INDEXANTHI.GR
Πολιτική

Μηνύματα για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Σαράντα τρία χρόνια συμπληρώνονται από την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου. Σαράντα τρία χρόνια μετά, η αντιδικτατορική πάλη, μας υπενθυμίζει πως η υπεράσπιση της δημοκρατίας, το δικαίωμα στη μόρφωση, το δικαίωμα στην εργασία και την αξιοπρεπή ζωή κατακτιέται με αγώνες και θυσία.

Το Νοέμβρη του ‘73 η νεολαία και ο ελληνικός λαός πάλεψαν με σθένος και αυταπάρνηση απέναντι στην τυραννία της Χούντας βροντοφωνάζοντας, Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία, και απέδειξαν πως οι μόνοι χαμένοι αγώνες είναι εκείνοι που δεν δίνονται ποτέ.

Σήμερα, η Ελλάδα πρωτοστατεί στον αγώνα για Δημοκρατία, ενάντια στο νεοφιλελεύθερο μονόδρομο που επιδιώκουν να επιβάλλουν οι ευρωπαϊκές ελίτ. Στην Ευρώπη του νεοφιλελευθερισμού, ο ελληνικός λαός παλεύει, μέσα σε συνθήκες χρηματοπιστωτικής ασφυξίας, ενάντια στην εργασιακή απορρύθμιση. Παλεύει για ποιοτική, δημόσια και δωρεάν παιδεία και υγεία, για την ενίσχυση των δικαιωμάτων του σε μια σειρά από τομείς. Οι δυνάμεις του παλιού, το σύστημα της διαπλοκής και ο κόσμος των πλουσίων, από τον ΣΕΒ μέχρι τα Media, προσπαθούν διαρκώς να θέσουν εμπόδια στη βελτίωση της καθημερινότητας του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας. Αυτοίπου για δεκαετίες λεηλάτησαν την ελληνική κοινωνία, επενδύοντας στη φτώχεια, το ρατσισμό, την ανεργία, απαξιώνοντας παράλληλα κάθε δημόσιο αγαθό, καταλαβαίνουν πως οι μέρες τους είναι μετρημένες. Γι’ αυτό το λόγο, στοχεύουν στην αριστερή παρένθεση με τις πλάτες των πιο χυδαίων νεοφιλελεύθερων εκφραστών της Ευρώπης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Γνωρίζουν πολύ καλά πως ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται για να βγούμε από την κρίση με την κοινωνία όρθια. Είναι δεδομένο πως η επαναφορά των εργασιακών δικαιωμάτων αποτελεί τροχοπέδη στη συσσώρευση πλούτου στα χέρια λίγων.

Για εμάς, έξοδος από την κρίση με την κοινωνία όρθια, σημαίνει σταθερές θέσεις εργασίας, συλλογικές συμβάσεις, προστασία των αδυνάτων και αναδιανομή πλούτου και ισχύος από την αστική τάξη προς τον κόσμο της εργασίας και της νεολαίας. Στην Ελλάδα, την χώρα που ο λαός της στάθηκε όσο κανένας άλλος στο πλάι των προσφύγων, ο φασισμός προσπαθεί να ξανασηκώσει κεφάλι και το ρατσιστικό μίσος συνεχίζει να βρίσκει έδαφος, πατώντας πάνω στον φόβο για το διαφορετικό. Να σταθούμε εμπόδιο σε κάθε Χρυσαυγίτη που στοχοποιεί τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους. Το δικαίωμα στη μόρφωση είναι δικαίωμα όλων ανεξαρτήτως εθνικότητας, χρώματος και θρησκείας. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας στον σκοταδισμό της ακροδεξιάς και του ρατσιστικού μίσους.

Σε μια εποχή πολέμων και ιμπεριαλιστικών συγκρούσεων στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και της Μ. Ανατολής, σε μια εποχή που η ίδια η ανθρώπινη ζωή έχει μικρή σημασία για τους κυρίαρχους αυτού του κόσμου, είναι χρέος των λαών να αντισταθούν απέναντι στο σκοτάδι και στον πόλεμο. Οι Λαοί να εμπνευστούν από τους Κούρδους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στον ISIS, να εμπνευστούν από τους αγωνιστές και αγωνίστριες της Τουρκίας που παλεύουν ενάντια στο αυταρχικό καθεστώς του Ερντογάν, να εμπνευστούν από τον παλαιστινιακό λαό και τη μάχη του ενάντια στους εποικισμούς και τον αποκλεισμό.

Να αμφισβητήσουμε λοιπόν αυτόν τον κόσμο που δεν μας χωράει. Να αμφισβητήσουμε την Ευρώπη του νεοφιλελευθερισμού, των κλειστών συνόρων και των εθνικισμών, των αυταρχικών πρακτικών και της λιτότητας. Να παλέψουμε για ζωή, δουλειά και μέλλον με αξιοπρέπεια. Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους νέους και της νέες, τους εργαζόμενους/ες, τους φοιτητές/τριες, τους μαθητές/τριες να συνταχθούν στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να δυναμώσουμε την φωνή μας και τις διεκδικήσεις μας. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου και ο αντιδικτατορικός αγώνας παραμένουν ζωντανοί όσο ο ελληνικός λαός συνεχίζει να αγωνίζεται για έναν κόσμο δημοκρατίας και αξιοπρέπειας. Μνήμη σημαίνει αντίσταση.

Όλοι και όλες στην πορεία της 17ης Νοέμβρη στις 18:00 στα προκατ. Προβολή ταινίας την Πέμπτη 17/11 στις 20:00 στο στέκι Kardelen.

για τα 43 χρόνια από τον ηρωικό ξεσηκωμό στο Πολυτεχνείο το 1973

Νεολαία ΣυΡιζΑ Ξάνθης

Η συμπλήρωση 43 χρόνων από το λαϊκό ξεσηκωμό, το Νοέμβρη του 1973, ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία, βρίσκει το λαό μας τσακισμένο από τα μνημόνια, τη φτώχεια, την ανεργία, βρίσκει τη χώρα μπλεγμένη σε επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή μας.

Ο φετινός εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, εξαιτίας των ιμπεριαλιστικών σχεδίων των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην περιοχή και της όξυνσης των ανταγωνισμών με άλλα καπιταλιστικά κράτη, όπως η Ρωσία, με επίκεντρο τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαδρόμων στρατηγικής σημασίας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τη σύμφωνη γνώμη και των άλλων αστικών κομμάτων, συμμετέχει ενεργά στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς, με στόχο την αναβάθμιση του ελληνικού κεφαλαίου στην περιοχή και με τεράστιους κινδύνους για το λαό. Συναινεί στην προώθηση ενός νέου διχοτομικού σχεδίου για την Κύπρο.

Η στρατιωτική δικτατορία, ως ακραία μορφή της αστικής εξουσίας, διά “πυρός και σιδήρου” υπηρέτησε με συνέπεια τα συμφέροντα της αστικής τάξης, σε βάρος του λαού, από το 1967 έως το 1974. Χτύπησε τα εργατικά, λαϊκά, δημοκρατικά δικαιώματα του λαού και της νεολαίας. Έδωσε νέα προκλητικά προνόμια στο εγχώριο και ξένο κεφάλαιο. Υλοποίησε τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, με αποκορύφωμα το πραξικόπημα εναντίον του Μακαρίου στην Κύπρο, που οδήγησε στην τουρκική εισβολή και κατοχή. Το ρόπαλο, ο χαφιές, η φυλακή, η εξορία, ο θάνατος ήταν η “σιδερένια φτέρνα” του κεφαλαίου.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τα φτωχά λαϊκά στρώματα να τιμήσουν τον ηρωικό ξεσηκωμό στο Πολυτεχνείο και τους νεκρούς της πάλης ενάντια στη δικτατορία, να συμμετάσχουν μαζικά στις εκδηλώσεις γιορτασμού και στην πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. Καλεί κάθε προοδευτικό άνθρωπο, το εργατικό – λαϊκό κίνημα, να υψώσουν ανάστημα ενάντια στη διαστρέβλωση της Ιστορίας που γράφεται με την “πένα” του κεφαλαίου και των κάθε λογής εκπροσώπων του.

Να απομονώσουν τους σύγχρονους υμνητές της χούντας, τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής και όσους χύνουν το δηλητήριο του ρατσισμού, του φασισμού, του αντικομμουνισμού.

Να αποκρούσουν, όμως, και όσους διαστρεβλώνουν την ουσία και τα συνθήματα του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου, που αποκρύπτουν τη μεγάλη συμβολή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ σε όλο τον αντιδικτατορικό αγώνα, στις καταλήψεις της Νομικής, του Πολυτεχνείου.

Αποτελεί πρόκληση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να υποδέχεται τον απερχόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ τις μέρες γιορτασμού του ηρωικού ξεσηκωμού του Νοέμβρη του 1973 ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία που είχε τη στήριξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, ενώ ευχαριστεί τις ΗΠΑ για την παρέμβασή τους στο θέμα του χρέους και της διαπραγμάτευσης, που έφερε το 3ο μνημόνιο.

Το ΚΚΕ είναι περήφανο για τα μέλη και στελέχη του, τους νέους και τις νέες της ΚΝΕ, τα μέλη της Αντι-ΕΦΕΕ, όλους εκείνους και εκείνες που αγωνίστηκαν στην αντιδικτατορική πάλη, δεν λύγισαν στις διώξεις, στα βασανιστήρια, στις φυλακές, στα στρατοδικεία και τις εξορίες. Η ηρωική στάση του ΚΚΕ έγινε κατορθωτή σε συνθήκες που το Κόμμα έδινε τη μάχη ενάντια στη διαβρωτική και διαλυτική δράση του οπορτουνισμού, ανασυγκροτούσε τις Οργανώσεις του, ίδρυε την ΚΝΕ.

Η μετάβαση από τη στρατιωτική δικτατορία στην αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία, τον Ιούλη του 1974, δεν έδωσε ουσιαστική και οριστική λύση στα λαϊκά προβλήματα, παρά τις κατακτήσεις των εργαζομένων, που επιτεύχθηκαν σε συνθήκες όπου ο συσχετισμός δύναμης και η ύπαρξη του σοσιαλιστικού συστήματος βοηθούσαν σε μια τέτοια κατεύθυνση.

Αποδείχθηκε ότι οι όποιες κατακτήσεις και παραχωρήσεις στον καπιταλισμό είναι προσωρινές. Ότι όσες κυβερνήσεις επιλέγουν να διαχειριστούν το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα και τους νόμους του, αναπόφευκτα ακολουθούν αντιλαϊκές πολιτικές. Οι κρίσεις, η ανεργία, η φτώχεια, ο αυταρχισμός, οι πόλεμοι θα υπάρχουν όσο η εξουσία βρίσκεται στα χέρια των καπιταλιστών, όσο η Ελλάδα είναι δέσμια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, τύπου ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Αυτό που ζει ο λαός μας με την οικονομική κρίση δεν είναι προϊόν μιας “κακής διαχείρισης” των χρόνων της μεταπολίτευσης, όπως ισχυρίζονται τα άλλα κόμματα. Ούτε φυσικά λύση είναι η “νέα μεταπολίτευση” που προβάλλουν, εννοώντας ουσιαστικά το πλήρες ξερίζωμα των όποιων κατακτήσεων και δικαιωμάτων έχουν απομείνει και την προσαρμογή του αστικού πολιτικού συστήματος στις σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου, που οδηγεί μόνο στην αντίδραση και την οπισθοδρόμηση για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

Η πείρα αποδεικνύει ότι το κύριο για το εργατικό κίνημα και το υπόλοιπο λαϊκό κίνημα, σε κάθε φάση και καμπή της Ιστορίας, είναι η συγκέντρωση δυνάμεων στην πάλη ενάντια στα μονοπώλια, τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, τον καπιταλισμό, με στόχο την εργατική – λαϊκή εξουσία, το σοσιαλισμό. Η εργατική – λαϊκή πάλη μπορεί να αποκρούει αντιλαϊκά μέτρα, να αποσπά κατακτήσεις, να αντιπαλεύει το φασισμό, να υπερασπίζεται δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες για το λαό, όταν στο στόχο της έχει την ίδια την καπιταλιστική εξουσία

Κ.Κ.Ε. Ξάνθης

Στο δρόμο του Νοέμβρη

Μέτωπο αντίστασης και διεκδίκησης! Για την ανατροπή της πολιτικής της εξάρτησης, της λιτότητας, της ανεργίας, της καταστολής!

Πέμπτη 17 Νοέμβρη, 5:30 μ. μ. ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

43 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και οι στόχοι του παραμένουν επίκαιροι και ανεκπλήρωτοι. Γιατί οι πόλεμοι, οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και η καταστροφή χωρών και λαών είναι στην ημερήσια διάταξη. Γιατί οι αντιθέσεις των ισχυρών του κόσμου έχουν παροξυνθεί, ξαναχαράζοντας τα σύνορα με το αίμα των λαών. Γιατί η Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, η Ουκρανία, η Λιβύη, η πρώην Γιουγκοσλαβία αποτελούν τραγικά θέατρα «επίλυσης» των ιμπεριαλιστικών αντιπαραθέσεων μέσα από την καταστροφή και την προσφυγιά.

43 χρόνια μετά, το ιμπεριαλιστικό – καπιταλιστικό σύστημα, βυθισμένο σε μια αξεπέραστη δομική κρίση, κλιμακώνει την επίθεσή του ενάντια στους λαούς και την εργατική τάξη, επιχειρώντας να γυρίσει το ρολόι της Ιστορίας αιώνες πίσω. Με τη στρατηγικού χαρακτήρα επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Με το χτύπημα σε δουλειά, μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις.

43 χρόνια μετά, η συκοφάντηση-διαστρέβλωση του Πολυτεχνείου, αλλά και η τρομοκράτηση, οι απαγορεύσεις και η καταστολή, συνεχίζουν να αποτελούν τις βασικές μεθόδους αντιμετώπισης της εξέγερσης του Νοέμβρη, που αποτελεί «καρφί στο μάτι» της ξένης και ντόπιας αντίδρασης.

Όπως φέτος, με τον ερχομό-πρόκληση του Ομπάμα, και την απαγόρευση διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας. Διαδηλώσεις καταγγελίας του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, του μεγαλύτερου εχθρού των λαών, της δύναμης που οργάνωσε και στήριξε την εφτάχρονη χούντα στη χώρα μας. Διαδηλώσεις καταγγελίας όχι μόνο των ΗΠΑ του Ομπάμα αλλά και του Τραμπ, ο οποίος παίρνει τη σκυτάλη για λογαριασμό του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, με στόχο την παγκόσμια κυριαρχία στην αναμέτρηση με τους ανταγωνιστές του (πρώτα και κύρια τους Ρώσους ιμπεριαλιστές) ταυτό-χρονα με τη γιγάντωση των κινδύνων για τους λαούς.

43 χρόνια μετά και η δήθεν αριστερή κυβέρνηση έχει στρώσει το κόκκινο χαλί, ξεπερνώντας σε υποτακτικότητα τους προκατόχους της και  αποδεικνύοντας  τη γνωστή ρήση, ότι “ο ρεφορμισμός στην κυβέρνηση είναι η αστική τάξη στην εξουσία”. Σύσσωμο το αστικό πολιτικό προσωπικό και για λογαριασμό της ντόπιας εξαρτημένης άρχουσας τάξης σπεύδει να καταθέσει τα διαπιστευτήριά του στον εκπρόσωπο των φονιάδων των λαών. Την ίδια στιγμή δηλώνουν πρόθυμοι για ενεργότερη συμμετοχή στο σφαγείο που εξελίσσεται στην νοτιοανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή. Παραδίδουν αέρα, θάλασσα και στεριά ως πλατφόρμα εξόρμησης στις νατοϊκές ορδές, και αντιμετωπίζουν τους πρόσφυγες ως φυλακισμένους.

Να γιατί τα πράγματα είναι πολύ επικίνδυνα για την εργατική τάξη και το λαό μας! Και καμία εύηχη δήλωση Ομπάμα για το χρέος δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα. Πολύ περισσότερο που το ΔΝΤ και οι Αμερικάνοι ζητούν “νέο αίμα”, την εξαπόλυση ενός νέου γύρου άγριας αντεργατικής επέλασης, με την επίθεση στα εργασιακά, τα όρια απολύσεων, τον κατώτατο μισθό, τις συλλογικές συμβάσεις, τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και ξανά το ασφαλιστικό.

Ο λαός μας έχει χιλιάδες λόγους να βαδίσει στο δρόμο του Νοέμβρη, να παλέψει για Ανεξαρτησία και Σοσιαλισμό. Στην κατεύθυνση αυτή οφείλει να συγκροτήσει την πάλη του για την ανατροπή της πολιτικής της εξάρτησης, της λιτότητας, της φτώχειας, της ανεργίας, της καταστολής. Να δυναμώσει το Μέτωπο Αντίστασης και Διεκδίκησης, συγκροτώντας όλο και περισσότερες δυνάμεις στην γραμμή της Αναμέτρησης με το σύστημα σε αντιιμπεριαλιστική, αντικαπιταλιστική και αντισυνδιαχειριστική βάση. Να αγωνιστεί για τη συγκρότηση μετώπου των λαών ενάντια στον ιμπεριαλισμό, το φασισμό και τον πόλεμο. Να εκφράσει την αλληλεγγύη του στο δοκιμαζόμενο τουρκικό και κουρδικό λαό και να δώσει μαζί του τον αγώνα για λαϊκά δικαιώματα και δημοκρατικές ελευθερίες ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τα ντόπια υποχείριά του. Να υπερασπιστεί τους διωκόμενους τούρκους αγωνιστές, κομμουνιστές της ΑΤΙΚ που δικάζονται στη Γερμανία για την πολιτική τους δράση.

Αυτή θα είναι και η καλύτερη απάντηση στην οργή, την απογοήτευση και το τέλος των αυταπατών που αναζητούν αγωνιστική διέξοδο.

ΟΙ ΑΥΡΙΑΝΕΣ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ!

Κ.Κ.Ε.(μ-λ)

Το μήνυμα της εξέγερσης του πολυτεχνείου 43 χρόνια μετά είναι πιο επίκαιρο από ποτέ

Τα συνθήματα: «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία», «Έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ» συγκλόνισαν την ελληνική κοινωνία, το 1973. Η εξέγερση του λαού και της νεολαίας ενάντια στη δικτατορία, στην αμερικανοκρατία, στον ιμπεριαλισμό, στην κατάργηση της δημοκρατίας και της λαϊκής και εθνικής κυριαρχίας ήταν ένας καταλύτης που έπαιξε τον καθοριστικό ρόλο στην πτώση της χούντας.

Όμως, τα μηνύματα του Πολυτεχνείου και του αντιδικτατορικού αγώνα παραμένουν σε μεγάλο βαθμό αδικαίωτα. Αποτελούν το νήμα της συνέχισης -με άλλους όρους, σήμερα- του αγώνα και μας εμπνέουν για διεκδίκηση σταθερής και καλά αμειβόμενης εργασίας, καλύτερης δημόσιας Παιδείας, υγείας, κοινωνικής ασφάλισης για μια κοινωνία ελευθερίας, δημοκρατίας και ισχυρών κοινωνικών και συλλογικών δικαιωμάτων.

Σήμερα, 7 χρόνια μετά την «ετσιθελική» υπαγωγή της χώρας και του λαού στη μέγγενη των μνημονίων της φτώχειας και της εξαθλίωσης, το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι επίκαιρο όσο ποτέ. Οι ακραίοι νεοφιλελεύθεροι «οικονομικοί δολοφόνοι» καταργούν κοινωνικές κατακτήσεις δεκαετιών, ακυρώνουν την δημοκρατία, «τσαλακώνουν» την εθνική και λαϊκή κυριαρχία, διευρύνουν δραματικά τη φτώχεια, τις ανισότητες και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Το ευρώ και οι συνθήκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης των τραπεζιτών και των funds διαμορφώνουν μια πραγματική φυλακή για τους λαούς. Τα μνημόνια αποτελούν την συμπύκνωση των πιο ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών και καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων.

Η μεταλλαγμένη νεομνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα υποταγής και εθελοδουλίας απέναντι στις εξοντωτικές για την πλειονότητα του ελληνικού λαού απαιτήσεις των δανειστών.

Σήμερα, 43 χρόνια μετά, τιμούμε το Πολυτεχνείο με τους αγώνες και την πάλη για ένα ισχυρό μέτωπο αντίστασης και ανατροπής. Ο λαός με τη μαζική και αγωνιστική πορεία της Τρίτης 15 Νοέμβρη ενάντια στις ιμπεριαλιστικές πολιτικές των ΗΠΑ, με αφορμή την επίσκεψη του απερχόμενου προέδρου, Μπ. Ομπάμπα, στην Ελλάδα, την «χουντικού» τύπου απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να απαγορεύσει τις διαδηλώσεις, να κλείσει δρόμους ακόμη και σχολεία, έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στον πόλεμο και στη διαρκή συρρίκνωση των λαϊκών δικαιωμάτων. Οι αγώνες θα συνεχιστούν με ακόμη μεγαλύτερη ένταση ενόψει των δηλητηριωδών αλλαγών τις οποίες προωθεί η σημερινή κυβέρνηση, χέρι-χέρι με τους δανειστές – «οικονομικούς δολοφόνους» στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης του 3ουεξοντωτικού μνημονίου, ετοιμάζοντας να νομοθετήσει, μεταξύ άλλων, την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την περαιτέρω μείωση των συντάξεων και την οριστική κατεδάφιση του συστήματος συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Η ΛΑΕ καλεί τον ελληνικό λαό να συνεχίσει με μεγαλύτερη ένταση τον αντιμνημονιακό αγώνα του για την ανατροπή των αντιλαϊκών μνημονιακών πολιτικών της κυβέρνησης, για μια πραγματικά ριζοσπαστική εναλλακτική λύση, για την κατάκτηση της δημοκρατίας, της λαϊκής κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας σε μια δίκαιη κοινωνία, με πρωταγωνιστή τον κόσμο της εργασίας.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΓΙΑ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ»

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 17/11 ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Λαϊκή Ενότητα Ξάνθης

 

Σχετικά άρθρα

Για την παγκόσμια ημέρα προσφύγων

Super User

Η ΑντΑρΣυΑ Ξάνθης για την απεργία

Super User

Η Ν.Ε. Ξάνθης του ΣυΡιζΑ ζητά στήριξη της κυβέρνησης

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies