INDEXANTHI.GR
Πολιτική

Το Κ.Κ.Ε.(μ-λ) για τη Δ.Ε.Θ.

Από το Κ.Κ.Ε.(μ-λ) Ξάνθης κοινοποιήθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση του κόμματος αναφορικά με τη συμμετοχή του στη διαδήλωση της Δ.Ε.Θ., ενώ –παράλληλα- το απόγευμα (19.00) της Τετάρτης 4 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συνέλευση της Λαϊκής Αντίστασης-Α.Α.Σ. Ξάνθης στη “Ρωγμή” για τον ίδιο λόγο, καθώς και για τον προγραμματισμό των μελλοντικών δράσεων:

Κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης, βάθεμα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και των πολεμικών κίνδυνων – Οργάνωση και αντίσταση ο δρόμος του λαού.

Με νωπή τη «λαϊκή εντολή» η κυβέρνηση της Ν.Δ. και με στήριγμα ένα αντιδραστικά μετατοπισμένο πολιτικό σκηνικό με τον ακόμα δεξιότερο ΣυΡιζΑ και το σταθερά αντιλαϊκό ΚινΑλ, εφορμά από τις πρώτες μέρες στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα. Επιχειρεί να αιφνιδιάσει τον λαό, να παρατείνει και να εμπεδώσει παραπέρα την αίσθηση της ανημπόριας που είχε φωλιάσει στη λαϊκή συνείδηση με την κατάρρευση των αυταπατών και των εύκολων λύσεων. Να τον κρατήσει καθηλωμένο απέναντι στην νέα κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης και το επικίνδυνο βάθεμα της εξάρτησης της χώρας από τους ιμπεριαλιστές, Αμερικανούς και Ευρωπαίους.

Έρχεται λοιπόν ο πρωθυπουργός σε μια πόλη, διαρκές και ολοένα και μεγαλύτερο «θύμα» των πολιτικών της φτώχειας και της ανεργίας που ο ίδιος, όπως και οι προηγούμενοι από αυτόν, υπηρέτησαν. Με τον λαό και τους πολίτες της να βιώνουν απάνθρωπες τριτοκοσμικές συνθήκες στις μετακινήσεις τους, με τις συνοικίες της –κυρίως στα δυτικά αλλά όχι μόνο- να στερούνται το δικαίωμα στην αναπνοή. Έρχεται να μας μιλήσει για την ανάπτυξη, ενώ στη χώρα τα εργοστάσια συνεχίζουν να κλείνουν και εργάτες πετιούνται στο δρόμο. Έρχεται ο πρωθυπουργός «όλων των Ελλήνων» για να φτιασιδώσει τις αντιλαϊκές πολιτικές που ψηφίζει σωρηδόν και βιάζεται να εφαρμόσει για να αναπαραχθεί η κυριαρχία και τα κέρδη μιας αισχρής μειοψηφίας πάνω στις πλάτες μας:

 • Στην πρώτη γραμμή της επίθεσης είναι οι εργασιακές σχέσεις και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας με στόχο την πλήρη ανατροπή του 8ωρου – πενθήμερου – 40ωρου και την επιβολή συνθηκών εργασίας που θα απομυζούν την εργατική δύναμη αδιαφορώντας πλήρως για την υγεία, την ασφάλεια, την ίδια την ζωή των εργαζομένων
 • Ετοιμάζεται εντατικά ο νέος γύρος επίθεσης στην ασφάλιση και στην περίθαλψη, με στόχο την μετατροπή τους από καθολικά κοινωνικά δικαιώματα σε προσωπική-ιδιωτική υπόθεση
 • Προωθείται -στον δρόμο που έχει ήδη στρωθεί- η ιδιωτικοποίηση, δηλαδή το ξεπούλημα κυρίως στο ξένο κεφάλαιο, παραγωγικών και στρατηγικού χαρακτήρα επιχειρήσεων, ξεπούλημα που ταυτόχρονα θα χειροτερεύσει άρδην την θέση και τους όρους δουλειάς των χιλιάδων εργαζόμενων
 • Φοροαπαλλάσσει τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου, ξένου και ντόπιου, ελαφραίνει τους φόρους στην μεγάλη ακίνητη περιουσία του, ρίχνοντας στάχτη στα μάτια των μικρομεσαίων στρωμάτων που θα συνεχίσουν να συμπιέζονται προς τα κάτω συνθλιβόμενα από την φορομπηξία και από τις γενικότερες πολιτικές
 • Βάζει στο στόχαστρο το δικαίωμα της νεολαίας στις σπουδές, δημιουργώντας ένα λύκειο ακόμα πιο αφιλόξενο και εχθρικό για τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων και ένα πανεπιστήμιο «μακριά» και «ψηλά» για τη λαϊκή πλειονότητα.

Και επειδή γνωρίζει καλά πως αυτές οι πολιτικές δημιουργούν οργή στο λαό μας, απογειώνει την κατασταλτική και νομική θωράκιση του συστήματος της εκμετάλλευσης και της εξάρτησης, με στόχο να αφαιρέσει την όποια δυνατότητα έχει απομείνει στους εργαζόμενους να οργανώσουν την πάλη τους. Κατάργηση του λαϊκού ασύλου, συμπλήρωση του αντιαπεργιακού νόμου του ΣυΡιζΑ (50% +1) με την εισαγωγή ηλεκτρονικών ψηφοφοριών για την κήρυξη απεργίας και το φακέλωμα των συνδικάτων και των συνδικαλισμένων εργατών/εργαζομένων. Αλλά και αποφυλάκιση Κορκονέα, πογκρόμ σε πρόσφυγες και μετανάστες στα Εξάρχεια και ο κατάλογος θα έχει συνέχεια.

Η επίσκεψη του Δένδια στην Ουάσιγκτον, το ταξίδι του πρωθυπουργού στο Βερολίνο, καθώς και η πρόσφατη συνάντηση του με τον Μακρόν, δηλώνουν καθαρά πως το καθεστώς της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης από Αμερικανούς και Ευρωπαίους έχει συνέχεια. Και πως το σύστημα της εκμετάλλευσης έχει στη χώρα μας ως στρατηγικό της συμπλήρωμα τη στήριξη και στοίχιση της αστικής τάξης στους ιμπεριαλιστές των Η.Π.Α.-Ε.Ε., για να εξασφαλίζει την κυριαρχία της πάνω στον λαό και την αύξηση της κερδοφορίας της.

Έτσι, αν η «ειρηνική» όψη του βαθέματος της εξάρτησης είναι οι μνημονιακές πολιτικές των αιματοβαμένων πλεονασμάτων και της καταλήστευσης των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας όπως απαιτούν οι ιμπεριαλιστές (Ε.Ε., Η.Π.Α.), η άλλη όψη είναι η σταδιακή μετατροπή της χώρας σε πλατφόρμα επεμβάσεων και πολεμικών εξορμήσεων των αμερικανοΝΑΤΟϊκών. Η αστική «μας» τάξη ευελπιστεί έτσι πως η στοίχιση πίσω από τα επιθετικά σχέδια των Η.Π.Α., που αφορούν πρώτα και κύρια στην αντιμετώπιση της Ρωσίας, θα ισοφαρίσουν σταδιακά την υποβάθμισή της λόγω κρίσης την προηγούμενη δεκαετία. Και θα της δώσουν πόντους για να ανταπεξέλθει στον αντιδραστικό ανταγωνισμό με την τουρκική αστική τάξη που συνεχίζει κι αυτή τις εμπρηστικές δηλώσεις και την τυχοδιωκτική της πολιτική. Άλλωστε οι Η.Π.Α. έχουν βάλει προτεραιότητα τη χρησιμοποίηση της χώρας μας και της Κύπρου (νόμος East Med Act) στις επιδιώξεις και στα σχέδιά τους από Βαλκάνια – Μαύρη Θάλασσα ως ανατολική Μεσόγειο – Μέση Ανατολή:

 • Το φθινόπωρο πραγματοποιείται η δεύτερη φάση του στρατηγικού διαλόγου Η.Π.Α.–Ελλάδας και η επικαιροποίηση της «Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας», γνωστής ως συμφωνίας για τις βάσεις. Για να αναβαθμιστούν (Σούδα) ή και να αξιοποιηθούν κι άλλες υποδομές στη χώρα (Λάρισα, Αλεξανδρούπολη, Στεφανοβίκειο Μαγνησίας), να διευρυνθεί η στρατιωτική παρουσία των Η.Π.Α., καθώς και οι διευκολύνσεις που τους παρέχει η χώρα μας
 • Ήδη προωθήθηκε με ΣυΡιζΑ και προχωράει με Ν.Δ. η ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στον δολοφονικό μηχανισμό του Ν.Α.Τ.Ο., καθώς και η εκδούλευση που παρέχει η αστική μας τάξη για την κυριαρχία των Η.Π.Α. στα Βαλκάνια
 • Έχει ήδη επισημοποιηθεί η άμεση εμπλοκή των Η.Π.Α. στην τριμερή Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, που εκτός των άλλων χρησιμοποιείται για την επανένταξη της Τουρκίας στις στρατηγικές επιδιώξεις των Η.Π.Α.
 • Έχουν ενταθεί οι πιέσεις των Η.Π.Α. για επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων για το κυπριακό και με απώτερο σκοπό την προώθηση μιας τέτοιας αντιδραστικής λύσης που θα μετατρέπει το νησί σε δικό τους αβύθιστο αεροπλανοφόρο επιτήρησης και πολεμικών εξορμήσεων στην ευρύτερη περιοχή.

Διαδηλώνουμε λοιπόν στη Δ.Ε.Θ. για να διατρανώσουμε την ανάγκη των εργατών, της νεολαίας και του λαού, να ξαναβρούν το δρόμο της οργάνωσης, της αντίστασης και του αγώνα.

 • Ενάντια στην αντιλαϊκή επιδρομή της Ν.Δ. και την καταστρατήγηση των λαϊκών ελευθεριών. Ενάντια στην πολιτική που βαθαίνει την εξάρτηση της χώρας από τους ιμπεριαλιστές των Η.Π.Α. και της Ε.Ε. και που τη μπλέκει όλο και πιο βαθιά στον ανταγωνισμό των λεγόμενων «μεγάλων δυνάμεων». Αυτών δηλαδή που φέρνουν τον πόλεμο και σπέρνουν τον εθνικισμό και τον φασισμό για να διχάσουν και να υποτάξουν τους λαούς
 • Για το δικαίωμα στη σταθερή δουλειά και σε μια ζωή με δικαιώματα. Για την υπεράσπιση του λαϊκού ασύλου και των λαϊκών ελευθεριών. Για σωματεία-όπλα στα χέρια των εργαζομένων. Για την ειρήνη, τη φιλία και την κοινή πάλη των λαών της περιοχής.

Διαδήλωση 7 Σεπτεμβρίου στην Καμάρα – 18.00.

 

0 Reviews

Write a Review

Σχετικά άρθρα

Η Λαϊκή Αντίσταση Ξάνθης για απεργία και “Ροδόπη”

Super User

Στην Ξάνθη τη Δευτέρα ο Δημήτρης Βαρνάβας

Super User

Το ΠΑΜε Ξάνθης για τις τριετίες

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies