INDEXANTHI.GR
Πολιτική

«Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής είναι και στην Ξάνθη ανεπιθύμητοι!»

Με τον παραπάνω τίτλο αντιτίθεται στην επικείμενη παρουσία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής (και) η Λαϊκή Ενότητα Ξάνθης, καλώντας σε συμμετοχή στη διαδήλωση της Παρασκευής και σημειώνοντας στη σχετική ανακοίνωσή της:

Η ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής καλεί για άλλη μια φορά τον κόσμο της Ξάνθης σε ρατσιστική εκδήλωση με θέμα το «Πομακικό ζήτημα», με επιδίωξη μάλιστα την ίδρυση πολιτικά ελεγχόμενου Αγροτοκτηνοτροφικού Σωματείου.

Γνωρίζουμε πολύ καλά το ρόλο της Χρυσής Αυγής. Είναι οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, αυτοί που κάνουν πογκρόμ σε μετανάστες και που στοχοποιούν τις μειονότητες, που πάνε κόντρα στους αγώνες των εργαζόμενων. Τα παραδείγματα είναι αναρίθμητα τόσο σε πανελλαδικό επίπεδο όσο και στην τοπική κοινωνία. Δεν προμηνύει τίποτε καλό η εκμετάλλευση της δυσμενούς οικονομικής θέσης -λόγω εφαρμογής των μνημονίων- των αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής μας. Ιδιαίτερα των κατοίκων του ορεινού όγκου με τις θρησκευτικές και φυλετικές ιδιαιτερότητες.

Η απειλή της νομιμοποίησης της ατζέντας της Χρυσής Αυγής, όμως, δεν έρχεται από μόνη της. Οι μνημονικές πολιτικές των τελευταίων ετών τη θρέψανε και οδήγησαν στην αποδοχή της από ένα παραπλανημένο κομμάτι της κοινωνίας. Η ΕΕ διαδραματίζει ρόλο καταλύτη τόσο με τα μέτρα λιτότητας που επιβάλλει όσο και με την όλο και πιο έντονη και έκδηλη πολιτική αυταρχικότητα και αντιδραστικότητα, μέχρι κινδύνου φασιστικοποίησής της. Είναι αυτή που συμμετέχει μαζί με το ΝΑΤΟ σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους, είναι αυτή που στο εσωτερικό της έχει πλέον χαθεί κάθε δημοκρατικό δικαίωμα ως προηγούμενη κατάκτηση των αγώνων των λαών.

Η ελληνική κυβέρνηση σαφώς και έρχεται ως αντάξιος συνεχιστής των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων. Μετά την ψήφιση της συμφωνίας της ντροπής μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας, που νομιμοποιεί την κράτηση των προσφύγων σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, καθιστά την Ελλάδα τη χώρα εκείνη που πρώτη κατέλυσε τη Συνθήκη της Γενεύης προχωρώντας σε μαζικές απελάσεις μεταναστών/ριών.

Η Χρυσή Αυγή στη ρατσιστική δυστοπία της περιόδου δε μένει αμέτοχη καθώς για άλλη μια φορά εξυπηρετεί τα σχέδια αποτροπής και καταστολής που απεργάζονται οι “από πάνω”.

Σε πείσμα αυτής της δυστοπίας, υπάρχει και ο δικός μας κόσμος, εκείνος που ξεδιπλώνεται στις πλατείες και στις γειτονιές. Ο κόσμος της αλληλεγγύης, της ανθρωπιάς και της αυτοοργάνωσης. Ο κόσμος που γνωρίζει πολύ καλά το ρόλο της Χρυσής Αυγής. Που τους καταδεικνύει ως φασίστες και παλεύει ενάντιά τους.

Οφείλουμε να μην αφήσουμε απροστάτευτη την Ξάνθη από το φασιστικό αυτό μόρφωμα. Από την πλήρη εκκόλαψη του «αυγού του φιδιού». Να περιφρουρήσουμε την πόλη και να μη δίνουμε βήμα στους φασίστες να ξεδιπλώνουν τον ρατσιστικό και εθνικιστικό τους οχετό. Να ηγεμονεύσουν οι δικές μας αξίες.

Καλούμε τους αντιφασίστες/ριες, τους τοπικούς συλλόγους, τους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς, τα εργατικά σωματεία και γενικότερα όλους τους εργαζόμενους, τους επιστήμονες, τους επαγγελματίες – βιοτέχνες – εμπόρους, τους άνεργους, τη νέα γενιά σε αντιφασιστική συγκέντρωση, την Παρασκευή 8 Ιουλίου, στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης.

Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής είναι και στην Ξάνθη ανεπιθύμητοι!

 

Σχετικά άρθρα

Ο απολογισμός έργων της τετραετίας σε Ξάνθη και Π.Α.Μ.-Θ.

Super User

Εξόρμηση του Κ.Κ.Ε. στο παζάρι και στην αγορά της Ξάνθης

Super User

Η αντιπολεμική σύσκεψη της Λαϊκής Αντίστασης-Α.Α.Σ. Ξάνθης

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies