INDEXANTHI.GR
Διάφορα

Αύξηση του τουριστικού ρεύματος στην Ελλάδα – Δεν υπάρχουν καταλύματα σε ορισμένους προορισμούς!

Μαζική εισροή ξένων επισκεπτών αλλά και μεγάλο ρεύμα εσωτερικού τουρισμού απολαμβάνει για μια ακόμη χρονιά η Ελλάδα, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τα πρόσφατα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί από τα κύρια αεροδρόμια της χώρας, αλλά και από άλλους φορείς.

Χαρακτηριστική είναι η φράση του αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού των Ιονίων Νήσων Σπύρου Γαλιατσάτου, που μιλώντας στο Α.-Μ.Π.Ε. σημειώνει ότι όποιος θελήσει αυτή την περίοδο να επισκεφτεί τα Ιόνια νησιά θα πρέπει να φροντίσει οπωσδήποτε για τη διαμονή του, καθώς “δεν πέφτει καρφίτσα” στα καταλύματα! “Είναι πολύ δύσκολο για μια τετραμελή οικογένεια να κλείσει δωμάτιο στο Ιόνιο“, σημειώνει εμφατικά.

Ίδια εικόνα παρατηρείται στους παραδοσιακούς προορισμούς όπως η Κρήτη, η Ρόδος, η Κως, η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Πάρος, η Κέρκυρα και η Ζάκυνθος, όπου οι πληρότητες αυτή την περίοδο πλησιάζουν στο 100%, ενώ στους λιγότερο δημοφιλείς προορισμούς κυμαίνονται από 85% έως 95%.

Τον Ιούλιο υπολογίζεται ότι ήλθαν στην Ελλάδα από τα δεκαεννιά περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, περισσότεροι από 3.100.000 ξένοι ταξιδιώτες, καταγράφοντας αύξηση 11%-12% σε σχέση με τον Ιούλιο του 2017. Σε ανάλογα επίπεδα υπολογίζεται ότι θα κυμανθούν και ο φετινός Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Τουρισμού.

Εξάλλου, τα πλέον πρόσφατα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν από το ινστιτούτο του Σ.Ε.Τ.Ε. καταγράφουν αύξηση των αεροπορικών και οδικών αφίξεων τον Ιούνιο 2018 έναντι του Ιουνίου 2017, καθώς στα κυριότερα αεροδρόμια καταγράφηκε αύξηση των διεθνών αφίξεων 14,6% (+18,0% από την αρχή του έτους). Αύξηση παρατηρήθηκε τόσο στην Αθήνα (27,0%) όσο και στα περιφερειακά αεροδρόμια (11,7%), ενώ από την αρχή του έτους οι αντίστοιχες αυξήσεις είναι 23,1% και 15,8% αντίστοιχα. Την ίδια στιγμή οι διεθνείς οδικές αφίξεις αυξήθηκαν κατά 8,4%, ενώ από την αρχή του έτους η αύξηση ανέρχεται σε +3,1%.

Οι χώρες που τροφοδοτούν με τους περισσότερους επισκέπτες την Ελλάδα είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία, η Γερμανία, η Ρουμανία και η Σερβία. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Βρετανοί επιλέγουν για τις διακοπές τους την Αθήνα, τη Μύκονο και τη Σαντορίνη, ενώ με τη σειρά τους οι Γερμανοί πάνε μεταξύ άλλων και στην Κρήτη. Το ίδιο δρομολόγιο ακολουθούν και οι Ιταλοί επισκέπτες.

Σε ό,τι αφορά στις τιμές των ξενοδοχείων, με βάση στοιχεία της “Trivago” κινούνται στους περισσότερους προορισμούς σε ανταγωνιστικά επίπεδα, συγκρινόμενες με τις τιμές των ξενοδοχειακών μονάδων αντίστοιχων προορισμών του εξωτερικού. Η Ελλάδα συνολικά (με εξαίρεση Μύκονο και Σαντορίνη) είναι φθηνότερη σε όλες τις κατηγορίες, εκτός της Τουρκίας που φέτος ανακάμπτει χρησιμοποιώντας την τιμολογιακή πολιτική ως βασικό της εργαλείο.

Η τουριστική χρονιά βρίσκεται στην κορύφωσή της και πλέον όλοι οι εμπλεκόμενοι με την τουριστική βιομηχανία θεωρούν ότι τα έσοδα του 2018 σίγουρα θα κινηθούν σε ανοδικά επίπεδα σε σχέση με πέρυσι.

 

0 Reviews

Write a Review

Σχετικά άρθρα

Διαμαρτυρία των κτηνοτρόφων της Π.Α.Μ.-Θ.

Super User

Δημόσια επιστολή-καταγγελία του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων

Super User

Η παρουσίαση των εργαλείων προβολής του τουρισμού στην Π.Α.Μ.-Θ.

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies