INDEXANTHI.GR
Διάφορα

Θύελλα από την απαράδεκτη δήλωση Βασιλακόπουλου

Θύελλα διαμαρτυριών εγείρει η απαράδεκτη δήλωση του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Γεώργιου Βασιλακόπουλου, αναφορικά με τη (μη) τέλεση του τελικού αγώνα κυπέλλου στην Ξάνθη λόγω… μειονότητας!

Παραθέτουμε αυτές των βουλευτών του ΣυΡιζΑ της Π.Α.Μ.-Θ. και της Ν.Ε. Ξάνθης, του περιφερειάρχη Α.Μ.-Θ. και του δημάρχου Ξάνθης:

Βουλευτές ΣυΡιζΑ Α.Μ.-Θ.

Οι δηλώσεις του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Γεώργιου Βασιλακόπουλου, περί πρόκλησης επεισοδίων με εμπλοκή της μειονότητας της Θράκης στην πιθανή διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου του μπάσκετ στην Ξάνθη είναι ανιστόρητη, εξωπραγματική, προσβλητική και τουλάχιστον ατυχής. Υπενθυμίζουμε ότι στην Ξάνθη κατά το παρελθόν, έχουν διεξαχθεί σημαντικά αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα με μεγάλη επιτυχία. Θεωρούσαμε τον κύριο Βασιλακόπουλο σοβαρό άνθρωπο και για αυτό τον καλούμε να ανακαλέσει άμεσα.

Ν.Ε. ΣυΡιζΑ Ξάνθης

Η δήλωση του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Γιώργου Βασιλακόπουλου περί της μη καταλληλότητας της πόλης μας της Ξάνθης για την ασφαλή διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου καλαθοσφαίρισης λόγω της “μουσουλμανικής μειονότητας” της Θράκης, χαρακτηρίζεται τουλάχιστον απαράδεκτη! Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως οι αξίες του αθλητισμού και του ευ αγωνίζεσθαι διόλου δεν έχουν σχέση με αντιλήψεις που εκ προοιμίου ενοχοποιούν μερίδες πληθυσμού για τέλεση αξιόποινων πράξεων. Πληθυσμού που λόγω της διαφορετικής του θρησκευτικής, γλωσσικής ή φυλετική σύνθεσης, θεωρείται ύποπτος για την υπονόμευση της ασφαλούς τέλεσης ενός κορυφαίου αθλητικού γεγονότος όπως είναι ο τελικός του κυπέλλου μπάσκετ.

Στην Ξάνθη και στη Θράκη οι δυο κοινότητες της πλειονότητας και τη μειονότητας συμβιώνουμε με σεβασμό και αλληλοαποδοχή εξασκώντας την ικανότητά μας να ζούμε σε μια κοινωνία με διαφορετικούς, έξω από τον κύκλο των κατασκευασμάτων του φόβου και του μίσους και μέσα στην ομορφιά της ποικιλίας. Η πολυπολιτισμική μας πόλη η Ξάνθη έχει φιλοξενήσει κατά καιρούς μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις που στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία. Καλούμε τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης να ανακαλέσει την απαράδεκτη δήλωσή του και να συμπεριληφθεί η πόλη μας στο σχεδιασμό της ομοσπονδίας ως πιθανή έδρα τέλεσης του τελικού κυπέλου μπάσκετ.

Περιφερειάρχης Α.Μ.-Θ.

Πληροφορήθηκα τις απαράδεκτες δηλώσεις του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης κ. Γιώργου Βασιλακόπουλου σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης (Arena FM), σύμφωνα με τις οποίες η Ξάνθη δεν αποτελεί ενδεδειγμένη επιλογή για την πραγματοποίηση του τελικού του κυπέλου Ελλάδας στο μπάσκετ ανάμεσα στις ομάδες του Άρη και του Παναθηναϊκού, λόγω πιθανών επεισοδίων στα οποία είναι δυνατόν, κατά τα λεγόμενά του, να εμπλακεί η μουσουλμανική μειονότητα της περιοχής.

Θέλω να δηλώσω ξεκάθαρα ότι η Ξάνθη, όπως και ολόκληρη η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, είναι μια ασφαλής και φιλόξενη περιοχή της οποίας οι κάτοικοι, ανεξαρτήτως θρησκεύματος και καταγωγής, αγαπάμε τον αθλητισμό και θεωρούμε τιμή μας να φιλοξενούμε στον τόπο μας κορυφαία αθλητικά γεγονότα. Ο κ. Βασιλακόπουλος γνωρίζει πολύ καλά τη δυνατότητα που έχει η Ξάνθη να φιλοξενεί σημαντικές αθλητικές συναντήσεις. Θυμίζω ότι το καλοκαίρι του 2015 πραγματοποιήθηκε στην πόλη διεθνές τουρνουά μπάσκετ με τη συμμετοχή των εθνικών ομάδων Ελλάδος, Τσεχίας, Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και Ρωσίας, το οποίο είχε απόλυτη επιτυχία.

Δήμαρχος Ξάνθης

Η Ξάνθη είναι πολυπολιτισμική και αποτελεί υπόδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων. Οι κάτοικοι αυτής της πόλης συνυπάρχουμε αρμονικά σεβόμενοι οι μεν τη διαφορετικότητα των άλλων. Οι πολίτες της Ξάνθης έχουν αποδείξει άπειρες φορές τι μπορούν να πετύχουν ενωμένοι και πού μπορούν να φτάσουν την Ξάνθη μας. Οι άνθρωποι αυτής της πόλης είναι εκείνοι που την έχουν κάνει γνωστή σε όλο τον κόσμο και όχι με δηλώσεις σαν του εν λόγω κυρίου.

Θέλουμε να θυμίσουμε στον πρόεδρο της Ε.Ο.Κ. ότι η πόλη μας έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν μεγάλες αθλητικές και όχι μόνο διοργανώσεις. Σε όλες αυτές η κοινωνία της Ξάνθης έδωσε σύσσωμη το «παρών». Πιο πρόσφατη η διοργάνωση αθλητικού περιεχομένου το τουρνουά προετοιμασίας για το Eurobasket τον Σεπτέμβριο του 2015 με τη συμμετοχή των εθνικών ομάδων Ελλάδος, Ρωσίας, Τσεχίας και Βοσνίας/Ερζεγοβίνης.

(Ο δήμαρχος Ξάνθης εισηγήθηκε το όλο θέμα στη συνεδρίαση της Κ.Ε.Δ.Ε., ζήτησε την καταδίκη των συγκεκριμένων δηλώσεων και αντί συγγνώμης ο αγώνας να διεξαχθεί στην Ξάνθη. Η πρότασή του έγινε ομόφωνα αποδεκτή από τα μέλη του σώματος με επακόλουθο την έκδοση ομόφωνου ψηφίσματος).

 

Σχετικά άρθρα

Προβολή ταινίας από τη “Ρωγμή”

Super User

“Μαζί” σε τραπέζι και ευχές

Super User

Συνέχεια στη μάχη καζίνο-“Vivere”

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies