INDEXANTHI.GR
Πολιτική

Δίκη για την έκδοση δύο αγωνιστών από την Τουρκία

Στις 28 Νοεμβρίου συνελήφθησαν στην Αθήνα εννιά αγωνιστές από την Τουρκία και στη συνέχεια προφυλακίσθηκαν (σ.σ. δείτε εδώ και εδώ). Για τους δύο απ’ αυτούς ξεκίνησε διαδικασία έκδοσης στην Τουρκία, αλλά ακόμη δεν έλαβαν τον φάκελο οι ίδιοι κατηγορούμενοι. Μετά την παραλαβή, θα ορισθεί ημερομηνία δίκης (γενικά σ’ αυτές τις υποθέσεις μετά την ειδοποίηση, εντός σαράντα ημερών εκδικάζεται η υπόθεση).

Όταν συνελήφθησαν οι εννιά αγωνιστές τα Μ.Μ.Ε. χρησιμοποίησαν κοινή γραμμή, ταυτίζοντάς τους ως τρομοκράτες. Αυτοί που δόθηκαν ως πεσκέσι στον Erdoğan είναι μαρξιστές-λενινιστές, είναι άνθρωποι που όλη τη ζωή τους αγωνίζονται για τη δικαιοσύνη και τη λευτεριά των λαών και δεν είναι δυνατόν να ταυτίζονται ως τρομοκράτες.

Ρωτάμε ποιοι είναι οι εχθροί των λαών; Είναι η εξουσία του Erdoğan που είναι συνυπεύθυνη για το αιματοκύλισμα των λαών της Μέσης Ανατολής ή οι αγωνιστές που αγωνίζονται κατά του άδικου αυτού πολέμου στην περιοχή; Είναι η εξουσία του Erdoğan που τροφοδότησε, εκπαίδευσε και εξόπλισε τον ISIS ή οι αγωνιστές που παλεύουν εναντίον τους; Τρομοκράτες είναι οι ιμπεριαλιστές και οι συνεργάτες τους ή οι αγωνιστές που όλη τη ζωή τους παλεύουν κατά του ιμπεριαλισμού-φασισμού;

Σ’ αυτή την εποχή όποιος είναι κατά του ιμπεριαλισμού ή αγωνίζεται εναντίον του, ταυτίζεται ως τρομοκράτης, ακόμη και χώρες, οργανώσεις και πρόσωπα. Αυτή η μαύρη προπαγάνδα ποτέ δεν έχει αλλάξει σ’ όλη την επαναστατική ιστορία του κόσμου.

Αυτή τη στιγμή Τούρκοι και Κούρδοι αγωνιστές βρίσκονται σε διαφορετικές φυλακές της Ελλάδας. Μ’ αυτό τον τρόπο προσπαθούν να τους απομονώσουν, δημιουργώντας και πρόβλημα στην υπεράσπισή τους επειδή δεν γνωρίζουν την ελληνική γλώσσα και είναι προβληματική η πρόσβαση των δικηγόρων σε απομακρυσμένες και διαφορετικές φυλακές. Στον Κορυδαλλό βρίσκονται μόνο δύο αγωνιστές, οι υπόλοιποι είναι ανά ένας σε κάθε φυλακή. Τελευταία ειδοποιήθηκαν δύο εξ αυτών ότι υπάρχει από την Τουρκία ένταλμα για την έκδοσή τους. Απ’ αυτούς τους δύο ο ένας είναι αναγνωρισμένος πρόσφυγας από τη Γαλλία και ο άλλος είναι αιτών άσυλο και αμφότεροι δεν διώκονται. Και οι δύο είναι αγωνιστές που θυσίασαν τη ζωή τους στον αντιιμπεριαλιστικό-αντιφασιστικό αγώνα. Και οι δύο έχουν υποστεί βαριά βασανιστήρια και έχουν τραυματιστεί στην Τουρκία κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων του κράτους στις φυλακές της Τουρκίας το 2000, με την ονομασία «Επιστροφή στη ζωή». Ο ένας από αυτούς έχασε σ’ αυτές τις επιχειρήσεις το ένα μάτι του. Τότε κάηκαν ζωντανές έξι γυναίκες και συνολικά δολοφονήθηκαν 28 κρατούμενοι με βάρβαρο τρόπο.

Αυτοί έχουν μια ζωή που υπερασπίζονται με αξιοπρέπεια και είναι γνωστοί στο κίνημα της Τουρκίας. Μέσα και μαζί με τον λαό έδωσαν τον αγώνα τους. Δεν είναι φίλοι μόνο των λαών της Τουρκίας, είναι και του ελληνικού λαού και όλων των λαών του κόσμου. Εχθροί των λαών είναι το φασιστικό κράτος της Τουρκίας που συνεργάζεται και με την κυβέρνηση της Ελλάδας.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν δύο εντάλματα για έκδοση, αλλά υπάρχει πιθανότητα ν’ αυξηθεί ο αριθμός τους. Καλούμε όλους/ες να συμπαρασταθούν στους αγωνιστές απ’ την Τουρκία.

  • ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΗΜΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΚΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
  • ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ
  • ΖΗΤΩ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
  • ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ, ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.

Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους

σε Τουρκία και Κουρδιστάν

 

Σχετικά άρθρα

Εκδήλωση της Λαϊκής Αντίστασης στη Χαλκιδική

Super User

Διαρκής αναβάθμιση…

Super User

Ερώτηση για τη γέφυρα του Κομψάτου

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies