XanTheater

  • Να και η εξήγηση που απέφυγε να δώσει ο δήμαρχος Μύκης
  • Οι δημότες Ξάνθης έχουν πλέον έξι χώρους για να ξεδίνουν από αυτά που δεν έχουν...
  • Η κακοκαιρία προκλητικά κατά του πολιτισμού...
  • Τελικά δεν συνελήφθη - Παϊδάκια και όχι παιδάκια έτρωγε λόγω τσικνοπέμπτης ο δημοσιογράφος που έσπευσε να το κοινοποιήσει με ανάρτηση. Απλά δεν ήξερε πού μπορεί να βρίσκονται τα διαλυτικά στο πληκτρολόγιο...
  • "Μπαλταφάν" - "Δεν βρίσκεται / λέξη καμία / να 'χει στον ήχο της / τόση αρμονία"
  • Αυτό το κατάπιαν αμάσητο στον Κυνηγετικό Σύλλογο Ξάνθης. Ήρθε όμως και νέο...
  • Οκταήμερη διακοπή ακινησίας επιβλήθηκε στο τουριστικό τρενάκι του δήμου Ξάνθης
  • Για την ιστοσελίδα του δήμου Τοπείρου ο χρόνος σταμάτησε στο 2017...
  • Habemus παιδικές χαρές! Η Ξάνθη απολαμβάνει πλέον μέρος των αυτονόητων!

Myblogs.gr

Στα σίδερα της φυλακής έριξαν οι ισπανικές αρχές πεντακόσιους πρόσφυγες, μετά από την κατάσχεση από την ισπανική ακτοφυλακή των σαπιοκάραβων στα οποία επέβαιναν. Με απύθμενο θράσος ο υπουργός Εσωτερικών της Ισπανίας Χουάν Ιγνάθιο Θόιδο υπεραμύνθηκε αυτής της απόφασης, δηλώνοντας στο ισπανικό ραδιόφωνο ότι οι πρόσφυγες περνούν καλύτερα στη φυλακή Αρχιδόνα (στη Μάλαγα) από τους καταυλισμούς, αφού στη φυλακή υπάρχουν υγειονομικά μέσα, ντους, θέρμανση, κρεβάτια, αίθουσες αθλοπαιδιών και γενικά όλα τα καλά σε αντίθεση με τους καταυλισμούς!

Στο πλευρό του υπουργού στάθηκε η πλατιάς κυκλοφορίας εφημερίδα "El Pais", που υποστήριξε στο editorial της περασμένης Τετάρτης ότι οι συνθήκες στη φυλακή είναι καλύτερες από ορισμένα από τα εφτά κέντρα κράτησης των προσφύγων και μεταναστών που υπάρχουν στη χώρα (σε ορισμένα από τα οποία στοιβάζονται δώδεκα άτομα σε ένα δωμάτιο), χαρακτηρίζοντας τα κέντρα αυτά «πραγματικές φυλακές».

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, 17.687 πρόσφυγες έχουν φτάσει από τη θάλασσα στην Ισπανία από τις αρχές του χρόνου. Αριθμός υπερτριπλάσιος αυτού της ίδιας περιόδου του 2016. Κι αφού δεν έχουν πού να τους στοιβάξουν, τους πετάνε στη φυλακή μέχρι να δουν τι θα τους κάνουν. Έτσι κι αλλιώς είτε στη φυλακή είτε στα κέντρα κράτησης, το ίδιο είναι. Η ευρωπαϊκή ευαισθησία σε όλο της το μεγαλείο!

Την ίδια στιγμή στη Συρία 13,1 εκατομμύρια άνθρωποι (επτά στους δέκα κατοίκους που έχουν απομείνει στη χώρα), οι μισοί περίπου από τους οποίους είναι παιδιά, χρειάζονται επειγόντως ανθρωπιστική βοήθεια, σύμφωνα με έκθεση του Γραφείου Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του Ο.Η.Ε., που επισημαίνει ότι για τους μισούς από αυτούς η κατάσταση έχει φτάσει σε κρίσιμα όρια. Μπορεί οι τζιχαντιστές να ηττήθηκαν, ο πόλεμος όμως συνεχίζεται για έβδομη χρονιά, έχοντας κοστίσει τη ζωή σε πάνω από τριακόσιες χιλιάδες άτομα.

Ένα ακόμα ιμπεριαλιστικό έγκλημα, αφού ο μισητός δικτάτορας Άσαντ εξακολουθεί να ζει και να βασιλεύει με ρωσικές πλάτες, με τους Αμερικάνους και τους Ρώσους να ανταγωνίζονται να θέσουν τη Συρία στη σφαίρα επιρροής τους (μέχρι στιγμής οι δεύτεροι είναι καθαρά οι νικητές).

πηγή