INDEXANTHI.GR
Πολιτική

“Στο δρόμο του αγώνα για να μη περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα”

Με τον παραπάνω τίτλο, η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία Ξάνθης καλεί στη συγκέντρωση-διαδήλωση του Σαββάτου 1 Απριλίου στην κεντρική πλατεία (11.30) και σημειώνει τα ακόλουθα:

Ο δρόμος για την επιβολή των νέων αντιλαϊκών μέτρων φαίνεται ότι φτάνει στο τέλος του. Ο νέος προσωρινός συμβιβασμός των ιμπεριαλιστικών κέντρων της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ. και η (για μια ακόμη φορά) υποταγή της κυβέρνησης ΣυΡιζΑ-ΑνΕλ απέδωσαν «καρπούς». Φορολογία ακόμη και σε μισθούς των 400 ευρώ, πετσόκομμα της σύνταξης των 600 ευρώ στα 450, μεγαλύτερη ασυδοσία της εργοδοσίας, περισσότερα εμπόδια στον εργατικό συνδικαλισμό, ξεπούλημα των δομών ενέργειας.

Η κυβέρνηση, πιστός εκφραστής του συστήματος, έσβησε ξανά τις «κόκκινες γραμμές» της, περηφανεύεται για τον «έντιμο συμβιβασμό» και προσπαθεί να «χρυσώσει το χάπι». Για να κρατήσει το λαό στο περιθώριο, για να αποφύγει την έκρηξη της οργής του. Όλος ο αστικός πολιτικός κόσμος μαζί με τους καλοπληρωμένους κηφήνες των Μ.Μ.Ε., πιέζει για γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης, ακολουθώντας τη φωνή του κυρίου του: του ιμπεριαλισμού και του κεφαλαίου. Έτσι κι αλλιώς για όλους αυτούς οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα είναι απλά υποζύγια, που πρέπει να αποδεχτούν αγόγγυστα όλο το βάρος της επίθεσης. Για να βγούμε, λέει, από τα μνημόνια, να σταματήσουν τα μέτρα και να γίνουμε «κανονική χώρα». Με τους ιμπεριαλιστές να διαφεντεύουν τη χώρα και το κεφάλαιο να αλωνίζει, τα «μνημόνια», τα αντιλαϊκά μέτρα και η επίθεση στην εργασία και τη ζωή, δεν πρόκειται να σταματήσουν. Κι ακόμη παραπέρα, με την επιλογή της κυβέρνησης αυτής, αλλά και όλου του αστισμού να ακουμπήσει το παρόν και το μέλλον του λαού και της χώρας στα νύχια του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού (όπως έδειξαν οι πρόσφατες επισκέψεις Κοτζιά και Καμμένου στις Η.Π.Α.), οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν γίνονται ακόμη πιο μεγάλοι.

Ο μοναδικός που μπορεί να βάλει φρένο σ’ αυτή τη βαρβαρότητα είναι ο οργανωμένος και αποφασισμένος για ανειρήνευτη πάλη, λαός. Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να κινηθούμε. Για γίνει η ανάγκη του αγώνα πραγματικότητα. Για να μετατρέψουμε την απογοήτευση και τα κινηματικά αδιέξοδα σε συνειδητή απόφαση πάλης. Μέσα από την ενεργοποίηση των σωματείων μας, τις επιτροπές ανέργων, τις πρωτοβουλίες νέων. Μέσα από την κοινή δράση πολιτικών και συνδικαλιστικών οργανώσεων, που θα ευνοεί την αντίσταση, τη διεκδίκηση και το ανέβασμα της αγωνιστικής συνείδησης των λαϊκών ανθρώπων. Για να δημιουργηθούν οι όροι για ένα παλλαϊκό μέτωπο αντίστασης και να ενισχυθεί η κατεύθυνση της αντιπαράθεσης με τις δυνάμεις του συστήματος. Για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα, αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα. Ενάντια σε παλιά και νέα μνημόνια. Για τη συνολική ανατροπή της επίθεσης.

Καλούμε στη συγκέντρωση-διαδήλωση που οργανώνει η «κοινή δράση οργανώσεων, συλλογικοτήτων, αγωνιστών ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα» το Σάββατο 1 Απρίλη στις 11:30 π.μ. στην κεντρική πλατεία.

 

Σχετικά άρθρα

Διήμερο νεολαίας στη “Ρωγμή”

Super User

Ανακοίνωση της Λαϊκής Αντίστασης-Α.Α.Σ. Ξάνθης

Super User

Ανακοίνωση-κάλεσμα της Ε.Σ.Α.Κ. Ξάνθης

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies