INDEXANTHI.GR
Κοινωνία

Σχόλιο του προέδρου του Ν.Τ. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ξάνθης

Με τίτλο «Τα δημόσια Κ.Τ.Ε.Ο. σε γερμανικά χέρια;», ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ξάνθης Χαράλαμπος Ευστρατίου κοινοποιεί τα παρακάτω:

Με τον πιο δυσάρεστο τρόπο (σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Βήμα της Κυριακής”, γερμανική εταιρεία ενδιαφέρεται για τα ΚΤΕΟ των μεγαλύτερων πόλεων) φαίνεται πως επιβεβαιώνονται οι δυσοίωνες προβλέψεις που είχα επισημάνει δημοσίως για το μέλλον των δημόσιων ΚΤΕΟ– πριν από μερικούς μήνες– καταδεικνύοντας για ακόμη μια φορά την απερισκεψία των κυβερνώντων αλλά και τον κίνδυνο που αυτή επιφυλάσσει για το αύριο όλων μας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου τα κρατικά ΚΤΕΟ, η λειτουργία των οποίων διασφαλίζει πέραν των ποιοτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες, θεμιτά πλαίσια στον ανταγωνισμό, αποτελούν ακόμη έναν στόχο ξένων επιχειρηματικών συμφερόντων και δη γερμανικών στην προκειμένη περίπτωση, με ορατό πλέον το ενδεχόμενο του «ξεπουλήματός» τους, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Προσωπικά, ως υπάλληλος της Περιφέρειας και ως πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης έκρουσα ουκ ολίγες φορές τον κώδωνα του κινδύνου για τα κρατικά ΚΤΕΟ, αλλά και τους εκατοντάδες συναδέλφους που απασχολούνται σε αυτά, ωστόσο όπως αποδεικνύεται και εμπράκτως οι επισημάνσεις μου αλλά και οι φόβοι μου έπεσαν στο κενό, αντικρίζοντας τείχη πολιτικής αναλγησίας. Μάλιστα τότε κατηγορήθηκα ακόμη και για λαϊκισμό, από πήγες που θεωρούν πως το να εκφράζει κανείς τις ανησυχίες των συναδέλφων του, αλλά και της κοινωνίας, αποτελεί από μόνο του κάτι το κατακριτέο.

Τώρα ωστόσο, που η εξέλιξη των γεγονότων προδίδει την σκοπιμότητα της σιωπής πολιτικών ταγών τόσο της χώρας όσο και της περιοχής μας, καλούμε όλους τους φορείς να πάρουν θέση απέναντι στο ενδεχόμενο ενός ακόμη «ξεπουλήματος», αυτή την φορά των ΚΤΕΟ, αντιδρώντας έστω και τώρα, ειδάλλως θα φέρουν πολιτική αλλά και ηθική ευθύνη για την οποία αρνητική, τόσο για τους συναδέλφους όσο και για την τοπική κοινωνία, εξέλιξη.

Όπως έχει επισημανθεί επανειλημμένως τα δημόσια ΚΤΕΟ πρέπει πάση θυσία να παραμείνουν σε λειτουργία, οι συνάδελφοι που σήμερα ενδεχόμενα –λόγω παύσης των ΚΤΕΟ στα οποία απασχολούνταν– να έχουνε μεταφερθεί άνευ αντικειμένου σε άλλες υπηρεσίες να επιστρέψουν στο έργο τους, και οι πολίτες να απολαμβάνουν δίκαιες υπηρεσίες υπό την σκέπη του κράτους και των δομών του. Το ξεπούλημα και ιδιωτικοποίηση των πάντων, αφού πρώτα φυσικά έχει προηγηθεί εντέχνως η δημιουργία ενός κλίματος απέχθειας απέναντι σε κάθε τι το δημόσιο –με το επιχείρημα του ότι αυτό αποτελεί ζημιογόνα δράση του κράτους– πρέπει να σταματήσει άμεσα.

Η σιωπή αποτελεί συνενοχή και όλοι αυτοί που αρνούνται πεισματικά να πουν τα πράγματα με το όνομά τους και να αναλάβουν τις ευθύνες τους, άμεσα πρέπει να λογοδοτήσουν ηθικά αλλά και πολιτικά, για τις καταστροφικές για την τοπική κοινωνία, και τους συναδέλφους, επιλογές τους.

 

Σχετικά άρθρα

Ευχαριστήριο για το Κοινωνικό Λαχείο Ξάνθης

Super User

Αιτήσεις για 33 μόνιμες θέσεις εργασίας στον δήμο Ξάνθης

Super User

Το πρωί της Κυριακής η νέα διανομή προϊόντων

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies