INDEXANTHI.GR
Διάφορα

Μετεκλογικοί κραδασμοί στο Τ.Ε.Ε. Θράκης

Με τίτλο “Υπονόμευση λειτουργίας της νέας εκλεγμένης αντιπροσωπείας του Τ.Ε.Ε. Θράκης” εκδόθηκε από τη Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών η ακόλουθη ανακοίνωση-καταγγελία:

Μόλις την Παρασκευή 3 Μαρτίου, σχεδόν τρεις μήνες από την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας, κληθήκαμε να προσέλθουμε στην πρώτη ειδική συνεδρίαση της αντιπροσωπείας του Τ.Ε.Ε. Θράκης, διαδοχική της ακυρωθείσας σύγκλησης που ήταν προγραμματισμένη για τις 28.02.2017 και ενώ είχαν προηγηθεί άλλες οκτώ προσπάθειες σύγκλησης οι οποίες ακυρώθηκαν για αδιευκρίνιστους λόγους. Ωστόσο, κατά τον έλεγχο απαρτίας, ανακοινώθηκε στο σώμα ότι η παράταξη της Δ.Κ.Μ. δεν θα προσέλθει στη συνεδρίαση. Μάλιστα, η πρόθεση αυτή της Δ.Κ.Μ. γνωστοποιήθηκε εγγράφως στον πρόεδρο της αντιπροσωπείας του Τ.Ε.Ε. μόλις το πρωί της Παρασκευής και ενώ ήταν γνωστό ότι η καταληκτική ημερομηνία των διαβουλεύσεων που είχε ορίσει σε συμφωνία με τους Ανεξάρτητους Μηχανικούς Θράκης και τη ΔηΣυΜ είχε παρέλθει. Η απαράδεκτη δικαιολογία που επικαλέστηκε ήταν ότι πέντε από τα 21 εκλεγμένα μέλη της Δ.Κ.Μ. δεν μπορούσαν να παρευρεθούν για λόγους συνδικαλιστικούς, οικογενειακούς, επαγγελματικούς και υγείας. Ως εκ τούτου, «δόθηκε γραμμή» σε όλα τα εκλεγμένα μέλη της Δ.Κ.Μ. να απόσχουν από τη διαδικασία!

Βέβαια, παρά την απουσία σύσσωμης της Δ.Κ.Μ. υπήρχε απαρτία για τη συνέχιση της συνεδρίασης ώστε να προχωρήσει η εκλογή των νέων οργάνων που θα εξασφαλίσουν τη δυνατότητα παρέμβασης του Τ.Ε.Ε. Θράκης ως θεσμικού οργάνου της περιοχής. Ωστόσο οι παρατάξεις των Ανεξάρτητων Μηχανικών Θράκης και της ΔηΣυΜ, σύσσωμες πλην ενός, επέλεξαν με ψηφοφορία τη διακοπή της συνεδρίασης και την αναβολή της διαδικασίας για δέκατη φορά! Αποδέχθηκαν δηλαδή ότι η «δικαιολογημένη απουσία» των πέντε εκ των 52 εκλεγμένων αντιπροσώπων που αντιστοιχεί στο 10% του σώματος, είναι σε θέση να διακόψει τη συνεδρίαση. Πρόκειται για καταστάσεις που δε συνάδουν με όργανα που λειτουργούν υπό όρους δημοκρατίας!

Έχουν παρέλθει, λοιπόν, άσκοπα τρείς μήνες από την ολοκλήρωση της εκλογικής διαδικασίας και το Τ.Ε.Ε. Θράκης συγκαταλέγεται μεταξύ των λιγοστών περιφερειακών τμημάτων που δεν έχουν ολοκληρώσει την ανάδειξη οργάνων, παρ’ όλο που έχει ξεκινήσει η διαδικασία σε κεντρικό επίπεδο! Έχουν παρέλθει τρεις μήνες και το Τ.Ε.Ε. Θράκης εξακολουθεί να βρίσκεται με υπηρεσιακή διοίκηση! Ωστόσο τα προβλήματα των μηχανικών, για τα οποία ορισμένοι μάλλον κόπτονται μόνο κατά την προεκλογική περίοδο, δεν περιμένουν!

Για την κατάσταση αυτή ευθύνεται βαρύτατα η παράταξη της Δ.Κ.Μ., στην οποία φαίνεται να «κάνουν κουμάντο» μειοψηφίες. Ωστόσο και οι παρατάξεις των Ανεξάρτητων Μηχανικών Θράκης και της ΔηΣυΜ δεν είναι άμοιρες ευθυνών. Για λόγους αγεφύρωτων ενδοπαραταξιακών αντιθέσεων, εξωκομματικών «φλερτ» αλλά και προσωπικών φιλοδοξιών και συμφερόντων ορισμένων στελεχών τους, οι τρεις παρατάξεις υπονομεύουν διαρκώς τη συλλογική διαδικασία, σε διαφορετικό βαθμό η κάθε μία, φέροντας σαν πρόσχημα πρόχειρες δικαιολογίες.

Καλούμε λοιπόν τη Δ.Κ.Μ., τους Ανεξάρτητους Μηχανικούς Θράκης και τη ΔηΣυΜ να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και να πάψουν να υπονομεύουν τις συλλογικές διαδικασίες, συμμετέχοντας με τους αντιπροσώπους τους που μπορούν να παρευρεθούν στην επόμενη συνεδρίαση που έχει οριστεί για τις 10 Μαρτίου.

 

Σχετικά άρθρα

Συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή Π.Α.Μ.-Θ.

Super User

Ημερίδα για τις δυνατότητες ανάπτυξης στο Εθνικό Πάρκο Οροσειράς Ροδόπης

Super User

Ελεύθερη διάθεση του ντοκιμαντέρ “Γεια σας και καλή αντάμωση ως νικητές”

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies