INDEXANTHI.GR
Κοινωνία

Πρώτη κατοικία 63χρονης γυναίκας βγάζει στο σφυρί η εφορία

Την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου η Ε’ Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης βγάζει σε πλειστηριασμό την πρώτη (και μοναδική) κατοικία μιας 63χρονης γυναίκας με προβλήματα υγείας, ένα σπίτι 61 τ.μ. στις Συκιές Θεσσαλονίκης! Και δυστυχώς αυτό το σπίτι δεν είναι το μόνο στο κυνήγι της αρπαγής της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας που έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα και από το κράτος.

Αφού, μ’ άλλα λόγια, μας τάραξαν σε φόρους και χαράτσια, τώρα μας παίρνουν και τα σπίτια γιατί δεν μπορούμε να τους πληρώσουμε. Γιατί στα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων τα φτωχά λαϊκά στρώματα είδαν όχι μόνο τη δουλειά (και το ψωμί) τους να χάνεται και τους μισθούς/συντάξεις τους να πετσοκόβονται, αλλά και το πενιχρό πια εισόδημά τους να μειώνεται ακόμη περισσότερο λόγω νέων φόρων και χαρατσιών που επιβλήθηκαν και αύξησης των ήδη υπαρχόντων. Αντίθετα, στο όνομα της προσέλκυσης επενδύσεων και της “ανάπτυξης”, της πιο γνωστής “καραμέλας” στο στόμα των κάθε φορά κυβερνώντων, νομοθετούνται συνεχώς νέες ελαφρύνσεις, απαλλαγές και ρυθμίσεις για το κεφάλαιο και τα μεγάλα εισοδήματα (χωρίς βέβαια ούτε κι αυτά τα ελάχιστα σε σχέση με τα κέρδη τους να πληρώνουν)…

Τράπεζες και κράτος δείχνουν αδίσταχτοι όταν πρόκειται για τη λαϊκή κατοικία και περιουσία. Χθες ήταν το σπίτι μιας άπορης οικογένειας με πατέρα κι ένα παιδί ΑμεΑ, σήμερα το σπίτι μιας 63χρονης γυναίκας, αύριο θα είναι το δικό μας. Μόνο εμείς μπορούμε να σταματήσουμε αυτή την αντιλαϊκή και κοινωνικά ανάλγητη πολιτική.

Η κυβέρνηση, ένα μήνα τώρα, από τη μια ψεύδεται ασύστολα υποστηρίζοντας ότι δεν βγαίνουν λαϊκές κατοικίες σε πλειστηριασμό, κι από την άλλη “δεσμεύεται” ότι θα νομοθετήσει την προστασία της πρώτης κατοικίας, χωρίς όμως να κάνει απολύτως τίποτα για την υλοποίηση αυτής της “δέσμευσης”. Οι μεγαλοσυμβολαιογράφοι, σε ρόλο δήμιου για τα λαϊκά συμφέροντα, κηρύσσουν καιρό τώρα “αποχή” από πλειστηριασμούς, βάζοντας όμως τόσους “αστερίσκους” σ’ αυτή, που σχεδόν τα πάντα μπορούν να εκπλειστηριασθούν.

Απέναντι σε όλα τα αρπαχτικά και τα τσιράκια τους, το κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς δεν θα τους επιτρέψει και πάλι να επιτελέσουν το τρισάθλιο έργο τους, θα βροντοφωνάξει ΚΑΝΕΝΑ ΛΑΪΚΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ!

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας: Τρίτη 8 Νοέμβρη στη 1μ.μ. στην Ε’ Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης (οδός Κρυστάλη, πλατεία Αντιγονιδών). Και την Τετάρτη 9 Νοέμβρη, 3.30μ.μ. στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης.

Λαϊκή Συνέλευση Δυτικών Συνοικιών

 

Σχετικά άρθρα

Προτροπή Θεοχάρη σε κλείσιμο της αυτοδιαχειριζόμενης ΒιοΜε

Super User

Απεργία για “να σταματήσει το αίσχος της απλήρωτης εργασίας”

Super User

Απάντηση-χαστούκι στην αμετροέπεια

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies