INDEXANTHI.GR
Διάφορα

Ο 6ος Ποδηλατικός Αγώνας Βουνού Ξάνθης

Από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Ξάνθης “Πήγασος” εκδόθηκε η ακόλουθη λεπτομερής προκήρυξη του αγώνα ορεινής ποδηλασίας που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στην Ξάνθη:

Αγωνίσματα

 • XCO για τις κατηγορίες i) Ανδρών (elite-νέων) ii) Open άνω των δεκαεννιά ετών iii) Open E-mountain bike
 • XCC για τις κατηγορίες παμπαίδων, παγκορασίδων, μίνι (μεγάλα και μικρά).

Ο αγώνας περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ε.Ο.Π. και δίνει βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξή της για τις παραπάνω κατηγορίες.

Πρόγραμμα

 • 11.00: Άνδρες (διάρκεια 90’)
 • 11.10: Παμπαίδες
 • 11:11 Παγκορασίδες (διάρκεια 35’)
 • 11.31: Open σε ηλικιακά γκρουπ (διάρκεια 75’)
 • 12.00: Μίνι μεγάλα (διάρκεια 28’)
 • 12.30: Μίνι μικρά (διάρκεια 18’)
 • 13.00: Open E-mountain bike (διάρκεια 75’)

Η διαδρομή του αγώνα XCO είναι 5,2 km (η κάθε στροφή) και αποτελείται από μονοπάτια (περίπου το 70% της διαδρομής) και δασικούς δρόμους. Η διαδρομή του αγώνα XCC (για τις μικρές κατηγορίες) είναι 1.100 m. Η αφετηρία και ο τερματισμός του αγώνα είναι στην περιοχή Λιβάδι (MTB park), πάνω από τη μονή Παναγίας Καλαμούς στην Ξάνθη.

Δικαίωμα και δήλωση συμμετοχής

 • Για τους αθλητές με δελτία: Κάθε ομάδα έχει δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα με ποδηλάτες της κατηγορίας της προκήρυξης, με ευθύνη και δήλωση συμμετοχής του σωματείου. Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες έχουν όλα τα σωματεία που ανήκουν στη δύναμη της Ε.Ο.Π., με απεριόριστο αριθμό αθλητών και μέχρι ένα συνοδό. Τα δελτία των αθλητών πρέπει να είναι θεωρημένα από την Ε.Ο.Π. για το 2019. Οι ομάδες οφείλουν να καταθέσουν στην οργανωτική επιτροπή την έγγραφη δήλωση συμμετοχής των ποδηλατών και συνοδών στο e-mail info@pegasus-xanthi.gr. Η δήλωση συμμετοχής πρέπει απαραίτητα να περιλαμβάνει τα στοιχεία και την ιδιότητα των μελών κάθε αποστολής (όνομα, επώνυμο, ηλικία, αρχηγός, προπονητής, αθλητής κλπ). Οποιοδήποτε άλλο άτομο που δεν αναφέρεται στη δήλωση συμμετοχής, δεν έχει δικαίωμα εκπροσώπησης της ομάδας. Το έγγραφο δήλωσης συμμετοχής μπορείτε να το βρείτε στην ιστοσελίδα του συλλόγου http://www.pegasus-xanthi.gr.
 • Για τις open κατηγορίες οι αθλητές πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στην ειδική φόρμα που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα http://www.pegasus-xanthi.gr. Δικαιούνται να συμμετάσχουν όσοι αθλητές διαθέτουν καλή υγεία και φυσική κατάσταση -άνδρες και γυναίκες- καθώς και κάτοχοι κάρτας υγείας αθλητή. Θα πρέπει επίσης να διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό για το αγώνισμα, που θα είναι σε άριστη κατάσταση για χρήση σε αγώνα. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν εμπειρία στο άθλημα της ορεινής ποδηλασίας που περιλαμβάνει οδήγηση ποδηλάτου σε δασικούς δύσβατους δρόμους και μονοπάτια.

Οι μετέχοντες (αθλητές – συνοδοί) αποδέχονται με τη συμμετοχή τους στον αγώνα τον παρόντα κανονισμό και είναι υποχρεωμένοι να τον τηρήσουν. Όλοι οι συμμετέχοντες παίρνουν μέρος με δική τους υποχρέωση ή ευθύνη για οποιοδήποτε ατύχημα ή φθορά ή απώλεια ή καταστροφή αγωνιστικού υλικού, ρούχων, ποδηλάτων κλπ. Οι δε ανήλικοι συμμετέχοντες θα πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για αυτούς και επίσης θα πρέπει να έχουν υπογεγραμμένη δήλωση συμμετοχής από τον κηδεμόνα τους.

Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή ποδηλάτη στην κατηγορία open με ενεργό δελτίο Ε.Ο.Π. το 2019, εφόσον διεξαχθεί αγώνας της επίσημης αγωνιστικής κατηγορίας που αναγράφεται στο δελτίο του.

Αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται στη γραμματεία του αγώνα μια ώρα τουλάχιστον πριν την εκκίνηση και στην ιστοσελίδα του συλλόγου http://www.pegasus-xanthi.gr. Για τους αθλητές που θα τρέξουν με δελτίο, θα πρέπει να δηλωθούν από την ομάδα τους στο info@pegasus-xanthi.gr, συμπληρώνοντας το ειδικό έγγραφο που υπάρχει στην ιστοσελίδα του συλλόγου.

Το αντίτιμο συμμετοχής για τους αθλητές των open κατηγοριών είναι δέκα ευρώ. Το ποσό καταβάλλεται στην γραμματεία του αγώνα πριν από την εκκίνηση. Στις open κατηγορίες, με την εγγραφή θα δοθεί συσκευασία με σάντουιτς, νερό, μπανάνα και ενεργειακή μπάρα δημητριακών.

Η γραμματεία των αγώνων θα λειτουργεί από τις 09.30 ως τις 12.30 σε χώρο δίπλα από το σημείο εκκίνησης του αγώνα. Θα πραγματοποιηθεί τεχνικό συνέδριο-ενημέρωση των αθλητών 45’ πριν από την εκκίνηση (στις 10.15), στην περιοχή Λιβάδι, δίπλα από το σημείο εκκίνησης του αγώνα.

Συμπεριφορά συμμετεχόντων

Οι ποδηλάτες είναι υποχρεωμένοι να

 • παρευρίσκονται στην αφετηρία των αγώνων 45 λεπτά προ της εκκίνησης
 • φέρουν κατά τη διάρκεια του αγώνα και των επίσημων προπονήσεων προστατευτικό ποδηλατικό κράνος
 • συμπεριφέρονται στον αγώνα προς τους άλλους ποδηλάτες, την αγωνόδικο επιτροπή και τους συνοδούς, σύμφωνα με το αθλητικό πνεύμα
 • φέρουν υποχρεωτικά αριθμούς αναγνώρισης που θα τους δοθούν από τον οργανωτή. Οι διαστάσεις και η παρουσίαση του αριθμού δεν δέχονται μεταβολές.

Κανονισμοί

Οι αγώνες διεξάγονται με τους κανονισμούς της Ε.Ο.Π. και πιο συγκεκριμένα αυτούς για την ορεινή ποδηλασία. Για ό,τι δεν προβλέπεται από τους κανονισμούς της Ε.Ο.Π. και την προκήρυξη του αγώνα, ισχύουν οι κανονισμοί της U.C.I. Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της Ε.Ο.Π. και -όπου δεν προβλέπεται- της U.C.I.

Σε περίπτωση που το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ε.Ο.Π., της U.C.I. και του ΕΣΚαΝ.

Οι αθλητές που αργοπορούν θα αποσύρονται από τον αγώνα (όριο χρόνου 100% του lap) σύμφωνα με τους κανόνες της Ε.Ο.Π.

Θα υπάρχει μια ζώνη τροφοδοσίας και τεχνικής βοήθειας, όπως αυτή ορίζεται στους χάρτες των διαδρομών. Οι αθλητές απαγορεύεται να δεχτούν τεχνική βοήθεια εκτός της ζώνης τεχνικής βοήθειας, η οποία θα εποπτεύεται από κριτή.

Για ό,τι άλλο δεν προβλέπεται, θα αποφασίζει επιτόπου η αγωνόδικος επιτροπή η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης των αγώνων.

Αλυτάρχης αγώνων: Κωνσταντίνος Καζανίδης. Διευθυντές: Αφεντούλης Τσακιρίδης (6937 769739) και Μιχαήλ Σπανίδης (6945 158463).

Βραβεύσεις-έπαθλα

 • 1ος κάθε κατηγορίας: Χρυσό μετάλλιο – δίπλωμα
 • 2ος: Αργυρό μετάλλιο – δίπλωμα
 • 3ος: Χάλκινο μετάλλιο – δίπλωμα
 • 4ος, 5ος, 6ος: Δίπλωμα.

Για την κατηγορία open θα ισχύει κοινή κατάταξη και βράβευση στα ακόλουθα ηλικιακά γκρουπ:

 • Ανδρών: 19-29, 30-39, 40-49, 50+
 • Γυναικών: 19+

Για τον αγώνα open E-mountain bike η κατάταξη είναι κοινή.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημιουργία κάποιας κατηγορίας είναι να υπάρχουν τουλάχιστον τρεις συμμετοχές. Σε διαφορετική περίπτωση οι ποδηλάτες θα ενταχθούν στην αμέσως μικρότερη κατηγορία.

Οι απονομές θα γίνουν 10’ μετά τον τερματισμό των έξι πρώτων νικητών της τελευταίας κατηγορίας και την επικύρωση των αποτελεσμάτων, στο σημείο εκκίνησης και τερματισμού.

Αποδοχή συμμετοχής – προσωπικά δεδομένα

Με τη συμμετοχή του στον αγώνα, ο ποδηλάτης αποδέχεται το περιεχόμενο και τους όρους της παρούσας προκήρυξης των αγώνων. Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οποιαδήποτε μορφή (αθλητές, προπονητές, συνοδοί, θεατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στην διοργάνωση), αποδέχονται τα προσωπικά τους στοιχεία, τα αποτελέσματα αγώνων με τις επιδόσεις, τις φωτογραφίες και τα βίντεο, να δίνονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης και επικοινωνίας, και να τυγχάνουν επεξεργασίας από τον διοργανωτή και τους συνδιοργανωτές του αγώνα.

 

0 Reviews

Write a Review

Σχετικά άρθρα

Δηλώσεις ζημιών στον Ε.Λ.Γ.Α.

Super User

Νέες διακρίσεις για την “Ερατώ” Ξάνθης

Super User

Φιλοξενία διαγωνισμού στο Κοινωνικό Κέντρο “Σταύρος Χαλιορής”

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies