INDEXANTHI.GR
Πολιτική

Νέο συλλαλητήριο από το ΠΑΜε Ξάνθης

Νέο συλλαλητήριο “ενάντια στην αντεργατική επίθεση” διοργανώνει το απόγευμα (19.00) της Πέμπτης 17 Οκτωβρίου στην πλατεία Ελευθερίας το ΠΑΜε Ξάνθης, σημειώνοντας τα ακόλουθα:

Οι ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα και συνδικάτα σε όλη την Ελλάδα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜε, συνεχίζουμε με μεγαλύτερη μαχητικότητα και αποφασιστικότητα τη δράση μας για να μην φέρει η κυβέρνηση το κατάπτυστο νομοσχέδιο, διεκδικώντας σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής. Πατάμε πάνω στις δυο απεργιακές μάχες (24 Σεπτέμβρη και 2 Οκτώβρη) που πέταξαν στα σκουπίδια τους σχεδιασμούς κυβέρνησης, εργοδοτών και της ηγετικής ομάδας της Γ.Σ.Ε.Ε. που οι εργαζόμενοι ονόμασαν συνδικαλιστική μαφία, να περάσουν τα νέα αντεργατικά μέτρα χωρίς να κουνηθεί φύλλο. Τώρα, χωρίς αναμονή κλιμακώνουμε με νέο συλλαλητήριο στις 17 Οκτώβρη και συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας στις 19.00.

Να πάρει τώρα πίσω η κυβέρνηση της Ν.Δ. το νομοσχέδιο-σκούπα για τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Την πολιτική που δίνει γη και ύδωρ στους επενδυτές και γκρεμίζει όσα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα έμειναν όρθια με σκληρό αγώνα στην περίοδο της κρίσης, τσακίζοντας τα εργατικά, συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Κυβέρνηση και εργοδοσία επιδιώκουν τον οριστικό ενταφιασμό των κλαδικών συμβάσεων, αφού για την επέκτασή τους απαιτείται «τεκμηρίωση των επιπτώσεων στην ανταγωνιστικότητα του κλάδου», που θα φέρει νέα συμπίεση των μισθών. Ενισχύουν εκ νέου τις ενώσεις προσώπων, που η σύμβαση που θα υπογράφουν θα υπερισχύει της κλαδικής. Ακόμα και οι τοπικές κλαδικές συμβάσεις θα υπερισχύουν έναντι κλαδικών συμβάσεων, κάτι που θα συμπιέσει ακόμη περισσότερο τους ήδη άθλιους μισθούς. Προωθούν το «ηλεκτρονικό μητρώο» και την ηλεκτρονική ψηφοφορία για τις γενικές συνελεύσεις και απεργίες. Καταργούν και το ελάχιστο δικαίωμα για μονομερή προσφυγή στον Ο.Μ.Ε.Δ. Θεωρούν τον εργαζόμενο συνυπεύθυνο για τη μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, με αποτέλεσμα τη μη αναγνώριση των ενσήμων! Υπονομεύουν την πληρωμή της υπερωριακής απασχόλησης με το πλαφόν 12% που βάζει δήθεν για καταπολέμηση της μερικής απασχόλησης. Ορίζουν τον υπουργό Εργασίας ως «ανώτατο άρχοντα», για να παρεμβαίνει όποτε αυτός νομίζει στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα. Παίρνοντας «φόρα» από τον απεργοκτόνο νόμο του ΣυΡιζΑ και το αντεργατικό του πλαίσιο, νομίζουν ότι θα σαρώσουν τα πάντα. Προχωρούν παραπέρα με την ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης, αξιοποιώντας την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, για να χτυπήσουν ότι έχει απομείνει από τα ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Συνεχίζουμε τον αγώνα ξεπερνώντας τα εμπόδια της ηγετικής ομάδας της Γ.Σ.Ε.Ε. που έκανε ό,τι μπορούσε για υπάρξει σιγή νεκροταφείου απέναντι στο νομοσχέδιο της Ν.Δ., ξοφλώντας με αυτόν τον τρόπο τις δεσμεύσεις της απέναντι στον Σ.Ε.Β. και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις για στήριξη των μέτρων, σπέρνοντας σύγχυση και μοιρολατρία.

Με το σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα – Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωής με δικαιώματα», δίνουμε τη μάχη της ενημέρωσης μέσα σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς, δυναμώνουμε το μαζικό και ενωτικό ρεύμα αντίστασης στην αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων.

 

Σχετικά άρθρα

Ο ΣυΡιζΑ Ξάνθης για την παρουσία των νεοναζί στην Ξάνθη

Super User

«Οξύνεται επικίνδυνα η αντιπαράθεση Η.Π.Α.-Ρωσίας με αιχμή τη Συρία!»

Super User

Κινητοποίηση της Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α.

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies