INDEXANTHI.GR
Πολιτική

Για τα γεγονότα της πορείας του πολυτεχνείου στην Ξάνθη

Με τίτλο “Ο ταξικός εχθρός δεν έχει θέση στους κοινωνικούς αγώνες“, το Αυτόνομο Σχήμα Πολυτεχνικής Ξάνθης κοινοποιεί τα ακόλουθα αναφορικά με τα συμβαίνοντα στη συγκέντρωση-πορεία της Ξάνθης για το πολυτεχνείο:

Το Αυτόνομο Σχήμα Πολυτεχνικής Ξάνθης καλούσε και συμμετείχε στη συγκέντρωση και πορεία του Πολυτεχνείου από κοινού με το Αυτόνομο Στέκι Ξάνθης και τον κοινωνικό/πολιτικό χώρο “Αγκάθι”. Λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η πορεία και ενώ τα μπλοκ στήνονταν στον δρόμο, έκανε την εμφάνισή της ξαφνικά η νεολαία του ΣυΡιζΑ με δικό της πανό. Σαν Α.Σ.Π.Ξ. πήραμε την πρωτοβουλία μαζί με συντρόφους/ισσες να κάνουμε πολιτική παρέμβαση μέσα στο σώμα της πορείας, να καταδείξουμε τον εχθρικό τους ρόλο και να τους αφαιρέσουμε το πανό, ώστε να μην έχουν διακριτή πολιτική παρουσία στην πορεία. Ο στόχος της παρέμβασής μας εκπληρώθηκε χωρίς να χρειαστεί να ασκηθεί βία από μεριάς μας. Παρά την προκλητική συμπεριφορά και τις ψευτομαγκιές κάποιων από αυτούς, οι σύντροφοι/ ισσες δεν έπεσαν στην παγίδα και δεν τους έκαναν τη χάρη να τους θυματοποιήσουν και να μπαχαλέψουν την πορεία.

Αντικοινωνικό είναι το κόμμα του ΣυΡιζΑ που διαχειρίζεται το κράτος και τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του, που έχει ψηφίσει δύο μνημόνια και πλήθος αντεργατικών μέτρων, που προχωράει σε πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών, που έχει τις καλύτερες σχέσεις με το κράτος των Η.Π.Α., που πνίγει στο Αιγαίο και στοιβάζει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης τους μετανάστες, που εκκενώνει καταλήψεις, που συντηρεί το νομοθετικό πλαίσιο και τους μηχανισμούς της αντιτρομοκρατικής που έχουν κλείσει την Ηριάννα και τον Θεοφίλου στη φυλακή (όπως και δεκάδες ακόμα πολιτικούς κρατούμενους), που ψήφισε τον νόμο Γαβρόγλου μέσα στο κατακαλόκαιρο για το πανεπιστήμιο-επιχείρηση… Και σε τελική ανάλυση, που συνεχίζει επάξια τις πολιτικές του κεφαλαίου, οι οποίες εξωθούν -όλο και πιο εντατικά- τη βάση της κοινωνικής πυραμίδας στην ανέχεια, την εξαθλίωση, την ψυχική κατάπτωση.

Η πορεία του πολυτεχνείου δεν είναι ούτε βόλτα ούτε μνημόσυνο, αλλά εκκινεί και νοηματοδοτείται από τους αγώνες τού σήμερα ενάντια στις πολιτικές του κεφαλαίου και του κράτους του. Ρόλος των δυνάμεων του ανταγωνιστικού κινήματος είναι να καταδείξουν τον ρόλο του ΣυΡιζΑ ως διαχειριστή των πολιτικών αυτών και να τον αποκλείσουν από τις διαδικασίες και τις δράσεις του. Όχι να τους υπερασπίζονται, να τους προσφέρουν άλλοθι και νομιμοποίηση και να τους ενσωματώνουν κάτω από τις δικές τους σημαίες. Όποιοι το κάνουν καθίστανται αυτομάτως υπόλογοι σε όλους τους αγωνιζόμενους και σε όλους τους ανθρώπους που πλήττονται από τις πολιτικές που εφαρμόζονται. Εμείς από τη μεριά μας προερχόμαστε και απευθυνόμαστε στους φοιτητές, στον εργαζόμενο λαό και στον κόσμο του αγώνα και δεν δεχόμαστε να στεκόμαστε δίπλα-δίπλα με τους γδάρτες του.

Η φυσική θέση των “διαδηλωτών” του ΣυΡιζΑ είναι -όπως και στην Αθήνα-εκτός πορείας, απομονωμένοι, κάτω από τη γιούχα του κόσμου και υπό την περιφρούρηση των Μ.Α.Τ. Των Μ.Α.Τ. που αργότερα πήραν εντολή, χωρίς καμία αφορμή, να εφορμήσουν και να διαλύσουν με χημικά και ξύλο μπλοκ της πορείας, με αποτέλεσμα σήμερα να μετράμε δεκάδες τραυματίες.

  • ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
  • ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝΕΙ ΜΝΗΜΕΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΒΟΛΑ ΣΤΙΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ
  • ΕΙΤΕ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΕΙΤΕ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» Ο ΤΑΞΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΑΙΝΕΤΑΙ.

 

0 Reviews

Write a Review

Σχετικά άρθρα

Ανακοίνωση του ΣυΡιζΑ για τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών

Super User

Ανακοίνωση του ΣυΡιζΑ Ξάνθης

Super User

Εκδήλωση του ΣυΡιζΑ Ξάνθης τη Δευτέρα

Super User

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Δείτε περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies