INDEXANTHI.GR
Πολιτική

“Σκοταδισμός και μίσος”

Ο παραπάνω τίτλος ανήκει σε κείμενο του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής Ξάνθης του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Γιώργου Χατζηθεοδώρου, το οποίο ακολουθεί:

Τον Ιανουάριο του 2013 η κυβέρνηση του Α. Σαμαρά, οι ΑΝ.ΕΛ και οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής ψήφισαν το νόμο για το διορισμό 240 Ιεροδιδασκάλων Ισλαμικής Θρησκείας, για τη διδασκαλία του Κορανίου στα τεμένη της Θράκης και στα δημόσια σχολεία για τους μαθητές/τριες της μειονότητας, που έχουν απαλλαγεί από το μάθημα των Θρησκευτικών. Η εμπλοκή θρησκευτικών λειτουργών στην εκπαιδευτική διαδικασία, εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ και χωρίς τα κατάλληλα προσόντα βρήκε αντίθετη την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία και καταψήφισε τη σχετική πρόταση. Πάγια θέση άλλωστε της αριστεράς είναι η αντικατάσταση του μαθήματος των θρησκευτικών από τη θρησκειολογία για το σύνολο των μαθητών ανεξαρτήτως θρησκευτικών πεποιθήσεων, χωρίς διακρίσεις και διαχωρισμούς, θέση που εξέφρασε ο βουλευτής Ξάνθης Ζεϊμπέκ Χουσεΐν στη Βουλή κατά τη διάρκεια της σχετικής συζήτησης.

Προς εφαρμογή του νόμου η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ΑΜΘ ανέδειξε εν τέλει μόνο 23 από τους 64 Ιεροδιδάσκαλους, που κρίθηκαν ότι έχουν παιδαγωγική επάρκεια, για την προαιρετική και όχι υποχρεωτική διδασκαλία του Κορανίου στα δημόσια σχολεία. Στα πλαίσια των θρησκευτικών ελευθεριών και του δικαιώματος της ελεύθερης επιλογής αποφασίστηκε να ενημερωθούν οι γονείς για την προσθήκη του εν λόγω μαθήματος και με μια υπεύθυνη δήλωση τους να εκφράσουν την επιθυμία των παιδιών τους, για την παρακολούθηση ή όχι του σχετικού μαθήματος. Ο καθένας/μια άλλωστε έχει το δικαίωμα ελεύθερα να κάνει τις επιλογές του και κανένας δεν δικαιούται να επιβάλλει στον οποιοδήποτε το οτιδήποτε και προς αυτή την κατεύθυνση υπήρξε και δημόσια ενημέρωση από πλευράς του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, για το δικαίωμα της συγκεκριμένης επιλογής.

Δυστυχώς όμως, για ακόμη μια φορά, ένα εκπαιδευτικό ζήτημα κατέστη αντικείμενο μικρο-κομματικών σκοπιμοτήτων και στείρων, αλλά επικίνδυνων, παιχνιδιών εντυπωσιασμού εθνικού ενδιαφέροντος. Οι υπέρμαχοι του κοινωνικού αυτοματισμού, του διαχωρισμού της κοινωνίας και της διατάραξης των σχέσεων μεταξύ μειονότητας και πλειονότητας, με τις γνωστές, σε όλη την τοπική κοινωνία πλέον και όχι μόνο, πρακτικές τους, στοχοποίησαν την αξιωματική αντιπολίτευση και επιτέθηκαν στο βουλευτή Ξάνθης Ζεϊμπέκ Χουσεΐν. Αφορμή αυτή τη φορά στάθηκε μια ανακοίνωση σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης για την προαιρετικότητα του μαθήματος των θρησκευτικών. Σε μια περίοδο, που η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας πλήττεται βάναυσα από τις ασκούμενες πολιτικές, φτωχοποείται και εξαθλιώνεται, αυτόκλητοι “πατριώτες-σωτήρες” επιδιώκουν με κάθε τρόπο να τη διχάσουν, υπονομεύοντας παράλληλα τον κοινό αγώνα του κόσμου της εργασίας για την ανατροπή της κυβέρνησης και των βάρβαρων νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

Εν όψη των επικείμενων εκλογικών μαχών είναι βέβαιο, πως αντίστοιχες επιθέσεις, ύπουλες συνδέσεις και ταυτίσεις θα οξυνθούν, καθώς η ενότητα του κόσμου της εργασίας ανεξαρτήτως καταγωγής, χρώματος και θρησκείας, η ειρηνική συνύπαρξη μειονότητας και πλειονότητας, η πολιτική απομόνωση των ακραίων όλων των πλευρών, στρατηγικές που με επιμονή υπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ, οδηγούν σταδιακά στο περιθώριο, όσους διαχρονικά επέλεγαν να παίζουν περίεργα παιχνίδια στις πλάτες της κοινωνίας. Οι μάταιες προσπάθειες τους σήμερα να περισώσουν τις μέρες αφθονίας τους, που βλέπουν να φτάνουν στο τέλος τους, θα ήταν ιδιαίτερα αστείες, εάν δεν ήταν πραγματικά επικίνδυνες. Είναι οι ίδιοι, που επιτέθηκαν με σφοδρότητα ακόμη και στη μεγαλειώδη αντιφασιστική κινητοποίηση τον Απρίλη του 2013, που αναπαρήγαγαν συστηματικά την ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, καλύπτοντας τους νεοναζί της Χ.Α, που με κάθε ευκαιρία πυροδοτούν εντάσεις και προστριβές εντός της τοπικής κοινωνίας.  Κατεστημένα ΜΜΕ, σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο, καλλιεργούν συστηματικά το φόβο και τον κοινωνικό αυτοματισμό, διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, ακόμη  και την τοπική ιστορία, αναπαράγουν ψεύτικες ειδήσεις και διαρρέουν ανυπόστατες φήμες. Σε αγαστή συνεργασία με πολιτικούς παράγοντες, οι οποίοι υιοθετούν ακρίτως ως πολιτικές θέσεις όσα εσκεμμένα αναπαράγονται, προσπαθούν να εγκλωβίσουν την κοινωνία και να αποκομίσουν μικρο-κομματικά οφέλη. Το ποτάμι όμως δε γυρίζει πίσω. Οι μέρες του σκοταδισμού και του μίσους θα μπουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και είναι η ίδια η κοινωνία, που με τους αγώνες της, θα κερδίσει όσα κάποιοι επιμένουν να της στερούν.

 

Σχετικά άρθρα

“Κοινοί αγώνες ενάντια στο σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης”

Super User

“Κοινό μέτωπο πάλης των λαών Ελλάδας-Τουρκίας ενάντια σε πόλεμο, εθνικισμό και ιμπεριαλισμό”

Super User

Το “Πέλοτο” για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies