INDEXANTHI.GR
Διάφορα

Ποιος είναι ο Χρήστος Τερζίδης

Με αφορμή την παρουσία του Χρήστου Τερζίδη στην Ξάνθη την Τετάρτη 14 Μαΐου για την παρουσίαση του βιβλίου του «Άδεια δωμάτια», παραθέτουμε το πλούσιο και ενδιαφέρον βιογραφικό σημείωμά του.

Γεννήθηκε στην Κολωνία της -τότε δυτικής- Γερμανίας αλλά μεγάλωσε στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Με τις κατατακτήριες εξετάσεις πέρασε στο Τ.Ε.Ι. Μηχανολογίας Σερρών, το ενδιαφέρον του όμως κέρδισαν άλλες δραστηριότητες. Μια από τις πιο βασικές που αναδείχτηκε και στη σημαντικότερη επιρροή, ήταν η παρακολούθηση των πρώτων επιδοτούμενων σεμιναρίων δημοσιογραφίας από την τότε Ε.Ο.Κ. (1989). Η δημοσιογραφία όμως δεν ήταν ένας άγνωστος τομέας για εκείνον. Από την ηλικία των 15 χρόνων, λόγω της μεγάλης του αγάπης για την μουσική, είχε ασχοληθεί με το πειρατικό και μετέπειτα ερασιτεχνικό ραδιόφωνο. Από τα γυμνασιακά χρόνια του επίσης είχε απασχοληθεί ως συντάκτης σε πολλά μικρά ανεξάρτητα έντυπα μικρής κυκλοφορίας, τα λεγόμενα fanzine. Ένα από τα πιο γνωστά ήταν το «Flag of Metal» του οποίου υπήρξε συντάκτης βορείου Ελλάδος και εξαιτίας του οποίου ασχολήθηκε ενεργά με την τότε ελληνική metal σκηνή, κυρίως δουλεύοντας σε πολλές συναυλίες του ανεξάρτητου, ιστορικού πλέον label «Μολών λαβέ». Τον Μάιο του 1989 διοργάνωσε την πρώτη του συναυλία για λογαριασμό της «Μολών λαβέ», το «Πρώτο Φεστιβάλ Ελληνικών Metal Συγκροτημάτων» στη Θεσσαλονίκη. Η επιτυχία της συγκεκριμένης διοργάνωσης ήταν να απευθυνθούν σε εκείνον πολλά ελληνικά συγκροτήματα που επιθυμούσαν να διοργανώσουν συναυλία στη Θεσσαλονίκη. Μετά τα σεμινάρια δημοσιογραφίας ενσωματώθηκε στην ομάδα σύνταξης του ιστορικού «Εξώστη» αναλαμβάνοντας τα μουσικά θέματα. Οι συνεντεύξεις από τους Lee Breelaux (Dr. Feelgood) και Ian Gillan βρίσκονται ανάμεσα στις πρώτες του δημοσιογραφικές επιτυχίες. Ο «Εξώστης» αποτέλεσε για τον ίδιο την πηγή έμπνευσης για την έκδοση του «In Rock» τον Σεπτέμβριο του 1991. Το «In Rock» αυτοχαρακτηρίστηκε ως η πρώτη μηνιαία επιθεώρηση της ελληνικής ροκ σκηνής και με την έκδοση του δημιούργησε μια ολόκληρη νέα γενιά έντυπων, καθώς ήταν το πρώτο έντυπο που διανεμήθηκε δωρεάν σε πανελλαδικό επίπεδο, το πρώτο μουσικό έντυπο που διανεμήθηκε δωρεάν και το πρώτο μουσικό έντυπο αποκλειστικά για ελληνικά μουσικά συγκροτήματα. Παράλληλα προχώρησε στην ίδρυση της «Rock Management». Σύντομα και με την άνοδο που γνώρισε το «In Rock» (9.000 αναγνωστικό κοινό και 800 συνδρομητές) η εταιρία άρχισε να εξελίσσεται σε εταιρία μουσικού management και διοργάνωσης συναυλιών. Στο κομμάτι του management αρχικά ανέλαβε αποκλειστικά βορειοελλαδίτικα συγκροτήματα όπως Alexandros Perros & The lone stars, Hardways, Drums & Stories, Ρόδα της Ερήμου, Πράσσειν Άλογα, Μοντάζ κλπ. Η δεκαετία του ’90 υπήρξε πολύ δημιουργική για μια νέα εταιρία, διοργανώνοντας με επιτυχία εκατοντάδες εκδηλώσεις και αναλαμβάνοντας σημαντικές διοργανώσεις. Στο δεύτερο μισό της δεκαετίας του ’90 ασχολήθηκε πιο ενεργά με την εκπροσώπηση πολλών νυχτερινών μαγαζιών σε επίπεδο δημοσίων σχέσεων και την ίδια περίοδο υπήρξε συνέταιρος στο πιο πετυχημένο και ιστορικό rock club της πόλης το «Libido». Παράλληλα ξεκίνησε και τις μετακλήσεις ξένων καλλιτεχνών, κυρίως dj (DJ Mushroom/Massive Attack, DJ Food, Marc Almond κλπ).

Αθήνα

Το 2001 μετακομίζει οριστικά στην Αθήνα αναλαμβάνοντας την εκπροσώπηση και διοργάνωση συναυλιών για καλλιτέχνες όπως Δημήτρης Πουλικάκος, Λάκης Παπαδόπουλος, Ζωρζ Πιλαλί, Βαγγέλης Γερμανός, Ανοιχτή Θάλασσα κλπ. Μέχρι την άνοιξη του 2003, όταν πάρθηκε η απόφαση να εγκαταλειφθούν όλα τα υπόλοιπα project και να ασχοληθεί αποκλειστικά με το management του Νίκου Βουρλιώτη, των Goin’ Through και του FamilyTheLabel. Η συνέχεια είναι γνωστή. Ίσως το πιο επιτυχημένο συγκρότημα την δεκαετία του 2000, η πιο επιτυχημένη ομάδα στην νυχτερινή Ελλάδα που άλλαξε τον τρόπο διασκέδασης στα clubs και σειρά επιτυχημένων project με δεκάδες χορηγούς. Την ίδια περίοδο τα συγκροτήματα και οι καλλιτέχνες που ήταν κάτω από το δικό του management γνώρισαν μεγάλη επιτυχία: Professional Sinnerz, NEBMA, Θηρίο, Ταραξίας, Κόμης Χ κ.α. Το φθινόπωρο του 2003 προχώρησε στην έκδοση του «Hood», του πρώτου free εντύπου για την hip hop & rnb κουλτούρα. Το “Hood” και το “Ιn Rock” ανέστειλαν την έκδοση τους το 2005. Κύριος λόγος ήταν η πληθώρα των δωρεάν έντυπων που πλέον δεν αφήναν περιθώριο ούτε στη διαφημιστική αγορά ούτε στο ενδιαφέρον του κόσμου. Την ίδια περίοδο ξεκινά και το συγγραφικό του έργο εκδίδοντας την άνοιξη του 2003 το βιβλίο “Το hip hop δεν σταματά/hip hop don’t stop” από τις εκδόσεις «Οξύ». Πρόκειται για μια δημοσιογραφική αναφορά στην ελληνική hip hop σκηνή από τη γέννησή της μέχρι εκείνη την περίοδο. Η συγκεκριμένη έκδοση χαρακτηρίστηκε ως η εμπορικότερη της χρονιάς στην κατηγορία της μουσικής. Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες εμπειρίες της επαγγελματικής του καριέρας ήταν η συμμετοχή του σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες στο κομμάτι της τηλεοπτικής παραγωγής. Υπήρξε υπεύθυνος στο κομμάτι του logistic management της τηλεοπτικής παραγωγής στο κεντρικό στάδιο της Αθήνας το 2004 και έστησε τη σφαιροβολία στο αρχαίο στάδιο της Ολυμπίας. Ski Jumping στο Τορίνο 2006 και Beach Volleyball στο Πεκίνο 2008. Η αναγνώριση της «Rock Management» ως μια από τις καλύτερες εταιρίες management στην Ελλάδα συνεχίζει να επιβεβαιώνεται από επιτυχίες νέων καλλιτεχνών όπως Stan, My Excuse κ.α. Παράλληλα συνεχίζεται το συγγραφικό του έργο με την έκδοση του “…Και Το Τέλος Πάντα Κοντά” από τις εκδόσεις «Κέδρος» τον Νοέμβριο του 2009 και του “Bright Nights” από τις εκδόσεις «Intro Books» τον Φεβρουάριο του 2011.

Νέα Υόρκη

Από το φθινόπωρο του 2010 αποφάσισε την επέκταση των επαγγελματικών δραστηριοτήτων του στις Η.Π.Α. με αποτέλεσμα τη συνεταιρική σύσταση της «Terret Entertainment» τον Αύγουστο του 2011 με έδρα τη Νέα Υόρκη. Η «Terret Entertainment» πέρα από το κομμάτι του μουσικού management που παραμένει το βασικό κομμάτι δραστηριοτήτων, έχει αρχίσει την επέκταση και στο κομμάτι των Broadways & Big stages shows συμμετέχοντας ήδη ως general partners σε μεγάλα upcoming shows.

 

0 Reviews

Write a Review

Σχετικά άρθρα

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή Π.Α.Μ.-Θ.

Super User

Ποιοι δικαιούνται το επίδομα αλληλεγγύης των 360 ευρώ που χορηγεί ο Ο.Γ.Α.

Super User

Στους πρόσφυγες σερβίρουν ευρωπαϊκό πολιτισμό…

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies