INDEXANTHI.GR
Κοινωνία

Δεν είναι ίδιοι όλοι οι εμπορικοί σύλλογοι…

Με μια… αλλιώτικη από αυτές που έχουμε συνηθίσει ανακοίνωση (παρατίθεται αυτούσια), ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων παίρνει απερίφραστα θέση για το ενδεχόμενο φιλοξενίας προσφύγων και στα Χανιά.

Συνάδελφοι -σες

Με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης για εγκατάσταση προσφύγων στα Χανιά και στην Κρήτη καθώς επίσης και στη συνεχιζόμενη εισροή διωγμένων ανθρώπων από εμπόλεμες χώρες, έχουμε γίνει μάρτυρες μιας ανούσιας αντιπαράθεσης των διάφορων φορέων σε τοπικό επίπεδο με στόχο να σπείρουν τον φόβο και την ανασφάλεια με πρόσχημα την αλλοίωση της τουριστικής εικόνας του νησιού μας .

Αλήθεια αυτοί οι φορείς που διαμαρτύρονται για τον τουρισμό πότε καταδίκασαν τους πολέμους και αυτούς που τους κάνουν στις γειτονικές χώρες; Πότε καταδίκασαν το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.; Τους βασικούς υπαίτιους για τους πολέμους ανά τον κόσμο.

Έχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες η Κυβέρνηση, η Αντιπολίτευση αλλά και τα κόμματα και οι φορείς που συμφωνούν στις αποφάσεις της Ε.Ε. για το προσφυγικό. Παραβιάζουν ωμά την συνθήκη της Γενεύης για τα δικαιώματα των προσφύγων. Αυτές οι αποφάσεις μετατρέπουν την Ελλάδα σε αποθήκη ψυχών .Οι άνθρωποι αυτοί θέλουν να ξεφύγουν από τις εμπόλεμες ζώνες και να φτάσουν στις οικογένειες τους σε διάφορες χώρες τις Ευρώπης. Επίσης τεράστιες είναι οι ευθύνες αυτών που στηρίζουν την συμμετοχή της χώρας στους πολέμους στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. που γίνονται για το μοίρασμα των δρόμων και των πηγών ενέργειας για τα συμφέροντα ντόπιων και ξένων μονοπωλίων.

Συνάδελφοι –σες

1) Πρέπει με ευθύνη του κράτους και του ΟΗΕ να εξασφαλίζονται ταξιδιωτικά έγγραφα για τους πρόσφυγες που προέρχονται από χώρες πολέμου και κατοχής η εμφυλίου και να οργανώνεται απευθείας μεταφορά στις χώρες προορισμού τους.

2) Στην περίπτωση μεταφοράς η εγκατάστασης προσφύγων στον τόπο μας πιστεύουμε ότι πρέπει να δημιουργηθούν αποκλειστικά ανοικτοί, δημόσιοι και προσωρινοί χώροι υποδοχής και φιλοξενίας ,που θα λειτουργούν με ευθύνη του κράτους και όχι των ΜΚΟ, με όλες τις κατάλληλες υποδομές.

3) Είμαστε αντίθετοι να χρησιμοποιηθούν ελεύθερα οικόπεδα, εγκαταλειμμένα στρατόπεδα και κτήρια που στην ουσία θα δημιουργήσουν συνθήκες καταυλισμού και γκετοποίησης των προσφύγων.

Ο ΕΣΧ και η Χανιώτικη κοινωνία το προηγούμενο διάστημα εξέφρασε έμπρακτα την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες με συλλογή τροφίμων και με ότι άλλο μπορούσε να φανεί χρήσιμο σε αυτούς τους ανθρώπους στις δύσκολες μέρες που περνούσαν. Η αλληλεγγύη αυτή πρέπει να δυναμώσει, πρέπει όμως παράλληλα να εκφραστεί συλλογικά η καταδίκη των αιτιών που δημιουργούν το προσφυγικό πρόβλημα που δεν είναι άλλες από τις οικονομικές ανισότητες, την φτώχεια, την εμπλοκή της χώρας μας από τη συμμέτοχη στους πολέμους κάτω από τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. Ιδιαίτερα εδώ στα Χανιά πρέπει να απαιτήσουμε το κλείσιμο της βάσης της Σούδας που χρησιμοποιείτε σαν ορμητήριο στους πολεμικούς σχεδιασμούς.

Επίσης πρέπει να απομονώσουμε τις ρατσιστικές φωνές.

Κοινός εχθρός για τους μικρούς εμπόρους και τους αυτοαπασχολούμενους, για τον Χανιώτικο λαό μα και για τους πρόσφυγες που κτυπάνε την πόρτα μας είναι το σάπιο κοινωνικοοικονομικό σύστημα που γεννά τους πολέμους την φτώχεια και την δυστυχία που δεν λογαριάζει την ανθρώπινη ζωή.

 

0 Reviews

Write a Review

Σχετικά άρθρα

Έκθεση-καταπέλτης για την περίθαλψη των προσφύγων στην Ελλάδα

Super User

Έφυγαν από τη Δ.Ε.Η. και τώρα επιστρέφουν

Super User

Νέες δίκες κατά του Κινήματος Δεν Πληρώνω

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies