INDEXANTHI.GR
Αρθρογραφία

“Ποιος είναι αυτός δίπλα στον Πάπα;”

«Ποιος είναι αυτός δίπλα στον Πάπα;». Το παλιό γυμνασιακό ανέκδοτο ήρθε ξανά στην επιφάνεια επικαιροποιημένο. «Ποιος είναι αυτός δίπλα στον Τσίπρα;» ρωτούσαν χθες αναρτήσεις στο twitter.

Τα πράγματα περιπλέκονται όμως: Ποιος είναι ο εικονιζόμενος δίπλα στον σημερινό «Πάπα των φτωχών»; Είναι ο τότε δικτάτορας της Αργεντινής Βιντέλα. Μες στην καλή χαρά, με τον Φραγκίσκο-Μπεργκόλιο. Και γίνονται πιο περίπλοκα, αν σκεφτεί κανείς ότι η φωτογραφία είναι αναρτημένη στο left.gr, συνοδεύοντας άρθρο με τον τίτλο «Πιο μαύρος Πάπας δεν γίνεται…».

Σε εύστοχο πολιτικό σχόλιο στην Παντιέρα (Η «Αριστερά του Κυρίου»), περιγράφεται η προσπάθεια του επικοινωνιακού επιτελείου του ΣυΡιζΑ να αγιογραφήσει τον Φραγκίσκο, παρουσιάζοντάς τον ως «Πάπα των φτωχών». Μόνο που οι απότομες στροφές στην πολιτική, μερικές φορές έχουν απρόβλεπτες συνέπειες. «Μαύρος φασίστας» αυτός δίπλα στον Τσίπρα, σύμφωνα με την παλαιότερη αυτή ανάρτηση του left (15/3/2013). Τον Τσίπρα που επισκέφτηκε το Κόμο, με ό,τι αυτό συμβολίζει, τη μέρα της μεγάλης διαδήλωσης στη Δ.Ε.Θ. Τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό, τη μέρα των διαδηλώσεων στον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Δίνουν με κάθε τρόπο διαπιστευτήρια στο κεφάλαιο, την Ε.Ε. και την αστική τάξη, προσπαθώντας επικοινωνιακά να καλυφθούν προς τα αριστερά με αστειότητες.

Ας δούμε λοιπόν πώς περιγράφεται ο …«Πάπας των φτωχών» στην ανάρτηση του left.gr (την εντοπίσαμε στο «Βαθύ Κόκκινο»):

Πιο μαύρος Πάπας δεν γίνεται…

Του Πέτρου Κατσάκου

Οι «Μάνες της de Plaza de Mayo», το κίνημα των μανάδων της Αργεντινής που δολοφονήθηκαν τα παιδιά τους από το δικτατορικό καθεστώς του Βιντέλα, έχουν από πολλά χρόνια αποκαλύψει τον σκοτεινό ρόλο του Πάπα Bergoglio στα μαύρα χρόνια της χούντας.

Ήταν 2007 όταν οι Μανάδες της Plaza de Mayo είχαν ταχθεί ανοιχτά εναντίον τριών προσώπων της Αργεντινής και είχαν αποκαλύψει την συνεργασία τους με το αιμοσταγές δικτατορικό καθεστώς του Βιντέλα. Ανάμεσα στα ονόματα που είχαν καταγγείλει ήταν και αυτό του καρδινάλιου Bergoglio, του σημερινού προκαθήμενου της καθολικής εκκλησίας.

Στην ανακοίνωση του 2007 με τίτλο «Ο φασισμός επιτίθεται με τους Macri, Bergoglio και Bendini», οι Μανάδες στοχοποιούσαν τον σημερινό Ποντίφικα. Ειδικά για τον καρδινάλιο που έγινε Πάπας, έγραφαν μεταξύ άλλων: «Αρνούμαστε τα λόγια του καρδινάλιου Bergoglio που λέχθηκαν για να προστατεύσουν (τους φασίστες). Αυτού γνωρίζουν ότι είναι συνένοχοι της δικτατορίας. Κανείς τους, ούτε η Εκκλησία, ούτε οι Δικαστές καταδίκασαν κάποιο επίσκοπο για όσα έκανε. Ούτε εκείνους (τους ιερείς) που διάβαζαν ευχές όταν πετούσαν τα πτώματα των παιδιών μας στο ποτάμι ή τους βασάνιζαν».

Όσοι λοιπόν περίμεναν έναν μαύρο Πάπα στο Βατικανό, ο Άγιος Πέτρος τους έκανε τη χάρη… πιο «μαύρος» φασίστας δεν θα μπορούσε να βρεθεί από τον Bergoglio.. (left.gr).

πηγή: pandiera.gr

…και η κατακλείδα από την Αριστέα Σερεμέτη:

«Κάποτε το “όλοι μαζί”, πρέπει να γίνει κατανοητό πως είναι μια μπούρδα και μισή. Μία σαχλαμάρα. Δεν μπορεί εδώ που φτάσαμε κάθε πικραμένος μ’ αυτά που λέει και κάθε μαλακισμένο μ’ αυτά που κάνει, να σπάνε την ακεραιότητά μας και την αλήθεια της ταξικής πάλης, με κηρύγματα τύπου “πάπα των φτωχών”. Πρέπει να μπει κάπου μια τελεία σ όλους αυτούς που τελικά λειτουργούν ως ταξικοί εχθροί κι όχι ως σύντροφοι».

 

0 Reviews

Write a Review

Σχετικά άρθρα

“Η δικιά μας Παναγιά”

Super User

Μαθαίνοντας την αλήθεια από τον Ποροσένκο!

Super User

Κωλοτούμπες

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies