INDEXANTHI.GR
Πολιτική

Συλλαλητήριο του Συλλόγου Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης

Συλλαλητήριο πραγματοποίησε τη Δευτέρα 16 Απριλίου ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Ξάνθης ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία, τη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτόν, καθώς και τις άκρως επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή. «Το Ν.Α.Τ.Ο. δεν είναι προστάτης των λαών, είναι ο φονιάς των ιμπεριαλιστών» και «Ειρήνη και φιλία των λαών, ενάντια στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών» ήταν κάποια από τα συνθήματα που φώναζαν οι φοιτητές, οι οποίοι εξέδωσαν το ακόλουθο ψήφισμα:

Ξεσηκωμός! Όχι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στη Συρία. Καμία συμμετοχή της χώρας μας.

Τα χαράματα του Σαββάτου 14/4 οι Η.Π.Α., η Μεγάλη Βρετανία και η Γαλλία, οι φονιάδες του Ν.Α.Τ.Ο., άνοιξαν νέο κύκλο αίματος στη Συρία, στους λαούς της περιοχής και απειλούν με ένα γενικευμένο ιμπεριαλιστικό πόλεμο με απρόβλεπτες συνέπειες! Για άλλη μια φορά ο λαός της Συρίας μακελεύεται, κράτη διαμελίζονται, τα κύματα των προσφύγων αυξάνονται.

Πίσω από διάφορα κατασκευασμένα προσχήματα (στη Συρία τα χημικά του Άσαντ, στο Ιράκ τα –ανύπαρκτα- πυρηνικά του Σαντάμ κ.ο.κ.) κρύβεται το ανηλεές κυνηγητό για το μοίρασμα αγορών, το πλιάτσικο των πλουτοπαραγωγικών πόρων από μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους, ο ανταγωνισμός των Η.Π.Α.-Ε.Ε. με τη Ρωσία και τους συμμάχους τους στην περιοχή. Οι ιμπεριαλιστές ό,τι δεν μπορούν να μοιράσουν στα τραπέζια της διπλωματίας, το μοιράζουν με τα όπλα και το αίμα των λαών!

Δεν θα μείνουμε θεατές στη σφαγή ενός λαού και στην επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στο μακελειό. Η κυβέρνηση ΣυΡιζΑ-ΑνΕλ αναλαμβάνει εγκληματικές ευθύνες συμμετέχοντας στην πολεμική εμπλοκή, αποτελώντας τον σημαιοφόρο των σχεδίων Η.Π.Α.-Ν.Α.Τ.Ο. στην περιοχή. Για να διεκδικήσουν τα εγχώρια μονοπώλια μερίδιο από τη λεία και τις αγορές, για να κερδίσουν ανταλλάγματα από τους φονιάδες των Η.Π.Α.-Ν.Α.Τ.Ο. δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα! Η κυβέρνηση μετατρέπει τη χώρα μας σε ένα απέραντο πολεμικό ορμητήριο με βάσεις όπως η Σούδα, συμμετέχει σε ΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές ασκήσεις που συνιστούν πρόβα πολέμου, πετσοκόβει την χρηματοδότηση για την παιδεία και τις ανάγκες της νεολαίας για να δίνει δισεκατομμύρια για τα δολοφονικά σχέδια του Ν.Α.Τ.Ο. στην περιοχή.

Τώρα να σημάνει ξεσηκωμός! Δίνουμε το χέρι μας στον λαό της Συρίας. Να σταματήσει τώρα το μακελειό!

Καμιά συμμετοχή της χώρας μας στην ανθρωποσφαγή. Δεν επιτρέπουμε η χώρα μας να γίνει ορμητήριο των φονιάδων των λαών, το Αιγαίο να μετατραπεί ξανά σε υγρό τάφο προσφύγων διωγμένων από τους πολέμους. Με την πάλη μας σε κάθε αμφιθέατρο δυναμώνουμε την αλληλεγγύη και την πάλη μαζί με τους λαούς της περιοχής. Απαιτούμε:

  • Έξω η Ελλάδα από το Ν.Α.Τ.Ο.
  • Να σταματήσει ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος Η.Π.Α. – Ν.Α.Τ.Ο. – Ε.Ε. στη Συρία
  • Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στο μακελειό. Να μην παρασχεθεί καμία διευκόλυνση, σε έδαφος, νερό και αέρα. Να κλείσουν οι Νατοϊκές βάσεις του θανάτου στη χώρα μας
  • Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων.

 

Σχετικά άρθρα

“Με μαζικούς αγώνες να φράξουμε το δρόμο στο φασισμό!”

Super User

Συνέλευση της Λαϊκής Αντίστασης Ξάνθης τη Δευτέρα και κάλεσμα σε σύσκεψη την Τρίτη

Super User

Ο Ανέστης Αντωνιάδης εξελέγη νέος γραμματέας της Ν.Ε. Ξάνθης του ΠαΣοΚ

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies