XanTheater

  • Για μεγάλο διάστημα δεν αναρτούσαν στη σελίδα του δήμου Τοπείρου. Από τις 9 Μαρτίου και μετά αναρτούν όπως να 'ναι!
  • Κανένα σχόλιο από τους εντεύθεν ομνύοντες στον "πρόεδρο"; Δεν συνέβη απολύτως τίποτε με τον Σαββίδη;
  • Καφρίλα: "Άγνωστοι" ξήλωσαν δέντρα που φύτεψε ο δήμος Ξάνθης στην Τσιμισκή!
  • ...κι όποιος γουστάρει, εισβάλει σε όποιες σελίδες του facebook (άλλων) βρει μπροστά του και διαφημίζει την πραμάτεια του. Σχετική ή άσχετη, ενδιαφέρουσα ή παγερά αδιάφορη, ορθογραφικά σωστή ή για γέλια
  • Ξανθιώτης δεν ανάρτησε καμία φωτογραφία και καμία αναφορά στο facebook για το χιόνι! Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία
  • Να και η εξήγηση που απέφυγε να δώσει ο δήμαρχος Μύκης
  • Οι δημότες Ξάνθης έχουν πλέον έξι χώρους για να ξεδίνουν από αυτά που δεν έχουν...
  • Αυτό το κατάπιαν αμάσητο στον Κυνηγετικό Σύλλογο Ξάνθης. Ήρθε όμως και νέο...

Myblogs.gr

Κόσμος

Πέρασε ένας χρόνος από τότε που ακτιβιστές έστρωσαν στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο «χαλί» με τα ονόματα 17.306 πνιγμένων προσφύγων, αναγκάζοντας τους ευρωβουλευτές να πατήσουν «επί πτωμάτων». Ίσως όντως τα πιο ηχηρά μηνύματα να μην έχουν ήχο, αλλά ακόμα και τότε υπάρχουν αυτοί που θα κλείσουν τα μάτια τους ή θα αδιαφορήσουν.

Ένας χρόνος πέρασε και η Μεσόγειος παραμένει ένα νεκροταφείο ψυχών. Και ας μειώθηκαν οι πνιγμοί.

 

Η Μαριέλε Φράνκο, ο οδηγός της και ένας δημοσιογράφος βρίσκονταν στο αυτοκίνητο της όταν δύο άγνωστοι άνδρες «γάζωσαν» το όχημα με πυροβόλα όπλα (νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν αστυνομικό...) με αποτέλεσμα να σκοτωθούν η Φράνκο και ο οδηγός, ενώ ο δημοσιογράφος τραυματίστηκε. Μόλις μία μέρα πριν, με ανάρτησή της στο Twitter, η Μαριέλε Φράνκο είχε ασκήσει κριτική για την κατάσταση στην πόλη, αμφισβητώντας τη δράση της αστυνομίας. Ήταν δημοτική σύμβουλος και από τα πιο προβεβλημένα μέλη του κινήματος για την προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων στη Βραζιλία.

Περισσότερα...

Ημερομηνία: 24 Φεβρουαρίου. Είδηση: Απελάθηκε στην Καμπούλ - Βρέθηκε νεκρός. Περιεχόμενο: Νεαρός Αφγανός αιτών διεθνή προστασία στη Σουηδία, λαμβάνει απορριπτική απόφαση με συνέπεια την αναγκαστική απέλασή του και επιστροφή του στη θεωρούμενη (από τις σουηδικές αρχές) ως «ασφαλή» χώρα καταγωγής του, το Αφγανιστάν, όπου μια μέρα μετά βρίσκεται νεκρός.

Περισσότερα...

Το κοινοβούλιο της Νότιας Αφρικής αποφάσισε να προχωρήσει η χώρα σε αναδιανομή της γης, παίρνοντας εκτάσεις από τους λευκούς αγρότες για να τις αναδιανείμει στους μαύρους. Από τα περίπου 55 εκατομμύρια κατοίκων της χώρας το 80% είναι μαύροι και το 9% λευκοί. Ωστόσο, σύμφωνα με τα τελευταία κυβερνητικά στοιχεία του 2017, οι λευκοί κατέχουν το 72% της νοτιοαφρικανικής γεωργικής γης.

Περισσότερα...

Δείτε το συγκλονιστικό video για τη δεκαεπτάχρονη Ahed Tamimi, ένα από τα τετρακόσια παιδιά της Παλαιστίνης που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές και που υποφέρουν από βασανιστήρια, δικαστικούς περιορισμούς, άρνηση επισκεπτηρίων στις οικογένειές τους ή σε δικηγόρους και άλλες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το video μετέφρασε και διένειμε η Πρεσβεία του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα.