XanTheater

  • Για να δούμε πόσο καιρό ακόμη θα διαρκέσει η... "κατασκευή της τοποθεσίας web" του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης
  • ...και ξαφνικά εμφανίζονται από το πουθενά διάφοροι απίθανοι και... πιθανοί τύποι φωνάζοντας "φύγετε όλοι, ήρθαμε εμείς και θα κάνουμε τους δήμους της Ξάνθης παραδείσους"!
  • Ξανθιώτικο ίδρυμα δεν περιορίζεται στο κάκιστο "μαύρο χιούμορ" σε αναρτήσεις του στο facebook, αλλά κάνει like στον εαυτό του και αναρτά και τρία "σχόλια" με ξεκαρδιστικό γέλιο! Το λες και απόλυτο ξεπεσμό...
  • Επανήλθε, λέει, η (σχεδόν μονίμως) "πεσμένη" ιστοσελίδα του δήμου Τοπείρου. Ε, και; Ποια η διαφορά;
  • ...και κάποτε να μάθουμε πως δεν είναι πυροσβεστική υπηρεσία, αλλά πυροσβεστικό σώμα
  • Δεν έχουν ώρα ανάρτησης (πονηρά σκεπτόμενοι), γράφουν όμως "συμβαίνει αυτή την ώρα"! Κι ο αναγνώστης συγχύζεται (και με τις δύο έννοιες της λέξης)...
  • Το είδαν στο indeXanthi.gr και τους άρεσε. Προσέτρεξαν στην πηγή, το έκαναν copy-paste αλλά... ξέχασαν να την αναφέρουν. Όπως κάνουν καθημερινά...

Myblogs.gr

Κόσμος

Αύξηση κατά περίπου έξι φορές από το 1979 μέχρι σήμερα έχει εμφανίσει η μάζα των πάγων που χάνονται από την Ανταρκτική κάθε χρόνο και καταλήγουν στη θάλασσα, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις Αμερικανών και Ολλανδών επιστημόνων (δείτε και εδώ). Για άλλη μια φορά το φαινόμενο αποδίδεται κυρίως στην κλιματική αλλαγή και αναμένεται να οδηγήσει σε μεγαλύτερη άνοδο της στάθμης των ωκεανών διεθνώς τις επόμενες δεκαετίες.

Περισσότερα...

Ενδιαφέροντα είναι τα συμπεράσματα από τους πρώτους μήνες νομιμοποίησης της χρήσης ψυχαγωγικής κάνναβης στον Καναδά, που αποδεικνύουν πως όχι μόνο δεν καταπολεμάται το παράνομο εμπόριο, αλλά πως η νομιμοποίηση οδήγησε τόσο σε αύξηση τιμής του ναρκωτικού όσο και σε αύξηση των χρηστών.

Περισσότερα...

Συνολικά 2.262 πρόσφυγες έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας να διασχίσουν την Μεσόγειο πέρυσι, ενώ 113.482 άνθρωποι έφτασαν στην Ευρώπη δια θαλάσσης -κυρίως μέσω της Ισπανίας- σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για τους Πρόσφυγες (εδώ η προηγούμενη σχετική αναφορά) η οποία επισημαίνει μείωση σε σχέση με το 2017.

Περισσότερα...

Μια προσπάθεια όχι αναβίωσης όπως αναφέρεται στον τίτλο που κάνει τον γύρο του κόσμου, αλλά μνήμης (και φυσικά εμπορικής αξιοποίησης από το αδηφάγο σύστημα) του ιστορικού φεστιβάλ του Woodstock, επιχειρείται μετά από πενήντα χρόνια από τη διοργάνωσή του (εδώ αφιέρωμα του indeXanthi.gr).

Περισσότερα...

Οι άνθρωποι δημιούργησαν ημερολόγια για να μετρούν την πορεία του χρόνου, ωστόσο δεν έχουν όλοι οι λαοί και πολιτισμοί το ίδιο σημείο έναρξης αυτής της μέτρησης. Έτσι, το 2019 θα φτάσει στη Ρωσία με δεκατρείς ημέρες καθυστέρηση (λόγω ισχύος του ιουλιανού ημερολογίου), ενώ οι ακόλουθες χώρες θα υποδεχτούν άλλες χρονιές:

Περισσότερα...