INDEXANTHI.GR
Διάφορα

Σάπες: έβγαλαν με ψυχολογικά προβλήματα 19χρονο φαντάρο αντί να αντιμετωπίσουν το bullying

Η καταγγελία που μας έγινε από γονιό που το παιδί του υπηρετεί στο 388 Π.Ε.Π. στις Σάπες, αποδεικνύει όλη την σαπίλα του ελληνικού στρατού. Υποκρισία που πάει χέρι-χέρι με τον αυταρχισμό, η συγκάλυψη του παραπτώματος μαζί με την ενοχοποίηση του θύματος.

Κοιτάτε τι γίνεται στον ελληνικό στρατό. Πώς κάνουν άνδρες τα παιδιά του εργαζόμενου λαού μας οι στρατιωτικοί!

Στις Σάπες λοιπόν, στο 388 Π.Α.Π. παίρνει μετάθεση ένα 19χρονο παλικάρι με καταγωγή από την Αθήνα. Σύντομα στοχοποιείται λόγω της καταγωγής και του νεαρού της ηλικίας του. Τα επεισόδια bullying είναι καθημερινά, ολοένα πιο βίαια και έχουν ως πρωταγωνιστές δύο ντόπιους υπαξιωματικούς και τρεις-τέσσερις μεγαλύτερης ηλικίας φαντάρους, “παλιότερους” στη μονάδα, επίσης ντόπιους. Οι επιθέσεις είναι γνωστές στη διοίκηση της μονάδας, αλλά δεν λαμβάνει τα απαιτούμενα μέτρα.

Πρόσφατα ο 19χρονος φαντάρος αντιμετώπισε ορθοπεδικό πρόβλημα και απαιτήθηκε η εξέταση του από στρατιωτικό νοσοκομείο. Δείτε όμως συμπαιγνία που του έστησαν η διοίκηση της μονάδας και η υγειονομική υπηρεσία. Ενώ λοιπόν φεύγει συνοδευόμενος για να πάει στο στρατιωτικό νοσοκομείο στην Ξάνθη να κάνει μαγνητική εξέταση στο γόνατό του, τον πάνε στην Κομοτηνή όπου η ψυχίατρος γνωμοδοτεί ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Αργότερα, θα τον στείλουν στο 402 Σ.Ν. στην Ξάνθη. Ο αρμόδιος ανώτερος γιατρός αποφασίζει να του αλλάξει τον χαρακτηρισμό της Σωματικής του Ικανότητας σε Ι3 χωρίς όπλο.

Ενώ ο 19χρονος φαντάρος βουλιάζει στην απελπισία με την αδικία και την συμπαιγνία που βίωσε, οι γονείς του είναι τρομοκρατημένοι. Αν το παιδί τους υφίστατο επιθέσεις bullying πριν από αυτές τις άθλιες μεθοδεύσεις, τι έχει να γίνει τώρα που οι θύτες των επιθέσεων φαίνεται να νομιμοποιούνται μέσω της ενοχοποίησης του 19χρονου θύματος της παρανομίας τους; Οι γονείς επικοινώνησαν με τη διοίκηση της μονάδας και πιο συγκεκριμένα με τον υποδιοικητή που εκτελεί χρέη διοικητή και τον ρώτησαν γιατί δεν τους ενημέρωσε, πρακτική που ακολουθούν άλλες διοικήσεις μονάδων. Η απάντηση του ήταν αφοπλιστική: “Εδώ κυρία μου είναι στρατός, δεν είναι σχολείο”!

Αυτός είναι ο στρατός και το στρατιωτικό κατεστημένο που αρπάζει υποχρεωτικά τα παιδιά του εργαζόμενου λαού μας για να τα εκμεταλλευτεί οικονομικά και εργασιακά, να τα διαπαιδαγωγήσει, πειθαρχήσει και να τα “κάνει άνδρες” όπως λένε οι μιλιταριστές. Φυσικά τα στοιχεία όλων είναι στη διάθεση της Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων, όπως μας έχουν γνωστοποιηθεί όλες οι παράμετροι αυτής της άθλιας και βάρβαρης υπόθεσης. Οι γονείς που είναι διατεθειμένοι να πράξουν το οτιδήποτε για να προστατεύσουν το παιδί τους θεωρούν ότι η διοίκηση της μονάδας, το Γ.Ε.Σ. και το υπουργείο Άμυνας έχουν συγκεκριμένες ευθύνες.

Συνάδελφοι, μην ψαρώνετε. Να αγωνιστούμε ενωμένοι για ένα κίνημα μαζικό μέσα και έξω από τον στρατό. Δώστε τη μάχη ενάντια στην αυθαιρεσία και τον αυταρχισμό, τον εθνικισμό, τον πόλεμο και τον φασισμό, μέσα από το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων “Σπάρτακος”.

Επιτροπής Αλληλεγγύης Στρατευμένων

Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων “Σπάρτακος”

 

Σχετικά άρθρα

Εβδομήντα ώρες εβδομαδιαίως πρέπει να εργάζονται οι Έλληνες για να μην πέσουν κάτω από το όριο της φτώχειας!

Super User

“Ο τοίχος είναι η εφημερίδα των φτωχών”

Super User

Δικάζεται και ο μπάρμπα-Θόδωρος στις 9 Ιουνίου…

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies