INDEXANTHI.GR
Κόσμος

Πολωνία: Προπαγάνδα υπέρ του Ν.Α.Τ.Ο. στα σχολεία

Ενόψει της συνόδου κορυφής του Ν.Α.Τ.Ο. που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Βαρσοβία στις 8-9 του προσεχούς Ιούλη, η κυβέρνηση της Πολωνίας έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία πλύσης εγκεφάλου των μαθητών από την πιο μικρή ηλικία. Στόχος η ανάπτυξη φιλο-νατοϊκών αισθημάτων, ώστε να αποτραπούν κατά το δυνατόν προβληματισμοί, αμφισβητήσεις και αντιδράσεις στις στρατηγικές πολιτικές επιλογές της πολωνικής αστικής τάξης. Το καθεστώς θέλει να προετοιμάσει πολίτες υποτακτικούς και εθελόδουλους στις επιταγές των αμερικάνων και ευρωπαίων ιμπεριαλιστών πατρώνων του.

Βέβαια, η πολωνική κοινωνία είναι ήδη βαθύτατα συντηρητική πολιτικά και κοινωνικά. Όσο «τσιμπημένες» κι αν είναι οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις, το ποσοστό άνω του 70% υπέρ του Ν.Α.Τ.Ο. αντανακλά μια πραγματικότητα. Όμως, όταν η μετατροπή μιας χώρας σε προκεχωρημένο φυλάκιο ενάντια στη Ρωσία, γεγονός που εξ αντικειμένου εκθέτει τους πολίτες της στον κίνδυνο σκληρών αντιποίνων από τη ρωσική πλευρά, δε συνοδεύεται από κάποια βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, πάντα εγκυμονεί τον κίνδυνο της αντιστροφής της κατάστασης από τις επερχόμενες γενεές. Γι’ αυτό και το υπερσυντηρητικό πολιτικό κατεστημένο της Πολωνίας θέλει να εκμεταλλευτεί το μομέντουμ της σημερινής κοινωνικής συγκυρίας, προκειμένου να στεριώσει την αμερικανοδουλεία και να τη μετατρέψει σε παράδοση ισχυρή όσο ο καθολικισμός στη συγκεκριμένη σλαβική χώρα.

Στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης, οι δημοτικές αρχές της Βαρσοβίας έχουν ετοιμάσει διαλέξεις διάρκειας δύο μηνών, που θα γίνονται τέσσερις ώρες τη βδομάδα στα σχολεία της πρωτεύουσας, ενώ σχετικό υλικό έχει ήδη αποσταλεί από το υπουργείο Εξωτερικών σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Σημειωτέον ότι το ακροδεξιό κυβερνών Κόμμα του Νόμου και της Δικαιοσύνης, επικαλούμενο τη ρωσική απειλή, ζητά την ενίσχυση της νατοϊκής στρατιωτικής παρουσίας και τη δημιουργία μόνιμων στρατιωτικών βάσεων στη χώρα, όπου ήδη έχουν αρχίσει οι εργασίες για την εγκατάσταση από τους Αμερικάνους του δεύτερου τμήματος (το πρώτο τμήμα λειτουργεί ήδη στη Ρουμανία) της αντιπυραυλικής ασπίδας «Aegis Ashore», η οποία εντάσσεται στο αμερικανονατοϊκό σχέδιο περικύκλωσης της Ρωσίας.

Στο κλίμα αυτό, είναι φυσικά δύσκολο να βρεθεί εκπαιδευτικός να διακινδυνεύσει τη δουλειά του, αμφισβητώντας την κυβερνητική φιλονατοϊκή προπαγάνδα. Να απαντήσει, ας πούμε, σε τυχόν ερωτήσεις μαθητών μιλώντας για τον πραγματικό ρόλο του Ν.Α.Τ.Ο. και τον όλεθρο που έχουν προκαλέσει οι στρατιωτικές επεμβάσεις του σε χώρες όπως η Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, η Λιβύη και άλλες.

πηγή: Κόντρα

 

Σχετικά άρθρα

Η αγγλική ατζέντα για τους μετανάστες

Super User

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Μεσόγειο – 10.000 πρόσφυγες στην Ιταλία σε 48 ώρες!

Super User

«Σουηδία; Τρομοκρατική επίθεση; Τί καπνίζει;»

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies