INDEXANTHI.GR
Διάφορα

Τα τμήματα του Κοινωνικού Κέντρου “Σταύρος Χαλιορής”

Παραθέτουμε τα τμήματα που θα λειτουργήσουν τη νέα εκπαιδευτική περίοδο στο Κοινωνικό Κέντρο “Σταύρος Χαλιορής” στο Μαγικό και τα οποία θα παρουσιαστούν στο κοινό σε ανοιχτή εκδήλωση το απόγευμα (18.30) της Δευτέρας 10 Σεπτεμβρίου.

Τμήμα εκπαιδευτικής ρομποτικής (κλειστό τμήμα)

Η εκπαιδευτική ρομποτική αποτελεί ένα θαυμάσιο εργαλείο μάθησης αφού συνδέει πολλά διαφορετικά γνωστικά πεδία (μαθηματικά, προγραμματισμό, φυσικές επιστήμες, μηχανική κ.α.) με τρόπο μοναδικό, βοηθώντας τα παιδιά να αποκτήσουν όλες εκείνες τις απαραίτητες δεξιότητες που απαιτεί η εποχή μας. Οι μαθητές εκπαιδεύονται στην επίλυση προβλημάτων, καλλιεργούν τη δημιουργικότητά τους και παράγουν καινοτόμες ιδέες. Η γνώση συνδυάζεται με το παιχνίδι και την ψυχαγωγία, προάγεται η συνεργασία και γενικότερα καλλιεργείται η μάθηση με ένα τρόπο τόσο φυσικό όσο είναι η αναπνοή μας.

Υπεύθυνος τμημάτων: Ο Δρ. Πληροφορικής Θανάσης Μπαλαφούτης

Εργαστήριο STEM – πειράματα-κατασκευές (κλειστό τμήμα)

Τα παιδιά μαθαίνουν με παιγνιώδη τρόπο την επιστήμη που κρύβεται πίσω από τα φυσικά φαινόμενα και την τεχνολογία, προκαλώντας τα να λύσουν προβλήματα και να φτιάξουν κατασκευές. Χωρισμένα σε ομάδες ξεκινούν ένα ταξίδι στη διάρκεια του οποίου προβληματίζονται, ερευνούν, δοκιμάζουν, αποτυγχάνουν, ξαναδοκιμάζουν, συνεργάζονται και παρουσιάζουν τα έργα τους.

Υπεύθυνη τμήματος: Η φυσικός Χριστίνα Παρωτίδου

Τμήμα χορωδίας

Παραδίδονται μαθήματα ρυθμικού και μελωδικού σολφέζ, θεωρία της μουσικής, ελληνικό κλασικό και έντεχνο τραγούδι. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού και μεγαλύτερα.

Υπεύθυνη τμήματος: Η μουσικός Γιώτα Καβαρατζή. Μάθημα κάθε Σάββατο 12.00-13.00

Τμήμα εκμάθησης μουσικών οργάνων (κλειστό τμήμα)

Τα παιδιά διδάσκονται πιάνο, κιθάρα, αρμόνιο, τουμπελέκι, μπουζούκι, μπαγλαμά, ακορντεόν και ντέφι .

Υπεύθυνη τμήματος: Η μουσικός Γιώτα Καβαρατζή. Μαθήματα κάθε Τετάρτη 17.30-21.00 και Σάββατο 13.000-14.00

Τμήμα χορευτικής γυμναστικής

Σε ρυθμούς χορευτικής μουσικής τα παιδιά θα μάθουν χορογραφίες, θα διασκεδάσουν και θα γυμναστούν με ευχάριστο τρόπο.

Υπεύθυνη τμήματος: Η γυμνάστρια Ολυμπία Ιγνατιάδου. Μάθημα κάθε Δευτέρα 18.10-19.00

Παιδικό τμήμα δημιουργικής απασχόλησης

Χωρισμένα σε ομάδες ανάλογα με την ηλικία, τα παιδιά διδάσκονται χειροτεχνίες και κατασκευές με διάφορα υλικά, ζωγραφική, κολλάζ, κέντημα και κόσμημα. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά νηπιακής ηλικίας, παιδιά δημοτικού και μεγαλύτερα.

Υπεύθυνες τμήματος: Ολυμπία Ιγνατιάδου και Αφροδίτη Πανίδου. Βοηθοί: Πελαγία Μητσοπούλου, Σοφία Μυλωνά και Ζάννα Μαυροπούλου. Μάθημα κάθε Σάββατο 10.30-12.00

Τμήμα ζωγραφικής

Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τον κόσμο των χρωμάτων και των σχεδίων, μπορούν να πειραματιστούν με ποικίλα υλικά ζωγραφικής και να μάθουν διάφορες τεχνικές της (ακρυλική τεχνική, ελαιογραφία, σκίτσο και μικτές τεχνικές). Έτσι γνωρίζουν τη χαρά της καλλιτεχνικής έκφρασης και της δημιουργίας, αναπτύσσουν τη φαντασία τους και αξιοποιούν δημιουργικά τον ελεύθερό χρόνο τους.

Υπεύθυνη τμημάτων: Η ζωγράφος Τζέιν Τσάπλιν. Λειτουργούν τμήματα Α’-Δ’ δημοτικού (μάθημα κάθε Τετάρτη 17.30-19.00) και Ε’ δημοτικού και μεγαλύτερα (μάθημα κάθε Τετάρτη 19.00-20.30)

Τμήματα εκμάθησης σκακιού

Μέσα από τον θαυμαστό κόσμο του σκακιού θα εξασκήσουμε το μυαλό μας, θα ανακαλύψουμε νέους τρόπους σκέψης ενισχύοντας την ευφυΐα, την ευρηματικότητα και τη δημιουργικότητά μας. Το τμήμα απευθύνεται σε παιδιά έξι ετών και άνω.

Υπεύθυνη τμήματος: Η ηλεκτρολόγος μηχανικός Νικολέτα Κυπράκη. Μάθημα κάθε Δευτέρα 16.30-17.15

Παιδικό τμήμα θεατρικής παιδείας

Μέσω του θεατρικού παιχνιδιού αποκαλύπτεται στα παιδιά ο μαγικός κόσμος του θεάτρου. Στο τέλος της εκπαιδευτικής χρονιάς θα παρουσιαστεί μια θεατρική παράσταση, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα παιδιά να μάθουν πώς αυτή στήνεται από την επιλογή του έργου μέχρι τη στιγμή που θα ανοίξει η αυλαία. Το τμήμα μπορούν να παρακολουθήσουν παιδιά από Β’ δημοτικού μέχρι Γ’ γυμνασίου.

Υπεύθυνος τμήματος: Δημήτρης Χαϊτίδης. Μάθημα κάθε Παρασκευή 17.30-18.30

Παιδικό τμήμα παραδοσιακών χορών – αρχαρίων

Τμήμα παραδοσιακού χορού στο οποίο τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι, τους ρυθμούς και τη μουσική, θα έρθουν σε επαφή και θα μάθουν τον ελληνικό παραδοσιακό χορό. Το τμήμα απευθύνεται σε παιδιά από μεγάλα νήπια ως και Δ’ δημοτικού.

Υπεύθυνος τμήματος: Ο χοροδιδάσκαλος Κυριάκος Αθανασιάδης. Μάθημα κάθε Πέμπτη 17.00-18.00

Παιδικό τμήμα παραδοσιακών χορών – προχωρημένων

Τα παιδιά θα διδαχτούν παραδοσιακούς χορούς από όλη τη νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα. Μέσα από τις μελωδίες και τα βήματα των προγόνων μας θα γνωρίσουν την ελληνική λαϊκή μας παράδοση. Παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να διδαχτούν δημοτικό τραγούδι, αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής λαϊκής μας παράδοσης. Μέσα από τα τραγούδια που θα μάθουμε, θα καταλάβουμε γιατί ακόμη σε πολλές περιοχές της Ελλάδος οι άνθρωποι συγκινούνται.

Υπεύθυνος τμήματος : Ο χοροδιδάσκαλος Κυριάκος Αθανασιάδης. Μαθήματα – Παιδικό: Τρίτη 18.45-19.45, μικτό: Πέμπτη 18.00-19.00

Τμήμα γυμναστικής γυναικών

Διδάσκεται αεροβική γυμναστική συνοδεία μουσικής, χορογραφίες zumba, ασκησιολόγιο για ενδυνάμωση και σύσφιξη.

Υπεύθυνη τμήματος: Η γυμνάστρια Ολυμπία Ιγνατιάδου. Μαθήματα κάθε Δευτέρα και Πέμπτη 19.10-20.00, Τρίτη και Παρασκευή 09.30-10.20

Τμήμα θεατρικής παιδείας για παιδιά λυκείου και ενήλικες

Στη διάρκεια των μαθημάτων θα διδάσκεται θεατρικό παιχνίδι και θα δίνονται πληροφορίες σχετικές με την ιστορία του θεάτρου. Το θεατρικό τμήμα θα ανεβάσει μία παράσταση στο τέλος της εκπαιδευτικής χρονιάς και τα μέλη του τμήματος θα συμμετάσχουν ενεργά τόσο στη σχεδίαση των σκηνικών όσο και στην επιλογή των θεατρικών κουστουμιών. Το τμήμα απευθύνεται σε παιδιά από Α’ λυκείου χωρίς κανένα ηλικιακό περιορισμό προς τα πάνω.

Υπεύθυνος τμήματος: Δημήτρης Χαϊτίδης. Μάθημα κάθε Παρασκευή 18.30-19.30

Τμήμα παραδοσιακών χορών ενηλίκων

Θα διδαχτούν παραδοσιακοί χοροί από όλη τη νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα. Μέσα από τις μελωδίες και τα βήματα των προγόνων μας, θα μυηθούμε στην ελληνική λαϊκή μας παράδοση. Θα διδαχτεί δημοτικό τραγούδι, αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής λαϊκής μας παράδοσης. Μέσα από τα τραγούδια που θα μάθουμε, θα καταλάβουμε γιατί ακόμη σε πολλές περιοχές της Ελλάδος οι άνθρωποι συγκινούνται.

Υπεύθυνος τμήματος : Ο χοροδιδάσκαλος Κυριάκος Αθανασιάδης. Μαθήματα – Τμήμα ενηλίκων: Τρίτη 19.45-20.45, μικτό: Πέμπτη 18.00-19.00

Δημιουργικά εργαστήρια ενηλίκων

Στο πλαίσιο της δημιουργικής απασχόλησης ενηλίκων διοργανώνονται εργαστήρια προκειμένου οι συμμετέχοντες να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, να εκφραστούν, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν νέες δεξιότητες. Μεταξύ άλλων το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ραπτική, μεταποίηση ρούχων, κατασκευή χρηστικών ή διακοσμητικών αντικειμένων για το σπίτι, αλλά και σεμινάρια ή διαλέξεις από ειδικούς για θέματα ψυχολογίας, ομορφιάς, υγείας, διατροφής και εκπαίδευσης, που θα εμπλουτιστούν και με τις ιδέες των συμμετεχόντων.

Υπεύθυνη τμήματος: Πελαγία Μητσοπούλου. Μάθημα κάθε Παρασκευή 19.30-21.00

Τμήματα κοινωνικού φροντιστηρίου

Θα λειτουργήσουν ανάλογα με το ενδιαφέρον που θα προκύψει

Παράλληλες δράσεις

Το Κοινωνικό Κέντρο «Σταύρος Χαλιορής» διοργανώνει για τα μέλη του γιορτές και εκδρομές εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα

Προβολές παιδικού κινηματογράφου

Το κέντρο προβάλλει παιδικές ταινίες στο πλαίσιο του προγράμματος «Παιδιά πάμε σινεμά;». Επιμέλεια-επιλογή ταινιών από τη φιλόλογο Αφροδίτη Πανίδου

Ημερίδες ανοιχτές στο κοινό

Στο κέντρο διοργανώνονται εκδηλώσεις και ημερίδες με θέματα ιατρικά, εκπαιδευτικά και κοινωνικά, σε συνεργασία με φορείς της περιοχής και ιδιώτες, με σκοπό την ενημέρωση του κοινού.

 

Σχετικά άρθρα

Βλάβη αγωγού της Δ.Ε.Υ.Α.Ξ.

Super User

Προβολή ντοκιμαντέρ από τη “Γέφυρα”

Super User

Συνεδρίαση τη Δευτέρα και ημερίδα την Τετάρτη στο Ε.Β.Ε.

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies