XanTheater

 • Για μεγάλο διάστημα δεν αναρτούσαν στη σελίδα του δήμου Τοπείρου. Από τις 9 Μαρτίου και μετά αναρτούν όπως να 'ναι!
 • Κανένα σχόλιο από τους εντεύθεν ομνύοντες στον "πρόεδρο"; Δεν συνέβη απολύτως τίποτε με τον Σαββίδη;
 • Καφρίλα: "Άγνωστοι" ξήλωσαν δέντρα που φύτεψε ο δήμος Ξάνθης στην Τσιμισκή!
 • ...κι όποιος γουστάρει, εισβάλει σε όποιες σελίδες του facebook (άλλων) βρει μπροστά του και διαφημίζει την πραμάτεια του. Σχετική ή άσχετη, ενδιαφέρουσα ή παγερά αδιάφορη, ορθογραφικά σωστή ή για γέλια
 • Ξανθιώτης δεν ανάρτησε καμία φωτογραφία και καμία αναφορά στο facebook για το χιόνι! Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία
 • Να και η εξήγηση που απέφυγε να δώσει ο δήμαρχος Μύκης
 • Οι δημότες Ξάνθης έχουν πλέον έξι χώρους για να ξεδίνουν από αυτά που δεν έχουν...
 • Αυτό το κατάπιαν αμάσητο στον Κυνηγετικό Σύλλογο Ξάνθης. Ήρθε όμως και νέο...

Myblogs.gr

Στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην Κομοτηνή συγκεντρώνονται διαμαρτυρόμενες το μεσημέρι (13.30) της Παρασκευής 23 Φεβρουαρίου οι Ε.Λ.Μ.Ε. της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ.

Όπως ανακοίνωσε η Ε.Λ.Μ.Ε. Ξάνθης, "έχει την πρόθεση να βάλει λεωφορείο για την κινητοποίηση στην Κομοτηνή. Δηλώστε συμμετοχή μέχρι σήμερα Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου στις 15.00".

Παρατίθεται το δελτίο τύπου των σωματείων που συμμετέχουν στην κινητοποίηση:

ΜΟΝΙΜΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΤΩΡΑ - ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!

Η καταστροφική πολιτική των μνημονίων και οι πολιτικές συμμόρφωσης στις προσταγές των δανειστών τα τελευταία οκτώ χρόνια, συνεχίζουν να χτυπούν ανελέητα το χώρο της εκπαίδευσης, να στερούν μορφωτικά δικαιώματα από τους μαθητές και να εντείνουν την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών.

Οι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι συνάδελφοί μας που αποτελούν πλέον τον σκελετό του δημόσιου σχολείου καθώς έχουν να πραγματοποιηθούν μόνιμοι διορισμοί εδώ και επτά χρόνια, είναι καταδικασμένοι να ζουν σε ένα καθεστώς συνεχούς εργασιακής ομηρίας και ανασφάλειας. Οι ελαστικά εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί είναι κακοπληρωμένοι, ευέλικτοι, χωρίς στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, ανήμποροι να σχεδιάσουν τον οποιοδήποτε οικογενειακό τους προγραμματισμό, χωρίς προοπτική και με τη Δαμόκλειο σπάθη της απόλυσης πάνω από το κεφάλι, μια πραγματικότητα που αναμφίβολα οδηγεί στην εξουθένωση και την εξόντωση. Ταυτόχρονα οι μαθητές χάνουν χιλιάδες διδακτικές ώρες κάθε χρόνο λόγω των κενών, γεγονός καθοριστικό για τη μαθησιακή πορεία τους.

Η αντοχή και η ανοχή μας τέλειωσαν! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΟΜΗΡΙΑ! Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας, συμμετέχουμε μαζικά στην εβδομάδα δράσης (23/2-2/03) για τους μόνιμους διορισμούς και το εργασιακό καθεστώς των αναπληρωτών. Με αφετηρία την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου στις 13.30, δίνουμε δυναμικά το "παρών" στην παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης στην Κομοτηνή. Για τον σκοπό αυτό κηρύσσουμε τρίωρη διευκολυντική στάση εργασίας 11.00-14.00.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 • Κατάργηση του Ν.3848
 • Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών/τριών σε ειδική και γενική αγωγή για την άμεση κάλυψη των τουλάχιστον 25.000 κενών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση
 • Εξίσωση δικαιωμάτων αναπληρωτών με αυτά των μόνιμων σε όλα τα επίπεδα.

Διεκδικούμε το αναφαίρετο δικαίωμά μας στη μόνιμη και σταθερή εργασία!

Στην κινητοποίηση καλούν οι Ε.Λ.Μ.Ε. Α' και Β' Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας, Δράμας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης.