INDEXANTHI.GR
Διάφορα

Περί επιχορηγήσεων

Πολλά ακούστηκαν και γράφηκαν τις τελευταίες μέρες για τις Μ.Κ.Ο., κατάλογοι δημοσιεύτηκαν σε μερικά τοπικά Μ.Μ.Ε., αλλά κανένα διευκρινιστικό δελτίο δεν εκδόθηκε από εμπλεκόμενους ούτε τέθηκε κάποια ερώτηση σ’ αυτούς.

Πιάνοντας μια άκρη του νήματος, σημειώνουμε ότι την περίοδο 2007-2009 υλοποιήθηκε η «Συμμετοχή Μ.Κ.Ο. σε πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας», με δέσμευση οι εμπλεκόμενες Μ.Κ.Ο. να δημιουργήσουν έστω και μία θέση εργασίας, την οποία να κοινοποιήσουν στον τοπικό τύπο, στα δημοτικά καταστήματα και στον Ο.Α.Ε.Δ. Απαραίτητες προϋποθέσεις ήταν να είναι εν λειτουργία, να διαθέτουν πραγματική έδρα και να είναι ασφαλιστικά και φορολογικά ενήμερες.

Από την Ξάνθη συμμετείχαν:

  • Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης που έλαβε 150.000 ευρώ
  • Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης που έλαβε 30.000 ευρώ
  • Το Ταμιείον Θράκης που έλαβε 150.000 ευρώ
  • Η Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης που έλαβε 30.000
  • Το Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης που έλαβε 30.000
  • Η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών Ξάνθης που έλαβε 25.000
  • Η «Πνοή» Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία της Μητρόπολης Ξάνθης που έλαβε 25.000 ευρώ
  • Ο Σύλλογος Τσιγγάνων Γυναικών «Ελπίδα» που έλαβε 25.000 ευρώ.

Όλα τα παραπάνω προκύπτουν από έγγραφο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης που μπορείτε να δείτε εδώ. Όσο για τους εμπλεκόμενους, επικοινωνήσαμε με κάποιους εξ αυτών και παραθέτουμε όσα δήλωσαν χωρίς κανένα σχόλιο από μέρους μας.

Σοφιανός Ουτατζής( Ι.Θ.Τ.Π.): Τα χρήματα που πήραμε αφορούν πέντε προγράμματα των 30.000 ευρώ που υλοποιήσαμε και μέσω των οποίων δώσαμε δουλειά σε ανέργους. Έγιναν συμβάσεις με Roma, μειονοτικούς και άλλους και πληρώθηκαν κανονικότατα, από ποσά που αν αφαιρεθούν οι αμοιβές δεν μας έμεινε σχεδόν τίποτε. Εμείς δεν είμαστε Μ.Κ.Ο. αλλά ενταχθήκαμε σ’ αυτά επειδή είμαστε πιστοποιημένοι και υλοποιούμε διάφορα προγράμματα, κάτι που φαίνεται και στους απολογισμούς μας. Ελεγχθήκαμε κανονικά από το υπουργείο γι’ αυτά τα προγράμματα, αλλά μας έγινε και οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος δεκαετίας (2002-2012) που κράτησε μήνες και μας έβγαλε λευκούς. Άψογους και άμεμπτους, με όλα τα παραστατικά που πάντα κόβουμε.

Πασχάλης Ξανθόπουλος (Φ.Ε.Ξ.): Εμείς όχι απλά δημιουργήσαμε μια θέση εργασίας όπως προβλεπόταν, αλλά έχει παραμείνει για δέκα χρόνια και έγινε μόνιμη. Και μιλάμε για 30.000 ευρώ και όχι για εκατοντάδες χιλιάδες που πήραν άλλοι…

Γιάννης Παπαχρόνης (σύλλογος αιμοδοτών): Συμμετείχαμε σε δύο προγράμματα, λάβαμε τριάντα και εικοσιπέντε χιλιάδες ευρώ γι’ αυτά. Με την υποχρέωση το ένα τρίτο να δοθεί σε θέση εργασίας, το ένα τρίτο σε πάγιο εξοπλισμό και το υπόλοιπο στις δράσεις του συλλόγου. Μας έγινε έλεγχος και βγήκαν όλα καθαρά, αλλά το αποτέλεσμα φαίνεται και από την πορεία μας από το 2006 και μετά. Αξιοποιήσαμε το πρόγραμμα και αυτό αντανακλά στο ότι συνεχίσαμε να παίρνουμε μόνιμα άτομα πλέον, αλλά και στο ξέσπασμα που έχουμε στη συνέχεια στις μονάδες αίματος και στις δράσεις μας που υπερδιπλασιάστηκαν. Ήταν η πρώτη φορά που μπήκαν σύλλογοι αιμοδοτών σε τέτοιο πρόγραμμα, καθώς ποτέ δεν παίρναμε χρήματα παρά τις τόσες δράσεις μας. Βρήκαμε άκρη και μπήκαμε με το σπαθί μας.

 

Σχετικά άρθρα

Η ΕΙΝοΚΥΞ για τους νοσηλευτές Δ.Ε.

Super User

Ανακοίνωση του Συλλόγου Τριτέκνων Ξάνθης

Super User

Το εμπορικό φεστιβάλ “Ξάνθη 2023”

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies