XanTheater

  • Προς δήμο Ξάνθης (αλλά και άλλους εγγράμματους): Πόλη με κεφαλαίο το αρχικό είναι μόνο η Κωνσταντινούπολη για τους γνωστούς ιστορικούς λόγους. Όλες οι άλλες γράφονται με μικρό (πεζό), της Ξάνθης μη εξαιρούμενης
  • Και η "Εβροφάρμα" στη μαύρη λίστα του Ε.Φ.Ε.Τ. πλάι στα "Lidl"
  • Για μεγάλο διάστημα δεν αναρτούσαν στη σελίδα του δήμου Τοπείρου. Από τις 9 Μαρτίου και μετά αναρτούν όπως να 'ναι!
  • Κανένα σχόλιο από τους εντεύθεν ομνύοντες στον "πρόεδρο"; Δεν συνέβη απολύτως τίποτε με τον Σαββίδη;
  • Καφρίλα: "Άγνωστοι" ξήλωσαν δέντρα που φύτεψε ο δήμος Ξάνθης στην Τσιμισκή!
  • ...κι όποιος γουστάρει, εισβάλει σε όποιες σελίδες του facebook (άλλων) βρει μπροστά του και διαφημίζει την πραμάτεια του. Σχετική ή άσχετη, ενδιαφέρουσα ή παγερά αδιάφορη, ορθογραφικά σωστή ή για γέλια
  • Οι δημότες Ξάνθης έχουν πλέον έξι χώρους για να ξεδίνουν από αυτά που δεν έχουν...
  • Αυτό το κατάπιαν αμάσητο στον Κυνηγετικό Σύλλογο Ξάνθης. Ήρθε όμως και νέο...

Myblogs.gr

"Ο αριθμός των εξαναγκαστικών επιστροφών από την Ευρώπη στο Αφγανιστάν αυξήθηκε ραγδαία, σε μια εποχή κατά την οποία οι απώλειες αμάχων στο Αφγανιστάν -όπως καταγράφηκαν από τα Ηνωμένα Έθνη- είναι στα υψηλότερα επίπεδα" αναφέρει η Διεθνής Αμνηστία σε έκθεσή της, γεγονός που -όπως επισημαίνει- οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις γνωρίζουν, ωστόσο επιμένουν στους επιστροφές.

Νέα έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας για τους αιτούντες άσυλο που επέστρεψαν από την Ευρώπη στο Αφγανιστάν, αναφέρει λεπτομερώς τις περιπτώσεις των Αφγανών που έχουν επιστραφεί από τη Νορβηγία, την Ολλανδία, τη Σουηδία και τη Γερμανία, μόνο για να σκοτωθούν, να τραυματιστούν σε βομβιστικές επιθέσεις ή να ζήσουν υπό συνεχή φόβο δίωξης εξαιτίας του σεξουαλικού προσανατολισμού τους ή της στροφής τους στον χριστιανισμό. Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις γνωρίζουν την επικίνδυνη κατάσταση στη χώρα, όπως σημειώνει η Διεθνής Αμνηστία, παρόλα αυτά, "επιμένοντας στις επιστροφές ασκούν πίεση μέσω της οικονομικής βοήθειας που παρέχουν προς την αφγανική κυβέρνηση, ώστε να συνεργαστεί σε αυτή την κατεύθυνση", διαπιστώνει η οργάνωση.

Ασυνόδευτα παιδιά και νεαροί ενήλικες στις επιστροφές

Όπως αναφέρει η έκθεση, ανάμεσα στους Αφγανούς που επεστράφησαν από την Ευρώπη βρίσκονται ασυνόδευτα παιδιά και νεαροί ενήλικες, οι οποίοι ήταν παιδιά την περίοδο που έφτασαν στην Ευρώπη. Αρκετοί άνθρωποι από τους οποίους πήρε συνέντευξη η Διεθνής Αμνηστία για την έκθεση, στάλθηκαν σε μέρη του Αφγανιστάν που δεν είχαν γνωρίσει ποτέ, παρά την επικίνδυνη κατάσταση και την ατιμωρησία εγκλημάτων όπως τα βασανιστήρια.

Το 2016 ήταν το πιο θανατηφόρο έτος που έχει καταγραφεί για τους αμάχους και το 2017 οδεύει προς την ίδια κατεύθυνση, σημειώνει η οργάνωση. Το 2016, σύμφωνα με την Αποστολή Βοήθειας των Ηνωμένων Εθνών στο Αφγανιστάν (U.N.A.M.A.), 11.418 άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν. Επιθέσεις σε αμάχους πραγματοποιήθηκαν σε όλα τα μέρη της χώρας και οι περισσότερες από αυτές έγιναν από ένοπλες ομάδες, μεταξύ των οποίων οι Ταλιμπάν και το αποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος. Μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2017, η U.N.A.M.A. κατέγραψε 5.243 θανάτους αμάχων. Στις 31 Μαΐου σε μία από τις μεγαλύτερες επιθέσεις στην ιστορία της Καμπούλ, περισσότεροι από 150 άνθρωποι σκοτώθηκαν και οι διπλάσιοι τραυματίστηκαν, όταν μια βόμβα εξερράγη κοντά σε αρκετές ευρωπαϊκές πρεσβείες.

Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των βίαιων επιστροφών από την Ευρώπη αυξήθηκε ραγδαία. Σύμφωνα με επίσημες στατιστικές της Ε.Ε. που αναφέρονται στην έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας, μεταξύ 2015 και 2016 o αριθμός των Αφγανών που επέστρεψαν οι ευρωπαϊκές χώρες στο Αφγανιστάν τριπλασιάστηκε (από 3.290 σε 9.460). Οι επιστροφές αντιστοιχούν σε αισθητή πτώση της αναγνώρισης των αιτήσεων ασύλου, από 68% τον Σεπτέμβριο του 2015 σε 33% τον Δεκέμβριο του 2016.

Αναγνώριση επικινδυνότητας

Η οργάνωση διαπιστώνει ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν αγνοούν την επικίνδυνη κατάσταση στο Αφγανιστάν. Μάλιστα την αναγνώρισαν όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση υπέγραψε τη συμφωνία «Κοινή Πορεία Εμπρός», που προέβλεπε την επιστροφή των αιτούντων άσυλο στο Αφγανιστάν. Σε ένα έγγραφο που διέρρευσε, οι οργανισμοί της Ε.Ε. επισημαίνουν την «επιδείνωση της κατάστασης ασφάλειας και τις απειλές στις οποίες οι άνθρωποι είναι εκτεθειμένοι» στο Αφγανιστάν, καθώς και τα «επίπεδα ρεκόρ τρομοκρατικών επιθέσεων και απωλειών αμάχων». Ωστόσο, επιμένουν αυστηρά, ότι «περισσότερα από 80.000 άτομα θα χρειαστεί ενδεχομένως να επιστραφούν στο εγγύς μέλλον». Υπάρχουν αξιόπιστα αποδεικτικά στοιχεία ότι αυτή η «ανάγκη» εκφράστηκε με τη μορφή πίεσης στην αφγανική κυβέρνηση, συνεχίζει η οργάνωση.

Ο υπουργός Οικονομικών του Αφγανιστάν Εκίλ Χακίμι, δήλωσε στο κοινοβούλιο: «Εάν το Αφγανιστάν δεν συνεργαστεί με τις χώρες της Ε.Ε. για την προσφυγική κρίση, αυτό θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στο ποσό της βοήθειας που διατίθεται στο Αφγανιστάν».

πηγή