INDEXANTHI.GR
Διάφορα

5 Απριλίου: Πρόσκληση του δήμου Μύκης σε εκστρατεία καθαριότητας

Αγαπητοί συνδημότες

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της εποχής μας σε παγκόσμια κλίμακα είναι η ρύπανση του περιβάλλοντος, με προφανή τα αρνητικά αποτελέσματα που έχει στην ποιότητα της ζωής μας. Απασχολεί -και πρέπει να απασχολεί αυτό το μεγάλο πρόβλημα- όλους μας!

Όπως είναι γνωστό σε όλους, η ρύπανση του περιβάλλοντος προκαλείται από τους ανθρώπους και για τον λόγο αυτό η προστασία του ανήκει στην αποκλειστική μας ευθύνη. Όλοι ενοχλούμαστε από τα σκουπίδια που υπάρχουν γύρω μας. Να μην ξεχνάμε όμως ότι τα σκουπίδια αυτά τα πετάμε εμείς οι άνθρωποι. Έχουμε την ηθική υποχρέωση και την ευθύνη απέναντι στον εαυτό μας, στα παιδιά μας και στους συνανθρώπους μας, να δράσουμε άμεσα! Όπως δεν πετάμε σκουπίδια μέσα στο σπίτι μας, το ίδιο θα πρέπει να κάνουμε στην αυλή μας, γύρω από το σπίτι μας, στο σχολείο μας, στην αυλή του σχολείου μας, στα σοκάκια, στην ύπαιθρο, στο δάσος, στα ποτάμια.

Η περιοχή μας με τις φυσικές τις ομορφιές, τα δάση, τα ποτάμια, τα νερά, τα ρέματα, βρίσκεται σε μια πολύ όμορφη γεωγραφική θέση. Επιπλέον, καλλιεργούμε αυτή τη γη, ζούμε απ’ αυτή! Να μην ξεχνάμε ότι μέχρι πρότινος οι παππούδες μας, οι μπαμπάδες μας, έπιναν από τα νερά που κυλάνε στη περιοχή μας. Σήμερα, δυστυχώς, δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε το ίδιο! Αυτό οφείλεται στη δική μας συμπεριφορά, στην έλλειψη ευαισθησίας για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο μοναδικός δρόμος για να απαλλαγούμε από τις άσχημες εικόνες και τις επικίνδυνες συνέπειες που μπορεί να έχει στη ζωή μας και που απειλούν τους φυσικούς μας πόρους, είναι να ενώσουμε τις προσπάθειές μας, να αλλάξουμε νοοτροπία, να καθαρίσουμε την περιοχή γύρω μας και να φροντίζουμε καθημερινά να μη ρυπαίνουμε το περιβάλλον μας.

Εμείς ως δημοτική αρχή, εκπληρώνουμε καθημερινά το καθήκον που μας αναλογεί για την καθαριότητα και θα συνεχίσουμε αμείωτα τις προσπάθειές μας. Να μην ξεχνάμε ότι από τον προϋπολογισμό του δήμου μας διαθέτουμε κάθε χρόνο το ποσό των 350.000 ευρώ για την καθαριότητα. Αυτά τα λεφτά προέρχονται από τις τσέπες όλων μας.

Η δημοτική αρχή, στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ομόφωνα αποφάσισε να καθιερώσει την 5η Απριλίου ως ημέρα προστασίας του περιβάλλοντος και ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση. Σύμφωνα με την ίδια απόφαση και κατόπιν διαβούλευσης με τους διευθυντές των δημοτικών μας σχολείων, αποφασίσαμε να πραγματοποιήσουμε την Τρίτη 5 Απριλίου την πρώτη εκστρατεία για την καθαριότητα. Ενωμένοι χέρι με χέρι πραγματοποιούμε το πρώτο μας βήμα για την καθαριότητα του περιβάλλοντος. Για τον λόγο αυτό καλούμε τους γονείς και όλους τους συνδημότες μας να έρθετε κοντά μας και να στηρίξετε την προσπάθειά μας αυτή!

Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουμε και την ανακύκλωση, η οποία θα συμβάλλει δυναμικά στην καθαριότητα του περιβάλλοντος και στον περιορισμό των σκουπιδιών. Πολύ σύντομα θα τοποθετηθούν οι μπλε κάδοι σκουπιδιών όπου θα συλλέγονται μόνο αντικείμενα από γυαλί, μέταλλο, χαρτί και πλαστικό. Σχετικά με το θέμα αυτό θα διανεμηθούν φυλλάδια ενημέρωσης σε όλους τους συνδημότες μας.

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας! Σύνθημά μας αλλά και τρόπος ζωής θα πρέπει να είναι: «ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ – ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ».

 

Σχετικά άρθρα

Μήνυμα Δημαρχόπουλου για τη νέα σχολική χρονιά

Super User

Ξάνθη: Για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας

Super User

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συμμετέχει στο σημερινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies