INDEXANTHI.GR
Πολιτική

Ηχηρό μήνυμα του “Ρουβίκωνα” σε “φακελάκηδες” γιατρούς (video)

Το ψυχικό τραλαλά που πέρασε ο γιατρός Χρήστος Χαρίτου, διευθυντής καρδιοχειρουργικής στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, θα το θυμάται σε όλη του την ζωή. Λίγο ακόμα και ο ίδιος θα ζητούσε καρδιολόγο, αν κρίνουμε από το ύφος του το οποίο παρακολουθούμε στο video που παραθέτουμε.

Αιτία ήταν η «επίσκεψη» που του έκαναν μέλη του «Ρουβίκωνα», μετά από επαναλαμβανόμενες καταγγελίες που έγιναν στη συγκεκριμένη αναρχική ομάδα ότι αυτός ο γιατρός απαιτεί από τους ασθενείς τους να του δώσουν «φακελάκι» για να τους χειρουργήσει.

Ο «φακελάκιας» γιατρός δεν είχε να αντιμετωπίσει κάποια απ’ τις συνηθισμένες Ε.Δ.Ε. που ξέρουμε πού καταλήγουν. Είχε μπροστά του αποφασισμένα άτομα που του πρόσφεραν στα αυτιά του τη «μελωδία»: «Αν ξαναμάθουμε ότι ξαναπάρεις φακελάκι θα ‘ρθουμε έξω από το σπίτι σου και θα σου σπάσουμε το κεφάλι… Μην διανοηθείς να ξαναπάρεις φακελάκι. Θα σου κόψουμε το χέρι. Θα σε βάλουμε τα λεφτά απ’ το φακελάκι να τα φας. Τελευταία προειδοποίηση».

Προφανώς η υγεία στον καπιταλισμό είναι εμπόρευμα και όλοι γνωρίζουμε τι επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία από ορισμένους «επιστήμονες» που εκμεταλλεύονται τις γνώσεις τους για να κερδοσκοπούν σε βάρος αρρώστων ανθρώπων. Και είναι δεδομένο ότι αυτή η παρέμβαση της αναρχικής ομάδας δεν πρόκειται να αλλάξει ριζικά την κατάσταση που επικρατεί. Στέλνει όμως ένα μήνυμα. Όσοι επίορκοι γιατροί θησαυρίζουν ξεζουμίζοντας συνήθως φτωχούς ανθρώπους, εκμεταλλευόμενοι τον πόνο και την αρρώστια τους, μπορεί να βρεθούν σε απρόσμενα, δυσάρεστα γι’ αυτούς σκηνικά. Και δεν είναι απλώς ότι θα δημοσιοποιηθεί η αντικοινωνική τους συμπεριφορά… Τα λόγια του μέλους του «Ρουβίκωνα» είναι δεδομένο ότι δεν ενθουσίασαν τους συναδέλφους του καρδιολόγου γιατρού που επιδίδονται στο ίδιο «σπορ» μ’ αυτόν.

Το παρακάτω κείμενο είναι από το indymedia:

Ρουβίκωνας: Παρέμβαση στον Ευαγγελισμό ενάντια σε γιατρό που παίρνει φακελάκια

Όπως σε κάθε πεδίο, ειδικά στο δημόσιο και τον χώρο της υγείας δυο μεγάλες κατηγορίες αναδύονται. Από την μια γιατροί με βαθιά κοινωνική και συχνά πολιτική συνείδηση που ματώνουν καθημερινά για να αντιμετωπίσουν την υποχρηματοδότηση και την επέλαση των ιδιωτικοποιήσεων στην υγεία, από την άλλη παράσιτα του κέρδους που εκμεταλλεύονται την ανάγκη των ανθρώπων της τάξης μας και απομυζούν πλούτο.

Αν η πρώτη κατηγορία, που δίνει πολύ περισσότερα από αυτά που θα έπρεπε να παίρνει από το σύνολο, αξίζει την ενεργό στήριξη όλων μας, η δεύτερη θέλει outing και πολεμική. Η ματαιότητα να περιμένουμε από το κράτος να κάνει “καθάρσεις” εδώ και δεκαετίες έχει αποδειχτεί. Δεν έχουμε τη φαντασίωση ότι οι δικές μας παρεμβάσεις θα το πετύχουν. Δεν υπάρχουν σωτήρες. Μόνο η ενεργή κοινωνική συνείδηση, η εγρήγορση και η ετοιμότητα όλων να αντιμετωπίσουμε τέτοια φαινόμενα, το θάρρος και η αλληλεγγύη, μπορούν να λύσουν προβλήματα που κράτος και κεφάλαιο διαιωνίζουν.

Εμείς κάνουμε όπως πάντα μια αρχή: παρεμβήκαμε στο γραφείο του Χρήστου Χαρίτου, διευθυντή καρδιοχειρουργικής στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” μετά από επαναλαμβανόμενες πληροφορίες ότι απαιτεί από ασθενείς του φακελάκι. Στέλνουμε ένα διπλό μήνυμα: από τη μια στο παρασιτικό κομμάτι δημόσιων λειτουργών ότι η κοινωνία έχει αντισώματα. Από την άλλη σε όλη την τάξη μας να σπάσει τον δικαιολογημένο φόβο και να βγει μπροστά, να καταγγείλει, να επιτεθεί, αλλά και να στηρίξει τους αληθινούς δημόσιους λειτουργούς, γιατρούς και άλλους. Να τους στηρίξει με το προσωπικό της ευχαριστώ, την υπομονή και την κατανόηση, αλλά να τους στηρίξει και όταν δίνουν αγώνες για το καλό όλων μας. Μόνοι μας, όσοι είμαστε στη βάση της κοινωνικής πυραμίδας, θα ξεχωρίσουμε την ήρα από το στάρι, κι όταν το αποφασίσουμε τίποτα δεν θα μπορέσει να μας σταματήσει.

πηγή

 

Σχετικά άρθρα

“Εθελοντισμός”…

Super User

Τροπολογία του ΣυΡιζΑ για τις φορολογικές δηλώσεις

Super User

Για τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies