INDEXANTHI.GR
Αυτοδιοίκηση

Συνέλευση εν όψει δημοτικών εκλογών από τους “Πολίτες για την Ξάνθη”

Τη διοργάνωση συνέλευσης πολιτών με θέμα τις Δημοτικές Εκλογές 2014 στον δήμο Ξάνθης και τη συγκρότηση εκλογικού σχήματος, ανακοινώνει ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της δημοτικής κίνησης “πολίτες για την Ξάνθη” Νίκος Ανταμπούφης. Η συνέλευση θα γίνει το πρωί (11.00) της Κυριακής 26 Ιανουαρίου στο ξενοδοχείο “Elisso”.

Η ανακοίνωση της κίνησης έχει ως εξής:

Οι δημοτικές εκλογές που έρχονται, δεν αφορούν μόνο στη διαχείριση και στις προοπτικές του Δήμου Ξάνθης αλλά εξαρτώνται από τη γενική πολιτική κατάσταση στη χώρα καθώς και από τις θεσμικές παρεμβάσεις που αναπτύσσονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αυτή η διαπίστωση καθορίζει τη  συγκρότηση της εκλογικής μας  παρέμβασης σε αντίθεση με προσωποπαγείς κινήσεις και παράγοντες – διαχειριστές ψήφων. Η αντίληψή μας διέπεται από την πολυεπίπεδη  Συμμετοχικότητα στο Δήμο ενώ η δράση μας αναπτύσσεται με Διαφάνεια και εφαρμόζεται στο Δημόσιο πεδίο.

Η αναφορά στα κεντρικά πολιτικά ζητήματα, όπως είναι τα μνημόνια, αποτελεί αναγκαίο στοιχείο μιας ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗΣ πολιτικής στους δήμους η οποία εκθέτει τις δήθεν «ανεξάρτητες αυτοδιοικητικές  Κινήσεις» που λαμβάνουν  σαφή θέση με την ΠΟΛΙΤΙΚΟΤΑΤΗ ουδετερότητα και σιωπή τους. Η κρίση, οι εφαρμοζόμενες πολιτικές και τα μνημόνια διαλύουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και  καταλύουν την όποια ανεξαρτησία της. Ο οικονομικός της στραγγαλισμός οδηγεί στην ακύρωση του ρόλου της στην αλληλεγγύη και την κοινωνική πολιτική. Πρόκειται για σαφή κεντρική επιλογή και όχι αναπόφευκτη εξέλιξη. Σε αντίθεση με δημάρχους που θεωρούν ότι η κρίση είναι και ευκαιρία ή αναπτύσσουν συνεταιρισμούς με τους απανταχού Φούχτελ, προσβλέπουμε σε μια δημοτική αρχή που συμπαρίσταται στις επιλογές των πολιτών και είναι προπύργιο της κοινωνικής αλληλεγγύης.

Η άσχημη κατάσταση στους δήμους δεν οφείλεται αποκλειστικά στην κρίση και τα μνημόνια αλλά και στην επί δεκαετίες νομή τους από αιρετούς – επαγγελματίες οι οποίοι απαξιώνουν τους θεσμούς πολιτευόμενοι υπέρ προσωπικών στόχων ή (και) υπέρ τοπικών συμφερόντων. Υποβαθμίζουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε πεδίο στήριξης κυβερνητικών ή στενά κομματικών επιλογών, αυθαιρετώντας ενάντια στη θέληση των πολιτών. 

Σήμερα, γίνεται φανερό ότι το λεγόμενο «Παρατηρητήριο» αποτελεί ωμή παρέμβαση για τη χειραγώγηση των Δήμων και των τοπικών αποφάσεων. Είναι κοινή διαπίστωση ότι η ολοκληρωμένη εφαρμογή του «Καλλικράτη» οδήγησε σε ένα δημαρχοκεντρικό μοντέλο Δήμου με τοπικές στρεβλώσεις. Η ενίσχυση των συμμετοχικών πρακτικών και των συλλογικών οργάνων του Δήμου προϋποθέτουν δραστική αλλαγή  του νόμου. Σε όλα τα παραπάνω οφείλει να απαντήσει κάθε επίδοξος διεκδικητής του Δήμου και να μην κρυφτεί πίσω από τη δήθεν ανεξαρτησία του ή τον αυτοδιοικητικό προσανατολισμό των εκλογών.    

Στο παραπάνω πλαίσιο εντάσσεται η διαχείριση του Δήμου Ξάνθης η οποία επιπρόσθετα σχετίζεται με τα ιδιαίτερα τοπικά χαρακτηριστικά και  τη συνεχή, επί τριάντα πέντε χρόνια, παρουσία της ίδιας παράταξης  και  των ίδιων φυσικών προσώπων ή συγγενών των στη δημοτική αρχή. Ο κύκλος αυτός κλείνει και έφτασε η ώρα της ανατροπής ενός αρτηριοσκληρωτικού κατεστημένου.

Φορέας της ριζικής αλλαγής στο Δήμο Ξάνθης είναι οι πολίτες με τις  πρωτοβουλίες και τον εθελοντισμό τους. Εργαλείο της είναι η ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟΤΗΤΑ με δημοψηφίσματα, συμμετοχικό προϋπολογισμό, ανοικτές διαδικασίες και όρος υλοποίησης της η εμπιστοσύνη της Δημοτικής Αρχής στην κρίση των πολιτών και η συνεργασία της με τις οργανωμένες τους δομές.

Προσδοκούμε σε ένα δήμο που δίνει προτεραιότητα στο περιβάλλον με συνολικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων και ανακύκλωσης, με απόρριψη κάθε μοντέλου καύσης. Επιδιώκουμε την εξασφάλιση φθηνού νερού για κάθε οικογένεια με εξυγίανση, τακτοποίηση της ΔΕΥΑΞ και έλεγχό της σε βάθος χρόνου. Επιδιώκουμε την επέκταση των δομών αλληλεγγύης ώστε να καλύπτουν όλους όσους έχουν ανάγκη.

Αγανακτούμε διαπιστώνοντας ότι οι δημόσιοι χώροι ανήκουν σε τραπεζοκαθίσματα και όχι στους δημότες. Επιζητούμε την ενασχόληση της Δημοτικής Αρχής, όχι μόνο με τους αθλητικούς χώρους αλλά και με τον αθλητισμό. Η πολιτική χρήσης ποδηλάτου και δικύκλων, οι ποδηλατόδρομοι, οι παρακάμψεις της πόλης και η λειτουργία δημοτικών πάρκινγκ αποτελούν όρους ποιότητας ζωής.

Η ενίσχυση και προώθηση της κοινωνικής οικονομίας με τους κοινωνικούς συνεταιρισμούς και τους συνεταιρισμούς ανέργων, ο σχεδιασμός της ενεργειακής συμπεριφοράς του Δήμου, ο ευρωπαϊκός του προσανατολισμός και ο οικονομικός επανέλεγχος του, αποτελούν απαραίτητα στοιχεία μιας εναλλακτικής πρότασης για το Δήμο Ξάνθης. Η κινητοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και των οικονομικών  παραγόντων του δήμου μας είναι το μέσο για τουριστική ανάπτυξη, συνεργασίες σε βάση επωφελή για τον Δήμο, ανάδειξη του πολιτισμού και δημιουργική σχέση με το Πανεπιστήμιο.

Είμαστε σταθερά προσηλωμένοι στην διατήρηση του πολυπολιτισμικού χαρακτήρα του Δήμου μας  και στο ουσιαστικό άνοιγμά του απέναντι σε όλους τους συνδημότες μας, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Για όλα τα παραπάνω αντλούμε γνώσεις και εμπειρίες από όσα για δεκαέξι χρόνια προσέφερε η Δημοτική Κίνηση «ΠΟΛΙΤΕΣ για την ΞΑΝΘΗ». Είναι προτάσεις για τη  διαμόρφωση μιας προσπάθειας που θα διεκδικήσει στις εκλογές τον Δήμο Ξάνθης  με γνώμονα τη δημιουργία και την υπεράσπιση ενός δήμου που όλοι αξίζουμε αλλά  στερηθήκαμε τα τελευταία σαράντα χρόνια.

Σ΄ αυτή την προσπάθεια δεν χωρούν παλιές λογικές και πρακτικές, δεν χωρούν πολιτικοί χώροι και «παρέες» που διαφέντεψαν τον τόπο για σαράντα χρόνια, δεν χωρούν αναξιόπιστοι άνθρωποι.  Χωρούν όμως οι δημότες που θέλουν να υπηρετήσουν ένα τέτοιο σχέδιο, να εκτελέσουν το καθήκον τους ως πολίτες και μετά να επανέλθουν στην κοινωνία των πολιτών. 

Η αλλαγή στον Δήμο μας δεν θα πραγματοποιηθεί με τη συσπείρωση διαχειριστών της εκλογικής ψήφου, με τη μετακίνηση και τον προσεταιρισμό «παραγόντων» ούτε με την αλλοτρίωση και τη  χειραγώγηση της ψήφου εξαθλιωμένων κοινωνικών ομάδων.

Το νέο στον δήμο Ξάνθης έρχεται μέσα από την ενεργοποίηση, τη συμμετοχή και τη διεκδίκηση των πολιτών του.

Ξάνθη, 21/1/2014

Το Κείμενο-Πρόσκληση υπογράφεται από τους παρακάτω συμπολίτες μας:

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Α.Α

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΙΔΙΟΤΗΤΑ

1.

ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ 

Εκπ/κος – Αιρετός ΠΥΣΔΕ

2.

ΑΔΑΜΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 

Δ/ντης Παιδιατρικής Νοσοκομείου Ξάνθης

3.

ΑΛΕΞΙΟΥ ΣΩΤΗΡΗΣ    

Φοιτητής

4.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

 

5.

ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Εκπ/κος

6.

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ 

Εκπ/κος – Μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ

7.

ΙΣΚΕΛΗΣ ΗΛΙΑΣ

Εκπ/κος

8.

ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΔΑΝΑΗ  

Φοιτήτρια

9.

ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ   

Φοιτητής

10.

ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗΣ ΝΑΚΗΣ  

Φοιτητής

11.

ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΟΥ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ

Εκπ/κος – Μέλος ΔΣ Δασκάλων

12.

ΓΙΑΝΝΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

Νηπιαγωγός

13.

ΓΚΙΩΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ  

Φοιτητής

14.

ΓΚΑΛΙΔΟΥΔΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ 

Εκπ/κος

15.

ΓΟΥΝΑΡΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ 

Συνταξιούχος

16.

ΔΑΜΙΑΝΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

Εκπ/κος – Μέλος ΕΛΜΕ Ξάνθης

17.

ΔΕΛΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ  

Φοιτητής

18.

ΔΟΥΣΜΑΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 

Φοιτητής

19.

ΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Πρόεδρος Π. Σ. «ΘΡΑΚΗ» – Εκπ/κος

20.

ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΟΥ ΑΝΝΑ 

Δημ. Υπάλληλος

21.

ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΑ

Τραπεζικός Υπάλληλος

22.

ΖΑΪΦΙΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ

Συνταξιούχος

23.

ΖΥΓΡΙΔΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ

Εκπ/κος

24.

ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 

Υπάλληλος ΣΕΚΑΠ

25.

ΘΕΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ

Εκπ/κος

26.

ΚΑΒΟΥΡΤΖΙΚΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Τραυματιοφορέας – Μέλος ΔΣ Νοσηλευτών

27.

ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ  

Συνταξιούχος ΙΓΜΕ

 

28.

ΚΑΡΠΟΥΖΗ ΚΙΚΗ

Έμπορος

29.

ΚΑΤΖΕΛΑΚΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Εκπ/κος

30.

ΚΑΦΟΥΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  

Πολιτικός Μηχανικός

31.

ΚΗΤΟΥ ΝΙΚΟΣ

Καθηγητής ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΔΠΘ

32.

ΚΟΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ

Μουσικός

33.

ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

Επαγγελματίας

34.

ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΛΑΙΡΗ

Έμπορος

35.

ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΠΟΥ ΜΑΡΙΑ

Πρόεδρος ΕΛΜΕ Ξάνθης

36.

ΜΑΪΤΟΓΛΟΥ ΕΥΤΕΡΠΗ  

Συνταξιούχος

37.

ΜΑΛΚΟΤΣ ΧΑΣΑΝ

Οδοντίατρος

38.

ΜΑΝΟΥΣΑΚΗ ΙΩΑΝΝΑ

Καθαρίστρια

39.

ΜΑΝΤΗ  ΧΑΡΟΥΛΑ  

Φοιτήτρια

40.

ΜΑΤΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ

Άνεργος

41.

ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ

Πολιτικός Μηχανικός

42.

ΜΟΛΛΑ ΜΑΡΙΑ

Φυσιοθεραπεύτρια

43.

ΜΟΥΖΕΝΙΔΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ

Καθηγήτρια Γερμανικών

44.

ΜΟΥΜΙΝΟΓΛΟΥ ΜΠΙΡΟΛ

Λογιστής

45.

ΜΟΥΣΤΑΦΑΟΓΛΟΥ ΣΕΡΙΦΕ        

Σχεδιάστρια Μόδας

46.

ΜΠΑΛΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΕΦΗ

Μουσικός

47.

ΜΠΑΧΛΙΤΖΑΝΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

Νοσηλεύτρια

48.

ΜΠΕΓΛΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

Εκπ/κος

49.

ΝΕΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  

Τοπογράφος Μηχανικός

50.

ΝΤΑΡΑΜΠΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Εκπ/κος

51.

ΟΜΠΑΣΗ ΑΪΣΕ

Συνταξιούχος

52.

ΟΜΠΑΣΗ ΓΚΙΖΕΜ

Εκπ/κος

53.

ΟΜΠΑΣΗ ΕΜΙΝΕ

Άνεργη

54.

ΟΜΠΑΣΗ ΜΑΚΜΠΟΥΛΕ

Οικιακά

55.

ΟΜΠΑΣΗ ΡΑΗΦ

Άνεργος

56.

ΠΑΓΟΥΛΑΤΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ 

Συμβολαιογράφος

57.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ

Εκπ/κος

58.

ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΒΑΣΙΛΗΣ

Εκπ/κος

59.

ΠΑΤΣΑΡΙΝΟΥ ΚΕΛΛΥ

Φοιτήτρια

60.

ΠΑΤΣΙΟΥΡΑ ΠΟΥΛΧΕΡΙΑ

Συνταξιούχος

61.

ΠΑΤΣΙΟΥΡΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Φοιτητής

62.

ΠΑΤΣΙΟΥΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Συνταξιούχος

63.

ΠΛΑΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

Εκπ/κος

64.

ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Ιδ. Υπάλληλος

65.

ΠΥΡΓΕΛΗ ΔΗΜΗΤΡΑ

Έμπορος

66.

ΡΟΪΔΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ζαχαροπλάστης

67.

ΡΟΥΤΣΗ  ΧΡΙΣΤΙΝΑ  

Καθηγήτρια  Πανεπιστημίου

68.

ΣΑΜΑΚΩΒΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Εκπ/κος

69.

ΣΙΑΜΠΑΝΟΓΛΟΥ ΧΑΝΤΙΤΖΕ

Ιδ. Υπάλληλος

70.

ΣΙΟΥΤΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Ελεύθερος Επαγγελματίας

71.

ΣΙΣΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Συνταξιούχος

72.

ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ραδιοφωνικός Παραγωγός

73.

ΣΤΟΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Πρόεδρος Εργαζομένων ΚΑΖΙΝΟ ΞΑΝΘΗΣ

74.

ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ ΛΥΔΙΑ

Καθαρίστρια

75.

ΤΑΣΟΥ ΦΑΝΗ

Γυμνάστρια

76.

ΤΣΑΛΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Υπάλληλος Νοσοκομείου

77.

ΤΣΑΤΣΑΡΙΔΟΥ ΘΕΟΝΗ 

Εκπ/κός

78.

ΦΥΣΕΚΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Εκπ/κος

79.

ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Πρόεδρος Ορειβατικού Συλλόγου Ξάνθης

80.

ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ 

Εφοριακός

81.

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

Ιδ. Υπάλληλος

82.

ΨΑΘΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Νοσηλεύτρια

 

Σχετικά άρθρα

Ειδική συνεδρίαση για το Δημοτικό Συμβούλιο Μύκης

Super User

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης

Super User

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αβδήρων

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies