INDEXANTHI.GR
Κοινωνία

Στον Ο.Α.Ε.Δ. η Λαϊκή Επιτροπή Ξάνθης

Με πρωτοβουλία της Λαϊκής Επιτροπής Ξάνθης πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 18 Δεκέμβρη παράσταση διαμαρτυρίας στο κατάστημα του Ο.Α.Ε.Δ., για τα ζητήματα ζωτικής σημασίας που «καίνε» σήμερα τους ανέργους, που σε περίοδο βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης και εξαθλίωσης των λαϊκών στρωμάτων με αποφάσεις της κυβέρνησης της Ε.Ε. και της τρόικα, δεν λαμβάνεται κανένα μέτρο προστασίας τους.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης, οικογένειες και απλοί άνθρωποι που εκείνη την ώρα βρέθηκαν στον Ο.Α.Ε.Δ., εξέφρασαν έντονα την αγανάκτηση, την ανησυχία αλλά και το φόβο τους για το σήμερα και το αύριο, με πολλούς από αυτούς να δηλώνουν ότι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα τις υποχρεώσεις τους -φαγητό, δάνεια, λογαριασμούς, φροντιστήρια. Η θέρμανση στα σπίτια των λαϊκών οικογενειών έγινε είδος πολυτελείας. Οι άνεργοι βιώνουν ακόμα πιο οξυμένο το πρόβλημα αυτό. Κάθε μέρα και μια νέα τραγωδία.

Η λύση δεν είναι η φιλανθρωπία. Πρέπει να δυναμώσουν τέτοιες πρωτοβουλίες, να γίνουν σε κάθε γειτονία λαϊκές επιτροπές και επιτροπές ανέργων, συμβάλλοντας αποφασιστικά, αφενός στην οργάνωση των ίδιων των ανέργων για την αντιμετώπιση καθημερινών προβλημάτων, αφετέρου στη χειραφέτηση συνειδήσεων από την υποταγή και το συμβιβασμό που καλλιεργεί η πλουτοκρατία, στη συσπείρωση δυνάμεων ενάντια στα μονοπώλια και στην πολιτική που υπηρετώντας τα γεννά και αυξάνει την ανεργία.

Δεν πρέπει να  κλεινόμαστε σπίτια μας. Η λογική ότι τίποτα δεν αλλάζει είναι αδιέξοδη. Μόνο σε μεγαλύτερη επιδείνωση μπορεί να οδηγήσει. Το σιχτίρισμα από τον καναπέ δεν είναι αρκετό. Πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Πρέπει να οργανωθούμε μαζί με τους εργαζόμενους, μέσα από τα σωματεία. Και με τις λαϊκές επιτροπές στις γειτονιές. Μέσα από τον αγώνα θα βρούμε λύση στα προβλήματά μας. Χρειάζεται συμμετοχή. Να συζητήσουμε τα προβλήματά μας και να παλέψουμε μαζί για την επίλυσή τους. Να αγωνιστούμε για το δίκιο μας, τις ανάγκες μας και τα δικαιώματα μας.

Διεκδικούμε:

► Έκτακτο επίδομα 1.000 ευρώ όλων των ανέργων εν όψει των εορτών.

► Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

► Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ για όλη την περίοδο ανεργίας.

► Όσο διαρκεί η ανεργία, οι άνεργοι και τα μέλη της οικογένειάς τους να έχουν πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

► Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέργων.

► Απλοποίηση των προϋποθέσεων για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας, επέκτασή του σε όσους έκλεισαν τα μαγαζιά τους ή εργάζονται περιστασιακά.

Σχετικά άρθρα

Το πρόγραμμα των νέων δειγματοληπτικών ελέγχων στην Ξάνθη

Super User

Νέα προώθηση προϊόντων την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στην Ξάνθη

Super User

Αιμοδοσία στους Τοξότες

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies