λαού μέσω της έξαρσης του εθνικισμού, ενώ η επίθεση του συστήματος συνεχίζει να τσακίζει εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα και κατακτήσεις.

Οι κίνδυνοι για την ειρήνη στην ανατολική Μεσόγειο και τον κόσμο είναι πιο μεγάλοι από κάθε άλλη φορά. Οι εμπρηστές του πολέμου απειλούν να βάλουν φωτιά σε όλη την γειτονική περιοχή μας και οι φλόγες να έρθουν μέχρι το Αιγαίο και τα Βαλκάνια! Ο αγώνας για ειρήνη ενάντια στα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών, ο αγώνας ενάντια στην κάθε είδους εμπλοκή της χώρας σ’ αυτά, ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τις σφαγές των λαών πρέπει να γίνει υπόθεση ενός ΜΑΖΙΚΟΥ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ! Ενός κινήματος διεθνιστικής αλληλεγγύης, φιλίας και κοινού αγώνα των λαών.

 

0 Reviews

Write a Review

Σχετικά άρθρα

Σύσκεψη για Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Γενισέας και μουσικό σχολείο

Super User

Όσο και να τη μασκαρεύουν, η εξαθλίωση είναι εδώ και δεν μπορεί να κρυφτεί!

Super User

Συγκέντρωση αλληλεγγύης του Κ.Κ.Ε. στην Ουκρανία

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies