INDEXANTHI.GR
Κόσμος

Πλοίο με φασίστες βγαίνει στη Μεσόγειο να πνίξει πρόσφυγες!

Ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο ισλαμόφοβων φασιστών που λέγονται “Generation identity” έκαναν την εμφάνισή τους στη Σικελία και με ένα σκάφος πήγαν να μπλοκάρουν το διασωστικό καράβι “Aquarius” καθώς έφευγε από το λιμάνι της Κατάνιας. Παρ’ ότι έκαναν τουλάχιστον δύο αδικήματα (παρεμπόδιση πορείας μεγάλου πλοίου και άσκοπη χρήση σωστικών μέσων) οι λιμενικοί απλά τους σταμάτησαν, έλεγξαν τις ταυτότητές τους και τους άφησαν ελεύθερους…

Οι ίδιοι τύποι έκαναν fundraising και μάζεψαν 80.000 ευρώ για να οργανώσουν δικό τους πλοίο που θα παρεμποδίζει τις διασώσεις προσφύγων. Το καράβι τους είναι έτοιμο και σάλπαρε πριν από τρεις μέρες από το Τζιμπουτί με τα εξής στοιχεία: Όνομα: “Suunta”, μήκος: 40 μέτρα, σημαία: Djibouti, survey vessel. Άλλαξαν όνομα στο πλοίο και πλέον λέγεται “C-Star” (σε κάποια app εμφανίζεται με αυτό το όνομα). Είναι πρώην ερευνητικό καράβι που όμως χρησιμοποιήθηκε από ιδιωτικές εταιρίες security για μεταφορά όπλων ενάντια στους Σομαλούς πειρατές στον κόλπο του Άντεν.

Επίσημα στη σελίδα τους λένε ότι θα συνεργάζονται και θα ειδοποιούν το λιβυκό λιμενικό ώστε να επαναπροωθούνται όλες οι βάρκες με τους πρόσφυγες πίσω στη Λιβύη. Το σύμβολό τους είναι το αρχαίο σπαρτιατικό “Λ” και η βασική τους καμπάνια λέγεται “counter-jihad”. Στη Γερμανία είναι γνωστοί για πολλές επιθέσεις σε χώρους μεταναστών, ενώ ο αρχηγός τους έχει καταδικαστεί για ρατσιστικές επιθέσεις.

Όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια ώρα που η Ιταλία απειλεί ότι θα κλείσει τα λιμάνια της στις διασωστικές Μ.Κ.Ο. και δεν θα επιτρέπει στους διασωθέντες πρόσφυγες να αποβιβαστούν. Παρ’ όλο που οι αφίξεις προσφύγων αυξάνονται ραγδαία, τα πλοία των αρχών έχουν αποτραβηχτεί από τη ζώνη διάσωσης στα ανοιχτά της Λιβύης. Το ιταλικό λιμενικό, μετά από ανελέητη πολιτική πίεση που δέχεται στο εσωτερικό της Ιταλίας, σταμάτησε τις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην περιοχή και πλέον συνδράμει μόνο σε περιπτώσεις ανάγκης. Αυτό σημαίνει ότι από τη στιγμή που θα χρειαστεί βοήθεια, χρειάζονται τουλάχιστον δώδεκα ώρες για να φτάσουν. Η Frontex και ο ευρωπαϊκός στόλος “Operation Sophia”, επίσης έχουν μειώσει δραστικά τα πλοία τους. Ουσιαστικά οι Μ.Κ.Ο. είναι μόνες τους. Η αντιμεταναστευτική υστερία στην Ιταλία χτυπάει κόκκινο και τα media διεξάγουν ολομέτωπο πόλεμο στις διασωστικές Μ.Κ.Ο. με ψεύτικες ειδήσεις, με φωτομοντάζ και πλαστά στοιχεία. Ο ακροδεξιός ρατσιστικός λόγος κυριαρχεί απόλυτα. Η βασική τους θέση είναι ότι οι Μ.Κ.Ο. είναι «pull factor», ότι έλκουν δηλαδή τη μετανάστευση, ότι συνεργάζονται με τους Λίβυους διακινητές και ότι είναι τα «ταξί για την εισβολή παράνομων μεταναστών» στη χώρα τους. Σε κάθε λιμάνι η αστυνομία κάνει πλέον εξονυχιστικό έλεγχο στα διασωστικά καράβια και προσπαθεί να βρει στοιχεία να τα συνδέσει με τους Λίβυους διακινητές. Η ποινικοποίηση της διάσωσης στη θάλασσα είναι γεγονός.

Ταυτόχρονα η Ιταλία και η Ε.Ε. χρηματοδοτούν κι εκπαιδεύουν συμμορίες από τη Λιβύη για να βυθίζουν βάρκες και να επιστρέφουν όλους τους πρόσφυγες στα ιδιωτικά κέντρα κράτησης της Λιβύης. Όλοι οι πρόσφυγες που διασώζονται στη θάλασσα έχουν ήδη αποπειραθεί δυο-τρεις φορές να δραπετεύσουν από την κόλαση της Λιβύης. Κάθε φορά το λιβυκό λιμενικό τούς γυρνούσε πίσω και τους παρέδιδε σε κάποια από τις χιλιάδες συμμορίες της Λιβύης για να πουληθούν ξανά σαν δούλοι ή να βασανιστούν εκ νέου για απόσπαση χρημάτων από τις οικογένειές τους.

Η συμφωνία της Μάλτας που υπογράφηκε τον Φεβρουάριο 2017 από τους ηγέτες της Ε.Ε., περιλαμβάνει άφθονη χρηματοδότηση (διακόσια εκατομμύρια ευρώ) και τεχνικό εξοπλισμό στις σαράντα λιβυκές πολιτοφυλακές της Τρίπολης για το μπλοκάρισμα της μετανάστευσης. Ήδη οι Λίβυοι πήραν τέσσερα καινούρια σκάφη καταδίωξης από την Ιταλία για να στήσουν το λεγόμενο «λιβυκό λιμενικό». Επιπλέον, σύμφωνα με τις επίσημες πηγές, ενενήντα Λίβυοι λιμενικοί εκπαιδεύτηκαν από την Ε.Ε. με βασικό καθήκον να αναχαιτίζουν τις βάρκες με τους πρόσφυγες και να τους επιστρέφουν στην κόλαση των λιβυκών στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Εδώ video φασιστών από τη δράση τους ενάντια στο διασωστικό Αquarius.

Εδώ video από το πλοίο τους που αναχώρησε πριν από λίγες μέρες για τη ζώνη διάσωσης.

πηγή: indymedia

 

Σχετικά άρθρα

Smartphones και social media: κατάθλιψη, bullying και αυτοκτονίες παιδιών

Super User

Εξοπλισμοί και δούλεμα

Super User

Στο πλουσιότερο 1% κατέληξε το 82% του πλούτου το 2017

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies