XanTheater

  • Μετά την τρίμηνη -και βάλε- εξαφάνιση (τα μπάνια του λαού γαρ), επέστρεψαν έμπλεοι... αγωνιστικότητας και με παντελώς αταίριαστα με το κλίμα της ήττας παχιά λόγια
  • Διαχειριστής του Ε.Σ.Π.Α. λίγο πριν από δημοτικές και περιφερειακές εκλογές! Δεν θα πλήξουμε...
  • Νύχτα "κατέβηκε" και εξαφανίστηκε η "είδηση" για τους... τζιχαντιστές στη Γλαύκη
  • Όχι μόνο κλείνουν λες κι είναι... "εδώδιμα-αποικιακά", αδιαφορώντας για το "λειτούργημα", τις "επάλξεις" και τα άλλα στομφώδη, αλλά μερικοί ούτε καν το αναγγέλλουν!
  • Δεν έχουν ώρα ανάρτησης (πονηρά σκεπτόμενοι), γράφουν όμως "συμβαίνει αυτή την ώρα"! Κι ο αναγνώστης συγχύζεται (και με τις δύο έννοιες της λέξης)...
  • Μπορούν να εξηγήσουν στον κόσμο όλοι οι φορείς (του "κόμματος της εργατιάς" μη εξαιρουμένου) και όλα τα Μ.Μ.Ε. της Ξάνθης, γιατί αυθαίρετα αναφέρουν πάντα και μόνο ως "εργατικό" το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ξάνθης; Ακόμη και η επιγραφή στην είσοδό του, το φωνάζει!
  • Το είδαν στο indeXanthi.gr και τους άρεσε. Προσέτρεξαν στην πηγή, το έκαναν copy-paste αλλά... ξέχασαν να την αναφέρουν. Όπως κάνουν καθημερινά...

Myblogs.gr

Νίκος

Στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην Κομοτηνή συγκεντρώνονται διαμαρτυρόμενες το μεσημέρι (13.30) της Παρασκευής 23 Φεβρουαρίου οι Ε.Λ.Μ.Ε. της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ.

Όπως ανακοίνωσε η Ε.Λ.Μ.Ε. Ξάνθης, "έχει την πρόθεση να βάλει λεωφορείο για την κινητοποίηση στην Κομοτηνή. Δηλώστε συμμετοχή μέχρι σήμερα Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου στις 15.00".

Παρατίθεται το δελτίο τύπου των σωματείων που συμμετέχουν στην κινητοποίηση:

ΜΟΝΙΜΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΤΩΡΑ - ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!

Η καταστροφική πολιτική των μνημονίων και οι πολιτικές συμμόρφωσης στις προσταγές των δανειστών τα τελευταία οκτώ χρόνια, συνεχίζουν να χτυπούν ανελέητα το χώρο της εκπαίδευσης, να στερούν μορφωτικά δικαιώματα από τους μαθητές και να εντείνουν την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών.

Οι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι συνάδελφοί μας που αποτελούν πλέον τον σκελετό του δημόσιου σχολείου καθώς έχουν να πραγματοποιηθούν μόνιμοι διορισμοί εδώ και επτά χρόνια, είναι καταδικασμένοι να ζουν σε ένα καθεστώς συνεχούς εργασιακής ομηρίας και ανασφάλειας. Οι ελαστικά εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί είναι κακοπληρωμένοι, ευέλικτοι, χωρίς στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, ανήμποροι να σχεδιάσουν τον οποιοδήποτε οικογενειακό τους προγραμματισμό, χωρίς προοπτική και με τη Δαμόκλειο σπάθη της απόλυσης πάνω από το κεφάλι, μια πραγματικότητα που αναμφίβολα οδηγεί στην εξουθένωση και την εξόντωση. Ταυτόχρονα οι μαθητές χάνουν χιλιάδες διδακτικές ώρες κάθε χρόνο λόγω των κενών, γεγονός καθοριστικό για τη μαθησιακή πορεία τους.

Η αντοχή και η ανοχή μας τέλειωσαν! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΟΜΗΡΙΑ! Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας, συμμετέχουμε μαζικά στην εβδομάδα δράσης (23/2-2/03) για τους μόνιμους διορισμούς και το εργασιακό καθεστώς των αναπληρωτών. Με αφετηρία την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου στις 13.30, δίνουμε δυναμικά το "παρών" στην παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην Κομοτηνή. Για τον σκοπό αυτό κηρύσσουμε τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας 11.00-14.00.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Κατάργηση του Ν.3848
  • Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών/τριών σε ειδική και γενική αγωγή για την άμεση κάλυψη των τουλάχιστον 25.000 κενών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση
  • Εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών με αυτά των μόνιμων σε όλα τα επίπεδα.

Διεκδικούμε το αναφαίρετο δικαίωμά μας στη μόνιμη και σταθερή εργασία!

Στην κινητοποίηση καλούν οι Ε.Λ.Μ.Ε. Α' και Β' Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας, Δράμας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης.

 

Medi help