XanTheater

  • Για μεγάλο διάστημα δεν αναρτούσαν στη σελίδα του δήμου Τοπείρου. Από τις 9 Μαρτίου και μετά αναρτούν όπως να 'ναι!
  • Κανένα σχόλιο από τους εντεύθεν ομνύοντες στον "πρόεδρο"; Δεν συνέβη απολύτως τίποτε με τον Σαββίδη;
  • Καφρίλα: "Άγνωστοι" ξήλωσαν δέντρα που φύτεψε ο δήμος Ξάνθης στην Τσιμισκή!
  • ...κι όποιος γουστάρει, εισβάλει σε όποιες σελίδες του facebook (άλλων) βρει μπροστά του και διαφημίζει την πραμάτεια του. Σχετική ή άσχετη, ενδιαφέρουσα ή παγερά αδιάφορη, ορθογραφικά σωστή ή για γέλια
  • Ξανθιώτης δεν ανάρτησε καμία φωτογραφία και καμία αναφορά στο facebook για το χιόνι! Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία
  • Να και η εξήγηση που απέφυγε να δώσει ο δήμαρχος Μύκης
  • Οι δημότες Ξάνθης έχουν πλέον έξι χώρους για να ξεδίνουν από αυτά που δεν έχουν...
  • Αυτό το κατάπιαν αμάσητο στον Κυνηγετικό Σύλλογο Ξάνθης. Ήρθε όμως και νέο...

Myblogs.gr

Προσωπικές οφειλές τουλάχιστον 315,6 εκατομμυρίων δολαρίων είχε περί τα μέσα του 2017 ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump σε γερμανικές, αμερικανικές και άλλες τράπεζες, όπως καταγράφεται σε ομοσπονδιακό έντυπο γνωστοποίησης οικονομικών στοιχείων που δόθηκε στη δημοσιότητα από την Υπηρεσία Κυβερνητικής Δεοντολογίας των Η.Π.Α.

Είχε έσοδα περίπου είκοσι εκατομμυρίων δολαρίων από το νέο ξενοδοχείο του στην Ουάσιγκτον, το οποίο άνοιξε πολύ κοντά στον Λευκό Οίκο τον Σεπτέμβριο. Τα έσοδά του επίσης αυξήθηκαν από το Μαρ-α-Λάγκο, το θέρετρο στη Φλόριντα το οποίο ο ίδιος αποκαλεί «χειμερινό Λευκό Οίκο». Ο ίδιος δήλωσε εισοδήματα τουλάχιστον 594 εκατομμυρίων το 2016 και στις αρχές του 2017, ενώ τα περιουσιακά του στοιχεία ανέρχονται σε τουλάχιστον 1,4 δισ. δολάρια.

Στο έγγραφο 98 σελίδων το οποίο έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο της υπηρεσίας, καταγράφονται οφειλές ύψους 130 εκατομμυρίων δολαρίων προς την Deutsche Bank Trust Company Americas, θυγατρική της γερμανικής Deutsche Bank. Για παράδειγμα, ο Trump αποκάλυψε μια οφειλή προς αυτή τη θυγατρική της Deutsche Bank η οποία ξεπερνά τα πενήντα εκατομμύρια δολάρια για το Old Post Office, ένα ιστορικό ακίνητο στην Ουάσιγκτον όπου ο μεγιστάνας είχε ανοίξει ένα ξενοδοχείο. Ακόμη, ο ίδιος ανέφερε μια οφειλή ύψους 110 εκατομμυρίων δολαρίων προς τη Ladder Capital Corp, εταιρεία που προσφέρει δάνεια για ακίνητα και έχει γραφεία σε Νέα Υόρκη, Λος Άντζελες και Μπόκα Ρατόν.

Τα υψηλότερα εισοδήματα του Trump προήλθαν από γήπεδα γκολφ, όπως το Trump National Doral στο Μαϊάμι, που πάντως ήσαν μειωμένα στα 115,9 εκατομμύρια δολάρια από 132 εκατομμύρια ένα χρόνο πριν. Τα εισοδήματά του από πολλά άλλα ξενοδοχεία του παρέμειναν αμετάβλητα. Τα εισοδήματά του από την Trump Corporation, την εταιρεία διαχείρισης ακινήτων που διαθέτει, σχεδόν τριπλασιάστηκαν στα δεκαοκτώ εκατομμύρια δολάρια, ενώ αυτά από το Μαρ-α-Λάγκο αυξήθηκαν κατά 25%, στα 37,25 εκατομμύρια. Το ιδιωτικό του κλαμπ διπλασίασε το κόστος της εγγραφής στα 200.000 δολάρια μετά την εκλογή του στην προεδρία.

Ο Trump εξασφάλισε έντεκα εκατομμύρια από τα καλλιστεία Miss Universe, αφού πούλησε τα δικαιώματα για τους διαγωνισμούς το 2015. Τα εισοδήματά του από τηλεοπτικά σόου όπως το "the Apprentice" μειώθηκαν στο 1,1 εκατομμύρια δολάρια, από έξι εκατομμύρια ένα χρόνο νωρίτερα. Τα περιουσιακά του στοιχεία πιθανόν ξεπερνούν το 1,4 δισ. δολάρια, διότι το έγγραφο δίνει τη δυνατότητα σε αυτόν που το συμπληρώνει να αναφέρεται σε φάσματα ποσών.

Στο έντυπο αποκαλύπτεται ότι ο Trump είχε θέσεις στα διοικητικά συμβούλια 565 εταιρειών. Η θητεία του στα περισσότερα εξ αυτών τερματίστηκε την 19η Ιανουαρίου, την ημέρα πριν από την ορκωμοσία του, και σε άλλα το 2015 και το 2016. Οι περισσότερες από αυτές τις εταιρείες έχουν την έδρα τους στις Η.Π.Α., ενώ μερικές στη Σκοτία, την Ιρλανδία, τον Καναδά, τη Βραζιλία, τη Βερμούδα κ.α.

Ο Donald Trump αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα την εκκαθάριση της φορολογικής του δήλωσης, που θα έδινε μια πολύ πιο σαφή εικόνα για την περιουσιακή του κατάσταση και τα επιχειρηματικά του συμφέροντα. Αλλά έχει συμπληρώσει ομοσπονδιακά έντυπα όπως ήταν υποχρεωμένος, στα οποία αποκαλύπτει τα προσωπικά και οικογενειακά του εισοδήματα, τα περιουσιακά του στοιχεία και τις οφειλές του.