XanTheater

 • Έσπασε το ξανθιώτικο μονοπώλιο - Συνελήφθη 64χρονος στην Ελασσόνα που αυνανιζόταν δημόσια
 • Κόμβος αδέσποτων και όχι Σάρδεων - Παντού... σκυλάδικα στην πόλη
 • ...και την τρίτη μέρα παντελούς αδράνειας "κατά τας γραφάς", ξεκίνησαν μετρήσεις για τα δηλητήρια της πυρκαγιάς στον Χ.Υ.Τ.Α.!
 • Όλοι οι δρόμοι των διακινητών προσφύγων περνάνε πλέον από την Ξάνθη...
 • "Πουσταριά", φασισταριά και άλλες θλιβερές ιστορίες...
 • Ε, από τις 14 Δεκεμβρίου του 2015 μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου του 2055, δεν το λες και... "κρατικό" το αεροδρόμιο της Καβάλας, όπως γράφουν κάποιοι στις ανακοινώσεις τους
 • Γιατί ο Σύλλογος Γυναικών Ξάνθης δεν έχει γράψει ποτέ (ούτε μία φορά!) το όνομά του χωρίς να ακολουθείται από τον προσδιορισμό "μέλος της Ο.Γ.Ε.";
 • Επίκαιρο
 • Το είδαν στο indeXanthi.gr και τους άρεσε. Προσέτρεξαν στην πηγή, το έκαναν copy-paste αλλά... ξέχασαν να την αναφέρουν. Όπως κάνουν καθημερινά...

Myblogs.gr

Νίκος

Μαζικά στον αγώνα για να μην περάσει το νέο αντιλαϊκό-αντεργατικό νομοσχέδιο!

Συγκέντρωση το Σάββατο 13 Ιανουαρίου στις 11.30 στην κεντρική πλατεία.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδεικνύει ότι είναι άξιος υπηρέτης του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών. Μπροστά στο Γιούρογκρουπ στις 22/1 και το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης, βιάζεται να παρουσιάσει στα ξένα αφεντικά της το πόσο έχει προχωρήσει το αντιλαϊκό της έργο. Τα δεκάδες μέτρα που περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε αποτελούν νέα, σοβαρά χτυπήματα στα λαϊκά και εργατικά δικαιώματα. Χτυπιέται το δικαίωμα στην απεργία, επεκτείνονται οι πλειστηριασμοί και για οφειλές προς το Δημόσιο, πετσοκόβονται επιδόματα, προωθούνται οι ιδιωτικοποιήσεις υλοποιώντας τα δεκάδες προαπαιτούμενα που επιβάλλουν τα επιτελεία της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Στόχος τους είναι να καταργήσουν τις συλλογικά οργανωμένες διεκδικήσεις της εργατικής τάξης απέναντι στον ταξικό της αντίπαλο. Γι' αυτό χτυπάνε με τον πιο άμεσο τρόπο τον πρωτοβάθμιο συνδικαλισμό και τα όργανά του. Προσπαθούν να αφαιρέσουν από τους εργαζόμενους το πιο βασικό τους δικαίωμα, που έχει κατακτηθεί με μακροχρόνιους και αιματηρούς αγώνες, το δικαίωμα στην απεργία. Που αποτελεί εργαλείο στα χέρια των εργαζομένων, στην αντιπαράθεσή τους με την εξουσία των εργοδοτών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπηρετεί με τον πιο ξετσίπωτο τρόπο το μεγάλο κεφάλαιο και την εργοδοσία. Τα ψίχουλα που μοίρασε το προηγούμενο διάστημα αποτελούν στάχτη στα μάτια του λαού και των εργαζομένων, καμουφλάρισμα της νέας λεηλασίας. Η κυβερνητική προπαγάνδα επιχειρεί να παρουσιάσει ως "ουδέτερο δημοσιονομικά", έως και φιλολαϊκό, το νέο αυτό αντιλαϊκό τερατούργημα.

Βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης αποτελεί η απραξία της συνδικαλιστικής ηγεσίας σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Θεωρώντας ότι με την απεργία-τουφεκιά της 14ης Δεκέμβρη «ξεμπέρδεψαν» με την υποχρέωσή τους προς τους εργαζόμενους δεν έχουν την παραμικρή διάθεση αντίστασης στο νέο αυτό χτύπημα. Υπονομευτική, όμως, είναι και η στάση του ΠΑΜΕ το οποίο περιορίζεται ξανά σε παραταξιακές συγκεντρώσεις και "θεαματικές" ενέργειες για να κρυφτεί πίσω από την απροθυμία του κυβερνητικού συνδικαλισμού και την πραγματική ανάγκη πλατιάς εργατικής συσπείρωσης και πάλης.

Η Ταξική Πορεία καλεί τους εργαζόμενους και τον λαό να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους! Να βάλουν φραγμό στις νέες αντεργατικές μεθοδεύσεις. Σε κάθε πόλη, σε κάθε χώρο δουλειάς, να φτάσει παντού το μήνυμα της αντίστασης στη νέα αντεργατική καταιγίδα. Καλεί τους εργαζόμενους να βγουν μαζικά στους δρόμους και να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους σ' αυτή τη βάρβαρη πολιτική.

 • Κάτω τα χέρια από τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα
 • Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα στην απεργία
 • Ελεύθερος συνδικαλισμός, ανεξάρτητος από το κράτος και τα όργανά του
 • Κάτω τα χέρια από τη λαϊκή κατοικία!