XanTheater

 • Έσπασε το ξανθιώτικο μονοπώλιο - Συνελήφθη 64χρονος στην Ελασσόνα που αυνανιζόταν δημόσια
 • Κόμβος αδέσποτων και όχι Σάρδεων - Παντού... σκυλάδικα στην πόλη
 • ...και την τρίτη μέρα παντελούς αδράνειας "κατά τας γραφάς", ξεκίνησαν μετρήσεις για τα δηλητήρια της πυρκαγιάς στον Χ.Υ.Τ.Α.!
 • Όλοι οι δρόμοι των διακινητών προσφύγων περνάνε πλέον από την Ξάνθη...
 • "Πουσταριά", φασισταριά και άλλες θλιβερές ιστορίες...
 • Ε, από τις 14 Δεκεμβρίου του 2015 μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου του 2055, δεν το λες και... "κρατικό" το αεροδρόμιο της Καβάλας, όπως γράφουν κάποιοι στις ανακοινώσεις τους
 • Γιατί ο Σύλλογος Γυναικών Ξάνθης δεν έχει γράψει ποτέ (ούτε μία φορά!) το όνομά του χωρίς να ακολουθείται από τον προσδιορισμό "μέλος της Ο.Γ.Ε.";
 • Επίκαιρο
 • Το είδαν στο indeXanthi.gr και τους άρεσε. Προσέτρεξαν στην πηγή, το έκαναν copy-paste αλλά... ξέχασαν να την αναφέρουν. Όπως κάνουν καθημερινά...

Myblogs.gr

Νίκος

Στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην Κομοτηνή συγκεντρώνονται διαμαρτυρόμενες το μεσημέρι (13.30) της Παρασκευής 23 Φεβρουαρίου οι Ε.Λ.Μ.Ε. της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ.

Όπως ανακοίνωσε η Ε.Λ.Μ.Ε. Ξάνθης, "έχει την πρόθεση να βάλει λεωφορείο για την κινητοποίηση στην Κομοτηνή. Δηλώστε συμμετοχή μέχρι σήμερα Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου στις 15.00".

Παρατίθεται το δελτίο τύπου των σωματείων που συμμετέχουν στην κινητοποίηση:

ΜΟΝΙΜΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΤΩΡΑ - ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!

Η καταστροφική πολιτική των μνημονίων και οι πολιτικές συμμόρφωσης στις προσταγές των δανειστών τα τελευταία οκτώ χρόνια, συνεχίζουν να χτυπούν ανελέητα το χώρο της εκπαίδευσης, να στερούν μορφωτικά δικαιώματα από τους μαθητές και να εντείνουν την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών.

Οι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι συνάδελφοί μας που αποτελούν πλέον τον σκελετό του δημόσιου σχολείου καθώς έχουν να πραγματοποιηθούν μόνιμοι διορισμοί εδώ και επτά χρόνια, είναι καταδικασμένοι να ζουν σε ένα καθεστώς συνεχούς εργασιακής ομηρίας και ανασφάλειας. Οι ελαστικά εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί είναι κακοπληρωμένοι, ευέλικτοι, χωρίς στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, ανήμποροι να σχεδιάσουν τον οποιοδήποτε οικογενειακό τους προγραμματισμό, χωρίς προοπτική και με τη Δαμόκλειο σπάθη της απόλυσης πάνω από το κεφάλι, μια πραγματικότητα που αναμφίβολα οδηγεί στην εξουθένωση και την εξόντωση. Ταυτόχρονα οι μαθητές χάνουν χιλιάδες διδακτικές ώρες κάθε χρόνο λόγω των κενών, γεγονός καθοριστικό για τη μαθησιακή πορεία τους.

Η αντοχή και η ανοχή μας τέλειωσαν! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΟΜΗΡΙΑ! Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας, συμμετέχουμε μαζικά στην εβδομάδα δράσης (23/2-2/03) για τους μόνιμους διορισμούς και το εργασιακό καθεστώς των αναπληρωτών. Με αφετηρία την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου στις 13.30, δίνουμε δυναμικά το "παρών" στην παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην Κομοτηνή. Για τον σκοπό αυτό κηρύσσουμε τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας 11.00-14.00.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 • Κατάργηση του Ν.3848
 • Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών/τριών σε ειδική και γενική αγωγή για την άμεση κάλυψη των τουλάχιστον 25.000 κενών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση
 • Εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών με αυτά των μόνιμων σε όλα τα επίπεδα.

Διεκδικούμε το αναφαίρετο δικαίωμά μας στη μόνιμη και σταθερή εργασία!

Στην κινητοποίηση καλούν οι Ε.Λ.Μ.Ε. Α' και Β' Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας, Δράμας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης.