INDEXANTHI.GR
Πολιτική

Κάλεσμα της Λαϊκής Αντίστασης-Α.Α.Σ. Ξάνθης

Σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Δ.Ε.Θ. (στο μπλοκ της Καμάρας στις 18.00) καλεί η Λαϊκή Αντίσταση-Α.Α.Σ. Ξάνθης, με αναχώρηση στις 14.00 του Σαββάτου 7 Σεπτεμβρίου από το εργατοϋπαλληλικό κέντρο και σημειώνοντας τα ακόλουθα:

ΔΕΘ 2019:

ΜΑΖΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ Ν.Δ.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ, ΤΗΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Ο λαός μας μπροστά στη νέα περίοδο που ανοίγεται βρίσκεται αντιμέτωπος με νέα κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης. Αυτή θα εξαγγείλει ο Μητσοτάκης στα εγκαίνια της ΔΕΘ με τον αέρα της πρόσφατης εκλογικής νίκης της Ν.Δ, με προκάλυμμα την «ισχυρή ανάπτυξη». Για λογαριασμό του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών – αφεντικών η Ν.Δ., παίρνοντας τη σκυτάλη από το ΣΥΡΙΖΑ, αναλαμβάνει με τη σειρά της να γκρεμίσει όποια λαϊκή κατάκτηση και δικαίωμα δεν πρόλαβαν να ισοπεδώσουν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις.

Είναι ενδεικτικά τα πρώτα δείγματα γραφής της Ν.Δ., του πιο καθαρόαιμου εκφραστή του συστήματος. Η πληθώρα φοροαπαλλαγών, κάθε είδους ελαφρύνσεων και κινήτρων για το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο συμπληρώνεται με τις μειώσεις μισθών, μεροκάματου και συντάξεων, με την επέκταση των ελαστικών –μεσαιωνικού τύπου– εργασιακών σχέσεων. Η Ν.Δ. απελευθερώνει ακόμη περισσότερο τα χέρια της εργοδοσίας για απολύσεις με την κατάργηση του «βάσιμου λόγου» που απαιτούνταν για να απολυθεί ένας εργαζόμενος ενώ μεταβάλλει προς το χειρότερο τη λειτουργία των ΟΤΑ. Μετά το τερατούργημα Κατρούγκαλου ακολουθεί νέο γερό χτύπημα στο δικαίωμα στην ασφάλιση μέσα από την μερική για την ώρα ιδιωτικοποίησή της. Φοροεπιδρομή για το λαό, κόκκινα δάνεια, πλειστηριασμοί και για τη λαϊκή κατοικία, ιδιωτικοποιήσεις-ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας στο ξένο κυρίως κεφάλαιο (αρχής γενομένης με τη ΔΕΗ, που θα αυξήσει κλιμακωτά από 16,4% έως 19,4% τα τιμολόγια του ρεύματος από τον Σεπτέμβρη) περικοπές ή πλήρης κατάργηση κοινωνικών παροχών, αιματοβαμμένα πλεονάσματα ως το…2060 είναι εργαλεία μεταφοράς του πλούτου από τους εργάτες και το λαό στους καπιταλιστές και τους ιμπεριαλιστές-πάτρωνες.

Η Ν.Δ. για να περάσει αυτή την αντιδραστική της πολιτική, που εξαθλιώνει παραπέρα το λαό, βαθαίνει την εξάρτηση της χώρας και υποθηκεύει τον πλούτο, τις υποδομές και το εργατικό δυναμικό της στους ιμπεριαλιστές της ΕΕ και των ΗΠΑ, ενισχύει την πολιτική της κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας, θωρακίζει το αστικό κράτος με ένα πιο αντιδραστικό θεσμικό και νομικό πλαίσιο. Η πλήρης κατάργηση του πανεπιστημιακού Άσυλου που ψήφισε, η αποφυλάκιση Κορκονέα, η αναβάθμιση του ρόλου και των εξουσιών κατασταλτικών μονάδων στοχεύουν στην αντιμετώπιση των λαϊκών αντιδράσεων απέναντι στη βάρβαρη πολιτική που και η Ν.Δ. ακολουθεί. Ταυτόχρονα, με το νέο «συνδικαλιστικό» νόμο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η προσπάθεια ελέγχου και καθυπόταξης των σωματείων των εργαζομένων. Μετά το όριο του 50%+1 για την κήρυξη απεργίας από πρωτοβάθμιο σωματείο που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, η Ν.Δ. προωθεί την ηλεκτρονική ψηφοφορία στα συνδικάτα, το ηλεκτρονικό φακέλωμα σωματείων και των μελών τους χτυπώντας παραπέρα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες.

Η πολιτική «όλα στο κεφάλαιο, όλα για το κεφάλαιο» ξένο και ντόπιο συμπληρώνεται με την ολοφάνερη προώθηση και από τη Ν.Δ. των επικίνδυνων επιδιώξεων των ιμπεριαλιστών, των Ευρωπαίων και κυρίως των ΗΠΑ σε όλη την ευρύτερη περιοχή (Ανατολική Μεσόγειο, Μέση Ανατολή, Βαλκάνια), στον οξυμένο ανταγωνισμό τους με τους Ρώσους και Κινέζους ιμπεριαλιστές. Τι κι αν η ΝΔ επιδόθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα σε μια ξέφρενη κούρσα πατριδοκαπηλίας με το πιο ακροδεξιό, εθνικιστικό παραλήρημα καταγγέλλοντας τη «Συμφωνία των Πρεσπών»; Κανένα δισταγμό δεν έχει την επόμενη ημέρα να κάνει στροφή 180 μοιρών φτάνοντας μάλιστα τώρα στο σημείο να παραδεχθεί πως η αμερικανόπνευστη συμφωνία είναι «θετική σχεδόν στο σύνολό της». Με την αναβάθμιση και επέκταση των βάσεων, τη συνέχιση της συμμετοχής της χώρας σε αντιδραστικούς άξονες με την καθοδήγηση των ΗΠΑ, με τις κάθε είδους διευκολύνσεις στους Αμερικάνους είναι ξεκάθαρο ότι τώρα η Νέα Δημοκρατία όπως πριν ο ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζει την μετατροπή της χώρας σε πλατφόρμα πολεμικών εξορμήσεων των ΗΠΑ. Έτσι, όμως, όχι μόνο καμιά ασφάλεια δεν παρέχει αλλά αντίθετα μπλέκει τη χώρα και το λαό σε επικίνδυνες περιπέτειες.

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η ένταση στο Αιγαίο και στην Κύπρο πάνω στο έδαφος των οξυνόμενων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και επεμβάσεων στην ευρύτερη περιοχή και τροφοδοτείται από τις παρεμβάσεις και τις υπαγορεύσεις ΗΠΑ–ΕΕ–ΝΑΤΟ στα ελληνοτουρκικά ζητήματα και στο Κυπριακό προωθώντας νέα διχοτομικά σχέδια, αλλά και από τις πολιτικές υποτέλειας και των εθνικισμών των κυρίαρχων αστικών δυνάμεων σε Τουρκία και Ελλάδα. Στην Ελλάδα οι κυβερνήσεις ευθυγραμμίζουν πλήρως τη χώρα στις αμερικανο-ΝΑΤΟϊκές επιδιώξεις θεωρώντας ότι μπορούν με αυτόν τον τρόπο να αναβαθμίσουν τη θέση της αστικής τάξης στην περιοχή αδιαφορώντας για τις συμφορές που θα πλήξουν το λαό μας. Από την άλλη, η τουρκική πλευρά προχωρά σε νέες τυχοδιωκτικές ενέργειες σε Αιγαίο και Κύπρο.

Συμμετέχουμε στην διαδήλωση της ΔΕΘ για να διατρανώσουμε την ανάγκη των εργαζομένων, της νεολαίας και του λαού να βαδίσουν το δρόμο της οργάνωσης, της αντίστασης και της διεκδίκησης.

Ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ που σαρώνει λαϊκές ελευθερίες και δικαιώματα. Για μόνιμη και σταθερή δουλειά, ασφάλιση-περίθαλψη για όλο το λαό. Για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων της νεολαίας. Για δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Ενάντια στην πολιτική που βαθαίνει την εξάρτηση της χώρας από ΗΠΑ και ΕΕ, μπλέκοντάς την όλο και πιο βαθιά στον ανταγωνισμό των λεγόμενων «μεγάλων δυνάμεων» που φέρνουν τον πόλεμο και σπέρνουν τον εθνικισμό και τον φασισμό για να διχάσουν και να υποτάξουν τους λαούς. Για την ειρήνη, την φιλία και την κοινή πάλη των λαών της περιοχής.

 

Σχετικά άρθρα

“Να ανοίξουν άμεσα τα περιφερειακά ιατρεία στην Α.Μ.-Θ.”

Super User

Οι αντιδράσεις στην Ξάνθη για το κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων

Super User

Ο Ζεϊμπέκ Χουσεΐν για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies