INDEXANTHI.GR
Διάφορα

Συνέντευξη τύπου της Ελένης Λαφτσή

Η πρώτη συνέντευξη τύπου της υποψήφιας δημάρχου Κομοτηνής Ελένης Λαφτσή, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στο ξενοδοχείο «Ορφέας» της Κομοτηνής.

Η κα Λαφτσή περιέγραψε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η τοπική αυτοδιοίκηση στη χώρα, τα προβλήματα που υπάρχουν στον δήμο Κομοτηνής, καθώς και τις δικές της σκέψεις για τον νέο τρόπο διοίκησης και επίλυσης των προβλημάτων του δήμου της Κομοτηνής. Τέλος, κάλεσε όλους τους δημότες Κομοτηνής σε μια «ανοιχτή σε όλους τους πολίτες συζήτηση, για να συνδιαμορφώσουν τις αρχές και συγκροτήσουν την αυτοδιοικητική κίνηση». Αυτή η ανοιχτή συζήτηση θα γίνει το πρωί (11.00) της Κυριακής στο Επαγγελματικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Κομοτηνής.

Αναλυτικότερα, η κα Λαφτσή κατά την εισήγησή της σημείωσε ότι «λίγο πριν την εκλογική αναμέτρηση ζούμε μια οικονομική, κοινωνική, πολιτική, περιβαλλοντική κρίση που παίρνει διαστάσεις ανθρωπιστικής κρίσης». Έδωσε στοιχεία και αριθμούς της εφιαλτικής πραγματικότητας, υπογραμμίζοντας παράλληλα την «αντισυνταγματική θεσμοθέτηση του οικονομικού παρατηρητηρίου που έχει θέσει τις οικονομικές δραστηριότητες της αυτοδιοίκησης κάτω από το μνημονιακό έλεγχο», αλλά και την «μείωση των θεσμοθετημένων πόρων της κατά 60% και την επιπλέον μείωση των πόρων κατά 29% μόνο για το 2013».

Ζητώντας από τους πολίτες να πάρουν «οι ίδιοι την υπόθεση των τοπικών πραγμάτων στα χέρια τους, γιατί δεν αξίζει αυτή η πόλη σε όσους και όσες ακόμη ονειρεύονται και προσδοκούν ν’ αλλάξει η ζωή των ίδιων και των παιδιών τους», είπε: «Εμείς οι ενεργοί πολίτες που αγαπάμε αυτό το δήμο, συναντηθήκαμε ήδη στους μικρούς και μεγάλους αγώνες για τα δικαιώματα στην εργασία, στη διασφάλιση των δημόσιων αγαθών της υγείας, της παιδείας, στα κοινωνικά κινήματα, όπως της διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος (χρυσός), στα κινήματα κατά της εγκατάστασης κεραιών κινητής τηλεφωνίας, ενάντια στα διόδια και στα εξοντωτικά χαράτσια της Δ.Ε.Η. Σταθήκαμε στο πλευρό των εργαζομένων που επλήγησαν, όπως οι σχολικοί φύλακες και δημοτικοί αστυνομικοί. Αναλάβαμε δραστηριότητες αλληλεγγύης. Βρεθήκαμε δίπλα στους ανθρώπους της υπαίθρου, τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, σε μια ύπαιθρο που είναι σε πλήρη εγκατάλειψη. Βρεθήκαμε στην πρώτη γραμμή μαζί με νέους ανθρώπους ενάντια στο ναζισμό και τον εθνικισμό».

«Βαθιά παρακμή της πόλης, με άφωνη τη δημοτική αρχή»

Αποτυπώνοντας ένα καταδεικτικό χρονικό για το πώς έφτασε εδώ η τοπική αυτοδιοίκηση, η Ελένη Λαφτσή καταφέρθηκε κατά του σχεδίου «Καλλικράτης», έκανε λόγο για «βαθιά παρακμή στην οποία βρίσκονται η πόλη και οι οικισμοί» και επιτέθηκε στην παρούσα δημοτική αρχή την οποία χαρακτήρισε «άφωνη». Ακολούθως παρέθεσε ένα μακρύ κατάλογο προβλημάτων που αγγίζουν κάθε πτυχή της ζωής της πόλης, συμπεραίνοντας: «Όλα αυτά συγκροτούν ένα δήμο και μία πόλη σε κρίση, μια πόλη με συσσωρευμένα προβλήματα. Μόνο που αυτά δεν λύνονται από όσους τα δημιούργησαν. Δεν αντιμετωπίζονται από όσους τα αποδέχτηκαν, τα διαχειρίστηκαν ως καλοί μαθητές και δεν αντέδρασαν ούτε και όταν η Κ.Ε.Δ.Ε. προχώρησε σε κινητοποιήσεις, έστω για τα μάτια του κόσμου.

Γιατί άραγε; Μήπως γιατί ουσιαστικά στήριζε όλες αυτές τις περιοριστικές πολιτικές; Αυτό ήταν άραγε το πρόγραμμα για το οποίο δεσμεύτηκε και εκλέχτηκε την προηγούμενη φορά; Αυτό ήταν το όραμα για την πόλη; Το όραμα του χρήσιμου διαχειριστή;». Και πρόσθεσε: «Αυτό δεν είναι το δικό μας όραμα. Γιατί αυτό αγνοεί τους ανθρώπους και τις ανάγκες τους. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε, όχι στο όνομα αλλά για λογαριασμό και με τη συμμετοχή των πολιτών, για να υπηρετήσουμε τις μεγάλες κοινωνικές και αναπτυξιακές  ανάγκες του δήμου».

Η υποψήφια δήμαρχος Κομοτηνής έκλεισε την ομιλία της παραθέτοντας μια σειρά από προτεραιότητες της παράταξής της, σημειώνοντας ότι «ήδη έχουμε ξεκινήσει αυτή τη συζήτηση στις γειτονιές, σε οικισμούς, σε χώρους δουλειάς και θα την κλιμακώσουμε το αμέσως επόμενο διάστημα» και λέγοντας: «Απευθύνομαι σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, γυναίκες και άνδρες, όπου και αν ανήκουν, ό,τι και αν πιστεύουν. Να πάρουν μέρος σ’ αυτή την ωραία και μεγάλη προσπάθεια για αλλαγή πορείας στον δήμο».

 

Σχετικά άρθρα

Συνεδριάζει το περιφερειακό συμβούλιο Α.Μ.-Θ.

Super User

Συνεδριάζει η Περιφερειακή Επιτροπή Α.Μ.-Θ.

Super User

Κατακόρυφη αύξηση των ελληνικών εξαγωγών τον Απρίλιο

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies