INDEXANTHI.GR
Πολιτική

Ανακοίνωση της Γραμματείας Ξάνθης του ΠΑΜε εν όψει της Δ.Ε.Θ.

Η ανάπτυξή τους σημαίνει Ν.Α.Τ.Ο. – φτώχεια – πόλεμοι! Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νέοι, γυναίκες.

Η συγκυβέρνηση ΣυΡιζΑ-ΑνΕλ σα να μην πέρασε μια μέρα από τις μεγάλες καταστροφές του καλοκαιριού ανεβαίνει ξανά στη Θεσσαλονίκη για να ανεβάσει το ίδιο έργο με τον τίτλο «επιστροφή στην κανονικότητα» ή «τέλος των μνημονίων».

Φτάνει πια με τα ψέματα και τις απάτες τους! Η «ανάπτυξη» τους σημαίνει ματωμένα πλεονάσματα μέχρι το 2060! Να χάνουμε συνεχώς από το μισθό μας, τη σύνταξή μας, την ασφάλισή μας. Στήνεται πάνω στα αποκαΐδια των εργατικών-λαϊκών δικαιωμάτων. Οι πάνω από 700 μνημονιακοί νόμοι είναι εδώ.

Ξέρουμε καλά στην Ξάνθη κατά πόσο η «ανάπτυξή» τους σημαίνει βελτίωση της ζωής των εργαζομένων. Οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι (βλ. “Πλαστικά Θράκης”, “eValue“, “Sunlight“, Θερμοκήπια, “Ροδόπη” κ.α.) που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας, επιχειρήσεις στον κλάδο του επισιτισμού, του εμπορίου, «μπουκώνουν» κυριολεκτικά από τα κέρδη. Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι βλέπουν τους μισθούς καθηλωμένους ενώ η εντατικοποίηση χτυπάει «κόκκινο». Ταυτόχρονα εκατοντάδες εργαζόμενοι της περιοχής μας μέσα από σύγχρονα δουλεμπορικά γραφεία αφήνουν πίσω τις οικογένειες τους για να εργαστούν στο εξωτερικό σε βαριές ανθυγιεινές εργασίες με «χτυπημένα» μεροκάματα.

Οι μνημονιακοί νόμοι ήρθαν ακριβώς για την περίοδο της «ανάπτυξης», για να διασφαλίσουν επενδύσεις με τη μέγιστη κερδοφορία για το κεφάλαιο. Μόνο η λαϊκή πάλη, με την ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, η κοινωνική συμμαχία εργατών, αγροτών, ελευθεροεπαγγελματιών αυτοαπασχολούμενων, νεολαίας και γυναικών, μπορεί να τους καταργήσει! Μπροστά οι δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων.

Η συγκυβέρνηση ΣυΡιζΑ-ΑνΕλ απροκάλυπτα και ξεδιάντροπα οδηγεί το λαό μας σε περιπέτειες για τα κέρδη μιας χούφτας εγχώριων επιχειρηματικών ομίλων. Μπαίνει πιο βαθιά στο παιχνίδι του ελέγχου των πηγών ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς της. Έκλεισε με την Π.Γ.Δ.Μ. συμφωνία για να ενισχύσει τη δολοφονική μηχανή του Ν.Α.Τ.Ο. στα Βαλκάνια. Άφησε ανοιχτούς αλυτρωτισμούς στα χέρια αυτών που με το ίδιο αυτό δηλητήριο ματοκύλισαν τους λαούς των Βαλκανίων. Φέρνει πιο κοντά το Ν.Α.Τ.Ο. απέναντι στη Ρωσία, φέρνει πιο κοντά την αντιπαράθεση των μεγάλων ιμπεριαλιστικών πόλων. Διαλέγει στρατόπεδο, κάνει τη χώρα μας στόχο. Οι «λύκοι» αυτοί δεν έχουν πρόβλημα με τον πόλεμο, τις καταστροφές, τους σκοτωμούς, τους ξεριζωμούς. Αυτά είναι όλα κέρδη για αυτούς. Για αυτά τα κέρδη κόπτεται η «αριστερή» συγκυβέρνηση των ΣυΡιζΑ-ΑνΕλ. Φέτος τιμώμενοι στη Δ.Ε.Θ. είναι τα αμερικάνικα μονοπώλια και πολυεθνικές που έρχονται να διαλαλήσουν την πραμάτεια τους

Κανένας εργαζόμενος, κανένας λαϊκός άνθρωπος δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής όταν βλέπει ότι έχουν βγει τα μαχαίρια στην περιοχή μας με σχέδια για αλλαγή συνόρων. Διαδηλώνουμε την αντίθεσή μας με τη συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις στην περιοχή και απαιτούμε την απεμπλοκή της, να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου που η κυβέρνηση ΣυΡιζΑ-ΑνΕλ γέμισε όλη την Ελλάδα από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, έξω το Ν.Α.Τ.Ο. από τα Βαλκάνια και το Αιγαίο.

Κανείς συμβιβασμός με τη μίζερη ζωή, καμιά αναμονή – Να οργανωθεί η πάλη στους τόπους δουλειάς και στους κλάδους με επίκεντρο τις σύγχρονες ανάγκες μας, κόντρα σε κυβέρνηση – κεφάλαιο – Ν.Α.Τ.Ο. – Ε.Ε.

Δεκάδες σωματεία και εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα δίνουν τον αγώνα για συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Είναι οι εργαζόμενοι στα κάτεργα της “Cosco” στον Πειραιά που αγωνίζονται για την υπογραφή Σ.Σ.Ε. μέσα από το σωματείο της ΕνΕΔΕΠ. Αγώνας που αντιμετωπίστηκε από την εργοδοσία κατακαλόκαιρα με την τραμπούκικη επίθεση στον πρόεδρο του σωματείου, τη δημιουργία εργοδοτικού σωματείου. Είναι οι οδηγοί των τουριστικών λεωφορείων στη Ρόδο που απεργούν για Σ.Σ.Ε., για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς, οι ναυτεργάτες που απεργούν στις 3 Σεπτέμβρη. Συνεχίζεται η συσπείρωση ενάντια στους πλειστηριασμούς. Συνεχίζονται οι μάχες για πλήρη και σταθερή εργασία απέναντι σε μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας, για τη νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, για την ανάκτηση των απωλειών των συνταξιούχων.

Έχουμε τη δύναμη να φέρουμε τα πάνω κάτω, δε χωράει η αναβολή. Δε μας ταιριάζει η απογοήτευση η μοιρολατρία. Έχουμε πλέον την πείρα και είναι πολυετής, δεν μπορούν να μας κοροϊδέψουν. Τέρμα πια στα ψέματα κυβέρνησης-Ε.Ε. και των κομμάτων της πλουτοκρατίας.

Απαιτούμε και δυναμώνουμε το διεκδικητικό αγώνα για:

 • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές
 • Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των τριών μνημονίων
 • Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των Σ.Σ.Ε. Κανένας εργαζόμενος κάτω από τα 751 ευρώ
 • Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας
 • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας
 • Κάτω οι φόροι – να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο. Κατάργηση του ΕνΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας
 • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου
 • Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων
 • Απαιτούμε υποδομές εδώ και τώρα, αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης, για να μην πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι
 • Απαιτούμε συνθήκες ζωής και δουλειάς με βάση την εποχή μας, τις σύγχρονες ανάγκες μας
 • Δεν ανεχόμαστε να γίνει η χώρα μας αεροπλανοφόρο για επεμβάσεις. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γείτονες λαούς. Έχουμε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες ανάγκες.

Όλοι στο συλλαλητήριο στην πλατεία Αριστοτέλους, Σάββατο 8 Σεπτέμβρη στις 6 μ.μ. (αναχώρηση από Ξάνθη στις 2 μ.μ. από πλατεία Ελευθερίας).

 

0 Reviews

Write a Review

Σχετικά άρθρα

Περιοδεία Κ.Κ.Ε.-Λαϊκής Συσπείρωσης σε διοικητήριο και νοσοκομείο

Super User

Η εκδήλωση για την πολιτική προστασία

Super User

Για την παγκόσμια μέρα κατά των ναρκωτικών

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies