XanTheater

  • Δεν έχουμε τίποτε εναντίον του Αντώνη Μουσαδέ, αλλά λίγο μετά από αυτό τι είναι αυτό;
  • Βία, τρομοκρατία και επιστροφή της δεξιάς στα μετεμφυλιακά ήθη της
  • Δυστυχώς το να γνωρίζεις πώς να γράψεις πέντε αράδες στα ελληνικά, δεν αποτελεί προαπαιτούμενο για να γίνεις δήμαρχος ελληνικής πόλης
  • 3.220 ευρώ για μία εμφάνιση τοπικού σχήματος στην Ξάνθη!
  • Ανακριβείς οι φήμες ότι θα μπει στον κόμβο της Σάρδεων μηχάνημα έκδοσης αριθμών προτεραιότητας για όσους κυνηγάνε τα αδέσποτα
  • Αποκαλύφτηκε ποιος έκανε τη δωρεά για την περιβόητη "μεγάλη σημαία" στην Ξάνθη κατά την προεκλογική περίοδο των δημοτικών εκλογών...
  • Επίκαιρο
  • Το είδαν στο indeXanthi.gr και τους άρεσε. Προσέτρεξαν στην πηγή, το έκαναν copy-paste αλλά... ξέχασαν να την αναφέρουν. Όπως κάνουν καθημερινά...

Myblogs.gr

Νίκος

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που έδωσαν το "παρών" και μαζικοποίησαν τη χθεσινή απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜε στην Ξάνθη μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους, φοιτητές κι ανέργους.

Η χθεσινή απεργία περιφρουρήθηκε από το σωματείο μας στον χώρο της "e-Value", που αποτελεί το πρότυπο της «ανάπτυξης» για τους μεγαλοεργοδότες, την κυβέρνηση ΣυΡιζΑ-ΑνΕλ -άλλωστε έτσι προβλήθηκε από τα στελέχη της- αλλά είναι το κάτεργο των εργασιακών σχέσεων για τους εργαζόμενους με τις συμβάσεις ενός μήνα, την ενοικίασή τους από εταιρίες «ανθρώπινου» σκλαβοπάζαρου.

Ταυτόχρονα ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ότι στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στα θερμοκήπια της "Selecta" στο Ερατεινό Καβάλας η αστυνομία μαζί με μπράβους κατ’ εντολή της εργοδοσίας έσπασε την απεργία των εργαζομένων. Χαρακτηριστική ήταν επίσης η στάση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, όπου σε καταγγελία των σωματείων για ακόμη μία φορά όχι μόνο δεν πήρε θέση, αλλά δήλωσε την άρνησή του να έρθει στον χώρο δουλειάς για να ελέγξει τις καταγγελίες που έγιναν. Το ίδιο έγινε και με την κινητοποίηση και την περιφρούρηση της απεργίας στα super markets"In" στα Γιάννενα. Η κυβέρνηση όταν αδυνατεί να περάσει με νόμο τον περιορισμό της απεργίας, χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να διαφυλάξει τα κέρδη των μεγαλοεργοδοτών.

Η χθεσινή απεργία ήταν η απάντηση των εργαζομένων στη βάρβαρη πραγματικότητα που διαμορφώνουν παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα. Είναι η απάντηση στην προσπάθεια κυβέρνησης-εργοδοσίας να χτυπήσουν το απεργιακό δικαίωμα. Τους δίνουμε ταυτόχρονα όμως μια υπόσχεση, ότι θα συνεχίσουμε με αμείωτη ένταση και θα κλιμακώνουμε τον αγώνα κάθε μέρα, παλεύοντας για υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, κανένα μισθό κάτω από 751 ευρώ, κόντρα στις απαιτήσεις της μεγαλοεργοδοσίας, της Ε.Ε., της κυβέρνησης, των κατασταλτικών μηχανισμών και στα τσιράκια τους.

Παράλληλα καλούμε τους εργαζόμενους στον κλάδο του εμπορίου, να δώσουν όλες τις δυνάμεις τους ώστε να εκφραστεί μαζικά η συμμετοχή στην πανελλαδική απεργία στο εμπόριο την Κυριακή 17 Δεκέμβρη. Οι μέρες που έρχονται είναι φωτιά για τους εμποροϋπαλλήλους στα καταστήματα, στις εμπορικές αλυσίδες, στα εμπορικά κέντρα και στα εκπτωτικά χωριά, στα super markets, με την εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς η οποία κορυφώνεται κατά την περίοδο των εορτών και τους εξαναγκάζουν να δουλεύουν υπερωριακά, Σάββατα και Κυριακές χωρίς να πληρώνονται. Η εντατικοποίηση στον κλάδο του εμπορίου χτυπάει κόκκινο με καθημερινές παραβιάσεις του ωραρίου. Καλούμε τους συναδέλφους στο εμπόριο να καταγγέλλουν στο σωματείο μας την εργοδοτική τρομοκρατία, να μην υποκύψουν σε αυτήν σε περιπτώσεις που αφορούν τα κομμένα ρεπό, με πλήρη εφαρμογή της ελαστικοποίησης, με απλήρωτη εργασία, με ασταμάτητη εργασία χωρίς αργίες και ξεκούραση.

Καλούμε τους εργαζόμενους στο εμπόριο στην απεργιακή συγκέντρωση του σωματείου μας στις 17 Δεκέμβρη στις 11.00 στην κεντρική πλατεία. Να οργανώσουμε την άνοδο των εργατικών αγώνων για την αντεπίθεση!