XanTheater

  • Να και η εξήγηση που απέφυγε να δώσει ο δήμαρχος Μύκης
  • Οι δημότες Ξάνθης έχουν πλέον έξι χώρους για να ξεδίνουν από αυτά που δεν έχουν...
  • Η κακοκαιρία προκλητικά κατά του πολιτισμού...
  • Τελικά δεν συνελήφθη - Παϊδάκια και όχι παιδάκια έτρωγε λόγω τσικνοπέμπτης ο δημοσιογράφος που έσπευσε να το κοινοποιήσει με ανάρτηση. Απλά δεν ήξερε πού μπορεί να βρίσκονται τα διαλυτικά στο πληκτρολόγιο...
  • "Μπαλταφάν" - "Δεν βρίσκεται / λέξη καμία / να 'χει στον ήχο της / τόση αρμονία"
  • Αυτό το κατάπιαν αμάσητο στον Κυνηγετικό Σύλλογο Ξάνθης. Ήρθε όμως και νέο...
  • Οκταήμερη διακοπή ακινησίας επιβλήθηκε στο τουριστικό τρενάκι του δήμου Ξάνθης
  • Για την ιστοσελίδα του δήμου Τοπείρου ο χρόνος σταμάτησε στο 2017...
  • Habemus παιδικές χαρές! Η Ξάνθη απολαμβάνει πλέον μέρος των αυτονόητων!

Myblogs.gr

Από την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ξάνθης εκδόθηκαν οι ακόλουθες δύο ανακοινώσεις-καταγγελίες (παρατίθενται αυτούσιες) αναφορικά με την απόφαση δικαστηρίου της Ορεστιάδας και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης:

Ορεστιάδα

Η Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας καταδικάζει την απαράδεκτη απόφαση, ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής πάλης και των αγώνων, του δικαστηρίου της Ορεστιάδας με την οποία καταδικάζει σε 4μηνη ποινή φυλάκισης, με αναστολή, 2 αγροτοσυνδικαλιστές μέλη του ΔΣ της Ομοσπονδίας Αγροτικών συλλόγων Εβρου, για την συμμετοχή τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις τον Φλεβάρη του 2017.

Οι δύο αγροτοσυνδικαλιστές έπραξαν το αυτονόητο, υπερασπίστηκαν τα δικαιώματα, το μόχθο των φτωχομεσαίων αγροτών, ενάντια στην πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της ΕΕ που θέλει να τους ξεκληρίσει από τα χωράφια τους, να τους μετατρέψει σε σύγχρονους κολίγους.

Ο συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων, ετοιμάζεται να βάλει νέα εμπόδια στην συνδικαλιστική δράση, στο δικαίωμα της Απεργίας, με την 3η αξιολόγηση.

Όσο θα συνεχίζεται η αντιλαϊκή πολιτική από την κυβέρνηση, ανεξάρτητα το περιτύλιγμα που έχει, «αριστερή»- «φιλελεύθερη», "μνημονιακή" - "αντιμνημονιακή", που υπηρετεί την κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των μεγολαοαγροτών και κινείται στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης τόσο και η δικαιοσύνη θα "κρίνει" με βάση τα συμφέροντα τους.

Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, μέσα από την συμμαχία τους χρειάζεται με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, οργανωμένα, αγωνιστικά να διεκδικήσουν τα δημοκρατικά τους δικαιώματα και συνδικαλιστικές ελευθερίες. Αυτός ο αγώνας είναι ανάγκη να συνδεθεί με την πάλη ενάντια στην πολιτική και το σύστημα που γεννά φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση για το λαό.

Δίνουμε απάντηση στην κυβέρνηση με την μαζική μας μαχητική μας συμμετοχή στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 14 Δεκέμβρη.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΟΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΠΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Αλεξανδρούπολη

Η Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας καταγγέλλει τη μετατροπή του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης  σε «προσωρινή» NATOϊκή βάση, σε χώρο αποθήκευσης και επεξεργασίας στρατιωτικού υλικού.

Τη στιγμή που η Κυβέρνηση τσακίζει μισθούς και μεροκάματα, πετσοκόβει συντάξεις και επιβάλλει βάρβαρους φόρους στον λαό, την ίδια στιγμή  δαπανά το 2% του ΑΕΠ για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς, κλείνει συμφωνίες   με τις ΗΠΑ 2,5 δις για εκσυγχρονισμό των αεροπλάνων F16.

Από την μία καταδικάζει τον λαό στην πείνα και από την άλλη εμπλέκει την χώρα μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

Δυναμώνουμε την πάλη μας ενάντια στην πολιτική κυβέρνηση, μεγάλου κεφαλαίου, ΕΕ.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ  ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Να κλείσουν όλες οι ξένες στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.

Λέμε όχι στις πολεμικές δαπάνες των Νατοϊκών πολεμικών σχεδιασμών. Διεκδικούμε δαπάνες για κάλυψη των αναγκών της εργατικής, λαϊκής οικογένειας.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΛΙΜΑΝΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, ΟΧΙ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ!