INDEXANTHI.GR
Πολιτική

Πολιτική εκδήλωση για Ουκρανία – Μέση Ανατολή

Πολιτική εκδήλωση με θέμα «Ουκρανία – Μέση Ανατολή: όχι στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις – μέτωπο πάλης των λαών ενάντια στον ιμπεριαλισμό και στον πόλεμο» οργανώνει η Λαϊκή Αντίσταση – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία το απόγευμα (19.00) της Τετάρτης 8 Οκτώβρη στο καφέ “Βυζάντιο”.

Σε σχετική ανακοίνωση σημειώνονται τα ακόλουθα:

Ουκρανία – Μ. Ανατολή: Δυο περιοχές με μεγάλη στρατηγική σημασία. Δυο περιοχές που πληρώνουν αυτήν ακριβώς τη σημασία τους. Μεγάλη ευρωπαϊκή χώρα στα σύνορα με τη Ρωσία, η πρώτη. Κομβικό σημείο για τον έλεγχο σημαντικών ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφορά τους, η δεύτερη.

Δυο περιοχές όπου εκδηλώνονται οι ανταγωνισμοί των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, των Η.Π.Α.-Ε.Ε. από τη μια και της Ρωσίας από την άλλη. Άμεσα και πιο επικίνδυνα για όλη την ανθρωπότητα στην Ουκρανία, πιο καλυμμένα στη Μ. Ανατολή. Δυο περιοχές, όπου εκφράζεται η ακατάσχετη διάθεση των Η.Π.Α. να δημιουργήσουν όρους παγκόσμιας κυριαρχίας, να περισφίξουν και να εξουδετερώσουν τον βασικό (σε στρατηγικό και πυρηνικό επίπεδο) ανταγωνιστή τους, τη Ρωσία, να συγκροτήσουν τη δυτική συμμαχία προς αυτήν την κατεύθυνση. Όπου επίσης εκδηλώνονται αντίστοιχες απαντήσεις της Ρωσίας στην προσπάθειά της να αναδειχθεί σε ιμπεριαλιστική δύναμη πρώτης γραμμής, να συντηρήσει κα να διευρύνει την επιρροή της.

Δυο περιοχές όπου η ιμπεριαλιστική επέμβαση (κυρίως των Η.Π.Α.) δημιούργησε το έδαφος για την ανάπτυξη των πιο σκοταδιστικών, αντιδραστικών και φασιστικών δυνάμεων. Οι φίλοι και σύμμαχοι των Η.Π.Α. – Ε.Ε., φασίστες του Δεξιού Τομέα στην Ουκρανία, οι πρώην σύμμαχοι και νυν «θανάσιμοι εχθροί» τους, το σκοταδιστικό Ισλαμικό Κράτος στη Μ. Ανατολή.

Ο ουκρανικός λαός πληρώνει ήδη βαρύ φόρο αίματος. Το ίδιο και οι πολύπαθοι λαοί της Μ. Ανατολής. Λίγους μόνο μήνες μετά τη σφαγή χιλιάδων Παλαιστίνιων από το Ισραήλ και μαζί με τον τρόμο που σκορπίζουν οι τζιχαντιστές, άρχισαν να δέχονται τις «απελευθερωτικές» βόμβες και τους πυραύλους των αμερικάνων και των συμμάχων τους. Σε έναν πόλεμο μακροχρόνιο, όπως δήλωσε ο Ομπάμα, που θα ανοίξει όλους τους ασκούς του Αιόλου και θα φέρει την καταστροφή στις χώρες και τους λαούς της περιοχής.

Οι ιμπεριαλιστές, μέσα από τους ανταγωνισμούς τους για το ξαναμοίρασμα της γης, κομματιάζουν χώρες και σφαγιάζουν λαούς, ανεβάζουν το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης στα ύψη, εξαπλώνουν τον κίνδυνο του πολέμου και της καταστροφής παντού.

Η συγκρότηση και ανάπτυξη του ΜΕΤΩΠΟΥ ΠΑΛΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ γίνεται συνεχώς πιο επιτακτική. ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ. ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΤΗΣ Μ. ΑΝΑΤΟΛΗΣ. ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΜΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ Η.Π.Α. ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΤΟΥΣ.

 

0 Reviews

Write a Review

Σχετικά άρθρα

Επιστολή του Χρήστου Γκαρμπούνη

Super User

“Για την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού”

Super User

Για τις συμπτύξεις τμημάτων στο 1ο και 7ο γυμνάσια Ξάνθης

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies