INDEXANTHI.GR
Πολιτική

Ανακοίνωση της Π.Α.Σ.Ε.Β.Ε. Ξάνθης

Από τη γραμματεία Ξάνθης της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση για δράσεις στην εφορία της Ξάνθης και στη Δ.Ε.Θ.:

Συνάδελφοι, αυτοαπασχολούμενοι, έμποροι, βιοτέχνες, επαγγελματίες, αυτοκινητιστές, συνταξιούχοι         

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, πριν στεγνώσει το μελάνι των αντιλαϊκών νόμων που ψήφισε το προηγούμενο διάστημα, ετοιμάζει νέα επίθεση στα δικαιώματά μας στο όνομα των προαπαιτούμενων και της δεύτερης αξιολόγησης. Δεν αφήνει τίποτε όρθιο προκειμένου να ανακάμψουν τα κέρδη των λίγων. Συνεχίζει την ίδια πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων που δίνει τα πάντα απλόχερα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους ,αλλά ληστεύει το 65% του εισοδήματος από τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ.

Η πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών ΕΒΕ που βλέπουμε καθημερινά τον τζίρο να πέφτει, τα χρέη και τα έξοδα να γιγαντώνονται, το εισόδημα πολλές μέρες του μήνα να είναι ανύπαρκτο, που δεχόμαστε απειλές με κατασχέσεις τραπεζικών λογαριασμών, επαγγελματικού εξοπλισμού, ακόμη και αυτής της πρώτης κατοικίας για χρέη που μας φόρτωσαν, για να σωθεί το μεγάλο κεφάλαιο:

ΛΕΜΕ ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΟΧΗ – ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΓΥΡΟ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Οι κούφιες υποσχέσεις της κυβέρνησης για ίση κατανομή των βαρών και δίκαιη ανάπτυξη είναι προκλητικές. Την ώρα που τσακίζουν το εισόδημα και τις συντάξεις μας, που εξαπολύουν νέο φοροκυνηγητό στους αυτοαπασχολούμενους με παλιούς και νέους μηχανισμούς είσπραξης, που παραδίδουν τη λαϊκή κατοικία, την υγεία, την παιδεία στα κοράκια που καραδοκούν, πάει πολύ να το παίζουν υπερασπιστές των αδυνάτων.

Η πολιτική τους δοκιμάστηκε. Η ανάπτυξή τους πατάει πάνω στα συντρίμμια μας, πάνω στη δική μας φοροαφαίμαξη, πάνω στον αυξημένο Φ.Π.Α, στον ΕΝΦΙΑ, στα δεκάδες χαράτσια, στο τσάκισμα των κοινωνικών παροχών. Προϋποθέτει το κλείσιμο χιλιάδων μικρομάγαζων και όσοι αντέξουμε θα είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε με εξοντωτικά ωράρια, με μόνιμο άγχος, με απίστευτη δυσκολία, με πενιχρά εισοδήματα.

Αυτή είναι η πολιτική της ανταγωνιστικότητας, της  Ευρωπαϊκής Ένωσης, που όσο και αν επικαλείται η κυβέρνηση ότι αλλάζει, η αλήθεια είναι ότι θεωρεί τους αυτοαπασχολούμενους διαρθρωτικό πρόβλημα για τα κέρδη των λίγων. Είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα των αναγκών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, στην ανάκαμψη των κερδών τους.

Στη ΔΕΘ ακόμη μια φορά θα «μακιγιάρουν» την πολιτική τους, που αποδεικνύεται βαρέλι δίχως πάτο. Για άλλη μια φορά, το ψέμα είναι κοντό, αυτό της δήθεν στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Το επίδομα ανεργίας που το πληρώνουν οι εργαζόμενοι το μετατρέπει σε «επίδομα απασχόλησης» ενισχύοντας την επίθεση του κεφαλαίου. Ένας αυτοαπασχολούμενος και μικρός ΕΒΕ δεν μπορεί σήμερα να συντηρήσει την οικογένειά του, πόσο μάλλον να διαθέσει και χρήματα για να προσλάβει έναν άνεργο, έστω και επιδοτούμενο. Ούτε οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που στενάζουν από την αντιλαϊκή πολιτική και τον ανταγωνισμό με τα μονοπώλια, ούτε βέβαια οι χιλιάδες άνεργοι θα σωθούν με τέτοια μέτρα.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ – ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ – ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

Καλούμε όλους τους αυτοαπασχολούμενους να μην συμβιβαστούν με τη νέα επίθεση. Δεν παραιτούμαστε από το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή, στη σταθερή εργασία, στην Ασφάλιση. Δε συμβιβαζόμαστε με τη ζωή χωρίς δικαιώματα, γεμάτη ανασφάλεια,για την οποία μας προορίζουν.

Η τακτική του κοινωνικού εταιρισμού και των κοινωνικών διαλόγων που εφαρμόζουν χρόνια οι πλειοψηφίες των ΓΣΕΒΕΕ-ΕΣΕΕ αποδεικνύεται ήδη χρεοκοπημένη. Μόνος δρόμος που μας απομένει είναι ο ανυποχώρητος συλλογικός αγώνας με τους εργαζόμενους, τη φτωχή αγροτιά για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Δυναμώνουμε την οργάνωση του αγώνα μας, σε κάθε κλάδο, σε κάθε γειτονιά. Πυκνώνουμε τις γραμμές των σωματείων μας, οργανώνουμε και μαζικοποιούμε τις κινητοποιήσεις μας το επόμενο διάστημα. Οι αγώνες του προηγούμενου διαστήματος δείχνουν το δρόμο. Ενίσχυσαν τα βήματα ενότητας και συμμαχίας μας με το ταξικό κίνημα, τη φτωχή αγροτιά που γέμισε τα μπλόκα, τη νεολαία, τις γυναίκες.

Τώρα ξέρουμε ότι τραβούν τον ίδιο δρόμο με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα θετικό, κανένα ουσιαστικό μέτρο ανακούφισης.

ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ. Ο ΝΕΟΣ ΓΥΡΟΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ. ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ – 8:30 Π.Μ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ

Η πραγματική ελπίδα βρίσκεται στη σύγκρουση με όσους μας στερούν το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή, μας θέλουν στην ανέχεια, στη ζωή με ψίχουλα, στη σύγχρονη σκλαβιά. Δυναμώνουμε την πάλη μας για να ανακτηθούν οι βαρύτατες απώλειες των τελευταίων χρόνων. Για να βγουν οι πραγματικές ανάγκες μας στο προσκήνιο.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ!

  • Αφορολόγητο όριο και για τους αυτοαπασχολούμενους. Αύξησή του στις 20.000, με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος.
  • Να καταργηθούν οι ληστρικοί φορολογικοί νόμοι και τα χαράτσια. Να πληρώσει εδώ και τώρα το μεγάλο κεφάλαιο. Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων στο 45%.
  • Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι διώξεις, οι κατασχέσεις πρώτης κατοικίας, επαγγελματικού εξοπλισμού και στέγης. Άμεση διαγραφή τμήματος των χρεών, τόκων και προσαυξήσεων, ευνοϊκές ρυθμίσεις για όλους τους αυτοαπασχολούμενους.
  • Δωρεάν υγεία-πρόνοια, πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμιά πληρωμή για τις υπηρεσίες υγείας.
  • Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις. Άμεση ανάκληση των βαρύτατων απωλειών των προηγούμενων χρόνων και κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων που ψηφίστηκαν πρόσφατα και τα τελευταία χρόνια.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ Δ.Ε.Θ ΜΕ ΤΗΝ Π.Α.Σ.ΕΒΕ ΚΑΙ ΤΟ Π.Α.ΜΕ ΣΤΙΣ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ. ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΞΑΝΘΗ 14:00 ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.

 

Σχετικά άρθρα

“Επικίνδυνη εξέλιξη η παραβίαση των ελληνικών χωρικών υδάτων από τουρκικά πολεμικά σκάφη”

Super User

Για το νέο εργατικό δυστύχημα στην Ξάνθη

Super User

Ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε.(μ-λ) Θράκης

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies