INDEXANTHI.GR
Πολιτική

Ανακοινώσεις του ΠΑΜε Ξάνθης

Από την Τομεακή Επιτροπή Ξάνθης του ΠΑΜε στάλθηκαν οι ακόλουθες ανακοινώσεις για τις κυβερνητικές εξαγγελίες για το λύκειο και για την ομιλία του πρωθυπουργού και το νομοσχέδιο για τα εργασιακά:

Η κοροϊδία της κυβέρνησης πάει σύννεφο!

Η κυβέρνηση συνεχίζει τον εμπαιγμό, παίζοντας με την αγωνία και υποτιμώντας τη νοημοσύνη των λαϊκών οικογενειών και των παιδιών της, που ζουν από πρώτο χέρι τις συνέπειες και της εκπαιδευτικής της  πολιτικής.

Η ουσία είναι ότι το λύκειο που οραματίζεται η κυβέρνηση θα είναι ακόμα πιο ταξικό, ένα λύκειο-φροντιστήριο και με τη “βούλα”, όπου θα γενικευτεί ένας ατελείωτος εξεταστικός μαραθώνιος και η όποια γενική μόρφωση θα σταματάει στην α’ λυκείου. Ακόμη και η μείωση των μαθημάτων δεν έχει στόχο την ελάφρυνση των μαθητών, αλλά την ακόμη μεγαλύτερη προσαρμογή σε ένα υποβαθμισμένο σχολείο-φροντιστήριο. Επιπλέον, οι περικοπές μαθημάτων ανοίγουν το δρόμο για νέο “εξορθολογισμό” δαπανών, όπως προβλέπει το μνημόνιο και οι κατευθύνσεις του Ο.Ο.Σ.Α., για συμπτύξεις μαθημάτων και ειδικοτήτων εκπαιδευτικών. Όσο, δε, για την «πάταξη της παραπαιδείας» και τα χρήματα που δαπανά η -ρημαγμένη από τα απανωτά μνημόνια- λαϊκή οικογένεια για φροντιστήρια, το ενδιαφέρον είναι εντελώς υποκριτικό όταν χρόνια τώρα, με ευθύνη τόσο αυτής όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων, δεν λειτουργούν η ενισχυτική διδασκαλία και η πρόσθετη διδακτική στήριξη στο δημόσιο γυμνάσιο και λύκειο.

Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς, να μην πιστέψουν ούτε λέξη από την προπαγάνδα της κυβέρνησης, να απορρίψουν τους σχεδιασμούς της και να βρεθούν σε θέση μάχης παλεύοντας για το σχολείο των σύγχρονων αναγκών και δυνατοτήτων της εποχής μας. Ένα σχολείο ενιαίο, δωδεκάχρονο, που θα δίνει τη σύγχρονη μόρφωση σε όλους και όχι σε λίγους.

Για την ομιλία του πρωθυπουργού και το νομοσχέδιο για τα εργασιακά

Την ώρα που η κυβέρνηση ΣυΡιζΑ-ΑνΕλ διατηρεί και ενισχύει όλο το μνημονιακό αντεργατικό πλαίσιο, που έχει προχωρήσει στην ουσιαστική κατάργηση της κυριακάτικης αργίας κι ετοιμάζει νέα μέτρα όπως το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να θεωρηθεί να καταγγέλλει ο πρωθυπουργός τον εργασιακό μεσαίωνα που και ο ίδιος έχει συνδιαμορφώσει.

Ακόμα και το νομοσχέδιο για την αδήλωτη εργασία συγκαλύπτει ότι πλέον η υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων μπορεί να γίνει με πολλούς νόμιμους τρόπους, αποθρασύνοντας την εργοδοτική τρομοκρατία κι αυθαιρεσία. Στην ουσία η κυβέρνηση βάζει «φωτεινούς σηματοδότες» μέσα στα καμένα της αντεργατικής λαίλαπας. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε και ο πρωθυπουργός σε ομιλία του –υποτίθεται- προς τους εργαζόμενους της “Philip Morris”, κατέληξε να διαφημίζει την πολυεθνική επιχείρηση και τις επενδύσεις της, μαζί με τα νέα προνόμια που ετοιμάζει για το κεφάλαιο.

 

Σχετικά άρθρα

Τέσσερις συναντήσεις χθες (Δευτέρα) στα γραφεία του ΣυΡιζΑ Ξάνθης

Super User

Προσυνεδριακή συνέλευση του ΣυΡιζΑ Ξάνθης

Super User

Καταγγελία του ΠΑΜε Ξάνθης για τις απολύσεις στα “Πλαστικά Θράκης”

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies