INDEXANTHI.GR
Κοινωνία

Η νέα γενική γραμματέας της Ο.Ε.Β.Ε.Ξ.

Η Μαρία Τσιακίρογλου είναι ένα από τα νέα πρόσωπα στο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ξάνθης, που όμως συνεχίζει μια… μακρά παράδοση.

Η κόρη του επί δεκατέσσερα χρόνια προέδρου της Ο.Ε.Β.Ε.Ξ. Σωτήρη Τσιακίρογλου, παίρνει τη σκυτάλη από τον αποχωρήσαντα πατέρα της και συνεχίζει το έργο της εκπροσώπησης του κλάδου.

Οι αρχαιρεσίες της 3ης Σεπτεμβρίου και η συγκρότηση του νέου διοικητικού συμβουλίου που ακολούθησε (8 Σεπτεμβρίου), έφεραν τη Μαρία Τσιακίρογλου στη θέση της γενικής γραμματέως της ομοσπονδίας. Έχοντας αποφοιτήσει από το τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Παντείου πανεπιστημίου, εξηγεί στο indexanthi.gr για την απόφασή της: «Ήταν επιρροή και απόρροια των βιωμάτων από τον πατέρα, υπήρχε και ένα κατάλοιπο ως προέκταση των σπουδών. Αυτό που πάντα έβλεπα και άκουγα στο σπίτι ήταν η ενασχόληση με τα κοινά, το ενδιαφέρον για τους επαγγελματίες, η βοήθεια προς αυτούς που είναι πολύ σημαντική στην εποχή που διανύουμε».

Νεανική ορμή και όραμα

Με αφετηρία τη γενιά της, η συνομιλήτριά μας καταθέτει τις αντικειμενικές δυσκολίες μιας τέτοιας απόφασης, αλλά και όσα η ίδια οραματίζεται, λέγοντας: «Επειδή μπήκαμε τώρα στον επαγγελματικό στίβο, οι νέοι βιώνουμε πιο έντονα τα προβλήματα, γιατί τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Θέλει μεγαλύτερο κόπο και διπλάσια δουλειά για να μπορέσεις να φέρεις ένα επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να εμπλουτίσουμε τα σωματεία, να έρθουν νέοι επαγγελματίες ή και νέα σωματεία στην ομοσπονδία, όπου μπορεί να γίνει αυτό. Να μπορούν να επιμορφώνονται με διάφορα προγράμματα, να βοηθηθούν οι επαγγελματίες για τις εισφορές και τόσα άλλα θέματα».

Και κάνοντας λόγο για υποβοήθηση από τον πατέρα της «που έχει μεγάλη εμπειρία», προσθέτει: «Μπορεί να καλλιεργηθεί ο τουρισμός και οι σχέσεις με τις γύρω χώρες, αλλά και να υπάρξουν κίνητρα για εσωτερικό τουρισμό, κάτι που δεν έχει πλέον η Ξάνθη. Μεγάλος παράγοντας στην Ξάνθη είναι και οι φοιτητές, είναι μια βιομηχανία ο φοιτητικός κόσμος. Και δίνει ζωή στην πόλη, από τα μικρά ως τα μεγάλα».

«Να υπάρχει σύμπνοια και συνεργασία στην ομοσπονδία»

Σημειώνοντας ότι η κοινωνία δεν έχει πια διάθεση, πνιγμένη στα προβλήματά της, η Μαρία Τσιακίρογλου καταθέτει τις σκέψεις της για υπέρβαση: «Θα πρέπει να δοθούν κίνητρα σε συνάρτηση με άλλους φορείς (περιφέρεια, δήμοι), αφού δεν μπορεί μόνη της μια ομοσπονδία να κάνει προτάσεις και να τις υλοποιήσει. Χωρίς να παραβλέπουμε το γεγονός ότι οι πόροι είναι πάρα πολύ περιορισμένοι, τόσο στην ομοσπονδία όσο και σε επίπεδο αυτοδιοίκησης. Τέλος, πρέπει να πιάσεις τον επαγγελματία και λίγο… στο φιλότιμο. Όλοι είναι πνιγμένοι στα προβλήματα, ωστόσο πρέπει να πλευρίσουμε τα νέα παιδιά στον επαγγελματικό χώρο, που έχουν διάθεση να δημιουργήσουν. Υπάρχουν τέτοιοι νέοι, το βλέπω. Και είναι λογικό να θέλουν να αποσυρθούν οι παλιοί και να μπει νέο αίμα».

Με φόντο την τριετή θητεία στο «τιμόνι» της ομοσπονδίας, η νέα γενική γραμματέας της Ο.Ε.Β.Ε.Ξ. συνοψίζει τις σκέψεις της λέγοντας: «Έκλεισε ένας κύκλος και άνοιξε ένας καινούργιος, πάντα όμως πρέπει να κρατάς τα κομμάτια των προηγούμενων και να τα συνθέτεις βήμα-βήμα μαζί με τα νέα, αλλιώς δεν μπορεί να προχωρήσει κάτι. Αισιοδοξώ, θέλω να πιστεύω ότι θα ανοίξει η αγορά κάποια στιγμή. Με ενδιαφέρει να υπάρχει σύμπνοια και συνεργασία στην ομοσπονδία, αφού είμαστε εκεί για ένα κοινό σκοπό και όχι για να επιλύσουμε διαφορές. Ο ρόλος μας είναι να βοηθήσουμε τους επαγγελματίες κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από τη συνεργασία. Η στείρα αντιπολίτευση μέσα από προσωπικές αντιπάθειες και για να εξυπηρετηθούν προσωπικοί σκοποί, δεν έχει νόημα».

 

0 Reviews

Write a Review

Σχετικά άρθρα

Εθελοντική αιμοδοσία-μνημόσυνο

Super User

Απολογισμός των εαρινών αιμοδοσιών

Super User

Ευχαριστήριο του γηροκομείου Ξάνθης για τον Αύγουστο

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies