INDEXANTHI.GR
Διάφορα

«Πόρτα» σε εταιρίες που αιτήθηκαν επιδότηση εργασιακού κόστους

Βόμβα μεγατόνων για τις επιχειρήσεις της βόρειας Ελλάδας κι όχι μόνο που είχαν ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο για την επιδότηση εργασιακού κόστους, εξαπέλυσε ο υπουργός Οικονομικών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης. Μεγάλοι χαμένοι οι εταιρίες, που θεώρησαν πως επιδοτείται η πρόσληψη εργαζομένων και ενώ περίμεναν να εκταμιευθούν τα χρήματα αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.

Απαντώντας σε ερώτηση των δυο βουλευτών της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης της Ν.Δ. Νίκου Παναγιωτόπουλου και Τάσου Δημοσχάκη, ο υπουργός σημείωσε ότι τα χρήματα που επρόκειτο να δοθούν σε επιχειρήσεις σταμάτησαν να δίνονται το 2010.

Αυτή τη στιγμή όμως, όπως είπε, τα χρήματα αυτά δεν θα δοθούν παρότι έχουν πληρωθεί οι φορολογικές υποχρεώσεις αυτών των εταιριών, διότι αντίκεινται στην κοινοτική νομοθεσία και δεν εφαρμόστηκε όπως έπρεπε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις η διαδικασία της κοινοποίησης.

Ο κ. Σταθάκης επικαλέστηκε τους λόγους για τους οποίους αυτές οι επιδοτήσεις δεν ήταν σύννομες: Ήταν ενισχύσεις που δεν δίνονταν σε ειδικό καθεστώς αλλά γενικά σε επιχειρήσεις, δεν αφορούσαν καινοτομία ή κάτι άλλο, δεν είχαν συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα. Επιπλέον, ότι δημιουργούσαν ζητήματα ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρήσεων.

Σημείωσε ότι γίνεται προσπάθεια να γίνουν κάποιες πληρωμές μέσω του κονδυλίου των De Minimis (200 εκατομμύρια ευρώ με ορίζοντα τριετίας) και τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια μέσω του επενδυτικού νόμου ώστε να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα μέσω Ε.Σ.Π.Α. υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Επίσης, είπε πως πρόκειται να υπάρξει εξορθολογισμός, αφήνοντας να εννοηθεί το ενδεχόμενο να υπάρξει μια φόρμουλα είτε να επιστραφεί είτε να ισοσκελιστεί, σε επιχειρήσεις που πλήρωσαν ήδη τον φόρο για την επιδότηση.

Άννα Στεργίου – “Ύπαιθρος”

 

Σχετικά άρθρα

Εκδήλωση της λέσχης “Αναιρέσεις” (Θεσσαλονίκη)

Super User

Καταδίκη Ελλάδας και Ιταλίας από το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για παράνομες απελάσεις μεταναστών

Super User

Τέταρτη ακριβότερη χώρα στον πλανήτη η Ελλάδα στους φόρους κινητής τηλεφωνίας!

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies