INDEXANTHI.GR
Πολιτική

Κάλεσμα της Λαϊκής Αντίστασης – Α.Α.Σ. Ξάνθης για την πρωτομαγιά

Σε συγκέντρωση-διαδήλωση καλεί το πρωί (10.00) της πρωτομαγιάς στην πλατεία Ελευθερίας η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία Ξάνθης, σημειώνοντας τα ακόλουθα:

Μαζική εργατική-λαϊκή αντίσταση στην καπιταλιστική επίθεση, ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα, την εξάρτηση και τον πόλεμο.

Εργάτες, εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες

Η εργατική πρωτομαγιά, η μέρα του παγκόσμιου προλεταριάτου και των αγώνων του για κοινωνική απελευθέρωση, βρίσκει και φέτος την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα σε πολύ δύσκολη θέση. Η επίθεση του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος στα εργατολαϊκά δικαιώματα και κατακτήσεις, επίθεση που τροφοδοτεί και τροφοδοτείται από την αγιάτρευτη κρίση του συστήματος, οδηγεί τους εργάτες και τους λαούς κατά εκατοντάδες εκατομμύρια στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Ταυτόχρονα, οι πόλεμοι των ιμπεριαλιστών που βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη με έντονη την προοπτική κλιμάκωσης και επέκτασής τους, έχουν και πάλι θύματα τους λαούς.

Η πρόσφατη πυραυλική επίθεση των Η.Π.Α. στη Συρία, με συνεργούς τη Γαλλία και τη Μεγάλη Βρετανία, δείχνει φανερά τους πολεμικούς κινδύνους που απειλούν να βάλουν φωτιά σ’ όλη την περιοχή. Ο οξυμένος ενδοϊμπεριαλιστικός ανταγωνισμός Η.Π.Α.-Ρωσίας, στον οποίο συμμετέχουν ενεργά και οι υπόλοιπες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις (Ε.Ε.-Κίνα) για το ξαναμοίρασμα του κόσμου και των σφαιρών επιρροής, τον έλεγχο των πηγών ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς τους, έχει ανέβει σε επικίνδυνα επίπεδα. Η ανάμιξη στον άγριο ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό περιφερειακών δυνάμεων και εξαρτημένων χωρών, που ευελπιστούν στην εύνοια των ιμπεριαλιστικών επικυρίαρχων για τις εκδουλεύσεις που τους παρέχουν, μπλέκει ακόμα περισσότερο το κουβάρι των αντιθέσεων. Χαρακτηριστική και άκρως υποτελής και επικίνδυνη είναι η στάση της ελληνικής κυβέρνησης ΣυΡιζΑ-ΑνΕλ που παρέχει κάθε είδους διευκόλυνση στους αμερικάνους και ΝΑΤΟϊκούς φονιάδες των λαών για να προωθήσουν τα ματοβαμένα σχέδιά τους.

Τη διάλυση χωρών, το κομμάτιασμα λαών, τα εκατομμύρια των προσφύγων και ξεριζωμένων από την πατρίδα τους, μπορούν να τα σταματήσουν μόνο οι λαοί, με μπροστάρη την εργατική τάξη και το κοινό μέτωπο πάλης τους ενάντια στον πόλεμο και το σύστημα που τον γεννά.

Η ένταση στο Αιγαίο και στην περιοχή της Κύπρου αναπτύσσεται στο έδαφος των παραπάνω οξυνόμενων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και επεμβάσεων στη Ν.Α. Μεσόγειο και τα Βαλκάνια, οι οποίοι υποδαυλίζουν αντιθέσεις και προκαλούν διαρκείς πολεμικές αναφλέξεις. Τροφοδοτείται από τις παρεμβάσεις και τις υπαγορεύσεις των Η.Π.Α., του Ν.Α.Τ.Ο. και της Ε.Ε. στα ελληνοτουρκικά ζητήματα και στο κυπριακό, αλλά και από τις πολιτικές υποτέλειας και των εθνικισμών που ασκούν οι κυρίαρχες αστικές δυνάμεις σε Τουρκία και Ελλάδα.

Η αποτροπή των κινδύνων και περιπετειών που εγκυμονούνται είναι υπόθεση της κοινής πάλης των λαών της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Κύπρου ενάντια στα σχέδια των ιμπεριαλιστών και στην πολιτική των κυρίαρχων τάξεων στις χώρες τους.

Τα διαδοχικά μνημόνια που επέβαλαν η Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. και που εφαρμόζουν πιστά οι κυβερνήσεις, έχουν προκαλέσει μια τεράστια φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας που όμοιά της δεν έχει γνωρίσει μετά τον πόλεμο. Μετά την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης που βάθυνε την πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης βρίσκεται στα σκαριά η τέταρτη για να συνεχίσει η κυβέρνηση ΣυΡιζΑ-ΑνΕλ την αντιλαϊκή της πολιτική.

Κανείς δεν πιστεύει την κυβερνητική προπαγάνδα για δήθεν καθαρή έξοδο από τα μνημόνια. Ξένοι και ντόπιοι παράγοντες δηλώνουν σε όλους τους τόνους ότι η επιτροπεία θα συνεχιστεί για πολλές δεκαετίες ακόμη… Όποια κατάκτηση και δικαίωμα κατάφεραν οι ιμπεριαλιστές, το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο και η εκάστοτε κυβέρνηση να κατεδαφίσουν, δεν θα το ξαναδώσουν πίσω στους εργαζόμενους και τον λαό!

Το χτύπημα του δικαιώματος στη δουλειά, η δραστική συρρίκνωση του δικαιώματος στη σύνταξη, στην ασφάλιση, στην περίθαλψη, η πλήρης ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, το πετσόκομμα στους μισθούς και τις συντάξεις πρώτα απ’ όλους χτυπούν την εργατική τάξη. Η επίθεση του κεφαλαίου, ξένου και ντόπιου, επεκτείνεται στα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα με την εντεινόμενη φοροληστεία και το χτύπημα της λαϊκής κατοικίας (πλειστηριασμοί) τις ιδιωτικοποιήσεις. Συνολικά, ο πλούτος της χώρας και ο λαός υποθηκεύεται στο ξένο κυρίως και ντόπιο κεφάλαιο, που λειτουργεί ως υπεργολάβος του, βαθαίνοντας την εξάρτηση της χώρας και σε οικονομικό επίπεδο.

Μ’ αυτή την πολιτική πρέπει να αναμετρηθούν οι εργάτες, οι εργαζόμενοι και συνολικά ο λαός! Ωστόσο, στις σημερινές συνθήκες το εργατικό, λαϊκό κίνημα εμφανίζεται αδύναμο να απαντήσει στην πρωτοφανή επίθεση που δέχεται. Γι’ αυτή την κατάσταση είναι τεράστιες οι ευθύνες της ξεπουλημένης ηγεσίας του συνδικαλιστικού κινήματος, που κυριολεκτικά «βάζει πλάτη» για να περάσει η αντιλαϊκή πολιτική. Μεγάλες είναι και οι ευθύνες της ρεφορμιστικής πολιτικής κάθε απόχρωσης (ΠΑΜε, ΛαΕ, ΑντΑρΣυΑ) που προσπαθούν να «καλύψουν» την αδυναμία διεξαγωγής μαζικών αγώνων με ανέξοδους ακτιβισμούς, με πολιτική και πρακτικές που δεν συμβάλουν στη μαζικοποίηση της εργατικής πάλης και στην αγωνιστική ανασυγκρότηση του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος.

Φέτος συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την ίδρυση της Γ.Σ.Ε.Ε. και του Σ.Ε.Κ.Ε. (Κ.Κ.Ε.). Με πλήρη επίγνωση των δυσκολιών, αξιοποιώντας την ανεκτίμητη πείρα του εργατικού και επαναστατικού κομμουνιστικού κινήματος αλλά και προσπαθώντας ν’ απαντήσουμε στα σύγχρονα, δύσκολα και απαιτητικά προβλήματα, είναι ανάγκη να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να ανατραπεί το κλίμα της απογοήτευσης και της αδράνειας και για να ανασυγκροτηθεί αγωνιστικά το εργατικό κίνημα.

Η Λ.Α.-Α.Α.Σ., τα σχήματά της και οι αγωνιστές που τη συγκροτούν, παρεμβαίνοντας στους χώρους εργασίας και ζωής των εργαζόμενων μαζών προσπαθούν να συμβάλλουν στην παραπάνω κατεύθυνση.

  • ΖΗΤΩ Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
  • ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
  • ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΛΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ, ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
  • ΕΞΩ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ
  • ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ
  • ΕΞΩ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ Ν.Α.Τ.Ο. ΚΑΙ Ε.Ε.
  • ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ-ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΜΕΤΡΑ Δ.Ν.Τ. – Ε.Ε. –  ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

 

Σχετικά άρθρα

Συνέλευση-εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής

Super User

Πολιτική εκδήλωση για Ουκρανία – Μέση Ανατολή

Super User

“Τι κρύβεται πίσω από τις δωρεές;”

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies