INDEXANTHI.GR
Πολιτική

Η Λαϊκή Αντίσταση-Α.Α.Σ. Ξάνθης για το Πολυτεχνείο

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνονται τα ακόλουθα (παρατίθενται αυτούσια):

ΤΙΜΑΜΕ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Η αντιφασιστική-αντιιμπεριαλιστική εξέγερση του Πολυτεχνείου, που σφραγίστηκε από τα συνθήματα «κάτω η χούντα», “Ψωμί, παιδεία, ελευθερία”, «Έξω οι ΗΠΑ», «Έξω το ΝΑΤΟ», άφησε στη νεολαία και το λαό μας τη λαμπρή παρακαταθήκη ότι η μαζική αντίσταση και πάλη είναι ο μόνος δρόμος για την απαλλαγή από τα δεινά της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης και της εξάρτησης.

– Πριν λίγες μέρες ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε: «Πολεμήσαμε στο πλάι των ΗΠΑ, οι άνδρες μας μάτωσαν δίπλα σε Αμερικανούς στρατιώτες στους πολέμους στους οποίους συμμετείχαμε, και αυτό θα γίνει επίσης και στο μέλλον». Δήλωση υποταγής σ’ αυτούς που απλώνουν την καταστροφή και το θάνατο σε όλη την περιοχή, και που προεξοφλεί την προθυμία της κυβέρνησης να στείλει έλληνες στρατιώτες στις μελλοντικές πολεμικές εκστρατείες των ΗΠΑ! Δήλωση, που έρχεται σα συνέχεια της μετατροπής της χώρας σε απέραντη βάση και σε πλατφόρμα πολεμικών εξορμήσεων των αμερικανών ιμπεριαλιστών.

– Την ίδια στιγμή ο φασισμός σηκώνει κεφάλι όχι μόνο μέσω των φασιστικών συμμοριών αλλά και μέσω της πολιτικής και των δηλώσεων του επίσημου συστήματος. Το κίνημα είναι υπό διωγμό, οι πολιτικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες χτυπιούνται αποφασιστικά, ένα κλίμα τρόμου και καταστολής απειλεί το λαό και τη νεολαία, η ρατσιστική υστερία ενάντια στους πρόσφυγες φουσκώνει, ο εθνικισμός απλώνεται και αποτελεί την άλλη όψη της υποτέλειας στα αφεντικά των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Παράλληλα, κλιμακώνεται η αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, πάνω στο έδαφος που έστρωσε η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, με απανωτά μέτρα ενάντια στα θεμελιώδη εργατικά δικαιώματα, τον εργατικό συνδικαλισμό, τις συλλογικές συμβάσεις και την απεργία, ενώ από την άλλη, νομοθετείται η πλήρης επιχειρηματική ασυδοσία και πληθώρα παροχών για το ντόπιο και ξένο μεγάλο κεφάλαιο.

Η παγκόσμια ζοφερή ατμόσφαιρα, η εξαθλίωση, οι πόλεμοι, οι καταστροφές και οι ξεριζωμοί, που απλώνονται στο έδαφος της επιθετικότητας του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού σε βάρος των λαών, αναδύει μια βαθιά ανησυχία, αλλά ταυτόχρονα φέρνει στο προσκήνιο και τη δύναμη των εργατικών και λαϊκών αντιστάσεων. Οι εξεγέρσεις και οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις εκατομμυρίων στην Αργεντινή, στον Ισημερινό, στην Αϊτή, αλλά και στο Λίβανο και το κατεχόμενο Ιράκ, συναντούν τις εργατικές απεργίες της General Motors των ΗΠΑ και τις αγροτικές διαμαρτυρίες στην κεντρική Ευρώπη. Δίνουν μηνύματα αισιοδοξίας στο λαό και ειδικά στη νεολαία της χώρας μας που αυτές τις μέρες κάνει βήματα αντίστασης και μαζικής πάλης ενάντια στην πολιτική που την πετάει στο περιθώριο της ζωής.

Το νήμα της μαζικής λαϊκής πάλης, που συνδέει αυτές τις αντιστάσεις και αυτούς τους λαϊκούς ξεσηκωμούς με εκείνη της εξέγερσης του Νοέμβρη του 1973, καλείται συνολικά ο λαός μας να το πιάσει αποφασιστικά.

Γιατί μόνο μέσα απ’ αυτόν τον δρόμο μπορούν να δικαιωθούν οι υποθήκες του Πολυτεχνείου.

 

0 Reviews

Write a Review

Σχετικά άρθρα

“H Ελλάδα «αναβαθμίζεται» ως ορμητήριο ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και πολέμων στην ευρύτερη περιοχή”

Super User

Δελτίο τύπου του ΣυΡιζΑ

Super User

Ανάληψη ευθύνης για τα τρία χτυπήματα στην Ξάνθη

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies