XanTheater

  • Προς δήμο Ξάνθης (αλλά και άλλους εγγράμματους): Πόλη με κεφαλαίο το αρχικό είναι μόνο η Κωνσταντινούπολη για τους γνωστούς ιστορικούς λόγους. Όλες οι άλλες γράφονται με μικρό (πεζό), της Ξάνθης μη εξαιρούμενης
  • Και η "Εβροφάρμα" στη μαύρη λίστα του Ε.Φ.Ε.Τ. πλάι στα "Lidl"
  • Για μεγάλο διάστημα δεν αναρτούσαν στη σελίδα του δήμου Τοπείρου. Από τις 9 Μαρτίου και μετά αναρτούν όπως να 'ναι!
  • Κανένα σχόλιο από τους εντεύθεν ομνύοντες στον "πρόεδρο"; Δεν συνέβη απολύτως τίποτε με τον Σαββίδη;
  • Καφρίλα: "Άγνωστοι" ξήλωσαν δέντρα που φύτεψε ο δήμος Ξάνθης στην Τσιμισκή!
  • ...κι όποιος γουστάρει, εισβάλει σε όποιες σελίδες του facebook (άλλων) βρει μπροστά του και διαφημίζει την πραμάτεια του. Σχετική ή άσχετη, ενδιαφέρουσα ή παγερά αδιάφορη, ορθογραφικά σωστή ή για γέλια
  • Οι δημότες Ξάνθης έχουν πλέον έξι χώρους για να ξεδίνουν από αυτά που δεν έχουν...
  • Αυτό το κατάπιαν αμάσητο στον Κυνηγετικό Σύλλογο Ξάνθης. Ήρθε όμως και νέο...

Myblogs.gr

Σε σχεδόν χίλιους φτάνουν πλέον οι νεκροί από την επιδημία χολέρας στην Υεμένη, μια χώρα που σπαράσσεται από έναν πόλεμο που κλιμακώθηκε πριν από δύο χρόνια, σύμφωνα με ανώτερο στέλεχος του Ο.Η.Ε. που εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι η «ανθρωπιά γίνεται θύμα των πολιτικών σκοπιμοτήτων».

«Ο χρόνος πιέζει για να σωθούν οι άνθρωποι που σκοτώνονται στις εχθροπραξίες, ή πεθαίνουν από πείνα. Και τώρα η χολέρα περιπλέκει ακόμη περισσότερο τα πράγματα» σημείωσε ο συντονιστής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στην Υεμένη Τζέιμι Μακ Γκόλντρικ, επισημαίνοντας ότι οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση της χολέρας είναι εξαιρετικά δύσκολες "λόγω της έλλειψης πόρων. Υπάρχει ανάγκη για άμεση δράση. Το σχέδιο δράσης του Ο.Η.Ε. έχει προϋπολογισμό 1.800.000.000 ευρώ, αλλά μόλις το 29% των απαραίτητων κεφαλαίων έχει συγκεντρωθεί από τα κράτη-μέλη", είπε με απογοήτευση. Κατά το ίδιο στέλεχος του Ο.Η.Ε., έχουν καταγραφεί πάνω από 130.000 ύποπτα κρούσματα χολέρας στην Υεμένη και 970 άνθρωποι έχουν πεθάνει από την ασθένεια, οι μισοί από τους οποίους ήταν γυναίκες και παιδιά.

Η επιδημία χολέρας που προστέθηκε στον λιμό, υπενθυμίζει την κατάρρευση των υποδομών στη φτωχότερη χώρα της αραβικής χερσονήσου όπου μόνο οι μισές υπηρεσίες υγείας παραμένουν λειτουργικές. «Έχουμε ανάγκη πόρους και χρήματα» είπε για μια ακόμη φορά ο συντονιστής του Ο.Η.Ε., εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα υπάρξει ταχεία αντίδραση των διεθνών δωρητών. Πάνω από 8.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και εκατομμύρια άλλοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους μετά την επέμβαση στον πόλεμο της Υεμένης -στα τέλη του Μαρτίου του 2015- μιας στρατιωτικής συμμαχίας αραβικών κρατών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας υπέρ του προέδρου Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι κι εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούθι, που το Ριάντ θεωρεί ότι συνδέονται με το Ιράν.