INDEXANTHI.GR
Διάφορα

Συγκέντρωση του ΠΑΜε το απόγευμα της Τρίτης

Σε συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας το απόγευμα (19.30) της Τρίτης 15 Ιουλίου καλεί η γραμματεία Ξάνθης του ΠΑΜε, μέσα από την ακόλουθη ανακοίνωση:

  • Να εντείνουμε την συλλογική μας αντίδραση ενάντια στην αξιολόγηση, τις απολύσεις, τον αυταρχισμό και την καταστολή.
  • Να δυναμώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις, που προωθεί κυβέρνηση και Ε.Ε. στο δημόσιο.
  • Να δώσουμε το χέρι στους απολυμένους συναδέλφους μας, στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, στα λαϊκά στρώματα, που πλήττονται βάναυσα από την προώθηση των συμφερόντων των καπιταλιστικών ομίλων.
  • Να καταδικάσουμε κάθε προσπάθεια χειραγώγησης των εργαζόμενων, υποταγής και τρομοκράτησής τους.

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, υπάρχει άμεση ανάγκη να δοθεί συνολική απάντηση στην κυβέρνηση. Τόσο ενάντια στις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στο δημόσιο, ενάντια στην αξιολόγηση και τις απολύσεις, όσο και ενάντια στο νέο νόμο για το συνδικαλιστικό κίνημα, στην πολιτική και τα μέτρα της κυβέρνησης που με δικαστικές αποφάσεις επιδιώκει να βάλει στο γύψο τους λαϊκούς αγώνες, να ποινικοποιήσει το δικαίωμα στην απεργία. Η απάντηση αυτή πρέπει να αγκαλιάσει όλους τους εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, όλα τα λαϊκά στρώματα, ώστε να υψωθεί ένα τείχος αντίστασης και λαϊκής αντεπίθεσης.

Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της οργάνωσης του αγώνα. Να γυρίσουν την πλάτη στις συνδικαλιστικές ηγεσίες (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ) που υπονομεύουν τους αγώνες των εργαζομένων, τον αγωνιστικό προσανατολισμό και τη δυναμική του ίδιου του συνδικαλιστικού κινήματος, και αυτό γιατί επί της ουσίας στηρίζουν τις στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης, γενικά τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις.

Το γεγονός ότι πάνω από το 80% των Δημοσίων Υπαλλήλων στα Υπουργεία και τα Νοσοκομεία έχουν καταθέσει τα έντυπα αξιολόγησης στα σωματεία και δεν δέχονται να τα συμπληρώσουν και να τα παραδώσουν στις αντίστοιχες υπηρεσίες, δείχνει ότι υπάρχουν αγωνιστικές διαθέσεις, οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να βγουν στην σύγκρουση με την πολιτική της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του αυταρχικού αστικού κράτους.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Κατάργηση του ν. 4250/14 για τις αξιολογήσεις
  • Καμία απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα. Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα. Όχι στο νέο μισθολόγιο για το Δημόσιο.
  • Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Παιδεία, Υγεία και Πρόνοια για όλους.
  • Καμία ιδιωτικοποίηση του δημόσιου πλούτου (ΔΕΗ – νερό –δάση κλπ), καμιά εκχώρηση δημοσίων κοινωνικών υπηρεσιών σε ιδιώτες. Όχι στο κλείσιμο των ζαχαρουργείων Ορεστιάδας και Σερρών.
  • Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους.
  • Κανένας πλειστηριασμός στη λαϊκή κατοικία. Όχι στη φοροληστεία και όλα τα χαράτσια. Να φορολογηθεί στο 45% το μεγάλο κεφάλαιο, αντί 15% που είναι σήμερα.

Μαζικά, αγωνιστικά δίνουμε τη δική μας απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης, Ε.Ε., ΔΝΤ και κεφαλαίου.

 

0 Reviews

Write a Review

Σχετικά άρθρα

Τετραήμερο σκακιστικών αγώνων στην Ξάνθη

Super User

Ξεκίνησε το κοινωνικό φροντιστήριο του δήμου Ξάνθης

Super User

Πρώτες βοήθειες από τον δήμο Αβδήρων

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies